Både Karlskronaspelarna och Emil Johansosn fick jubla i kväll.
SHL

KHK behåller slutspelsplatsen – trots Djurgårdens seger

ANNONS

Det blir en rysare i kampen om de två sista platserna till slutspelet. Luleå, Karlskrona och Djurgården är inom tre poäng med bara fem matcher kvar att spela. Ett av lagen kommer missa slutspel.

Djurgården orkar inte riktigt ta sig över strecket. Man har legat strax utanför en slutspelsplats under flera månaders tid, utan att ta sig förbi Karlskrona eller Luleå. Idag, när man besegrade Örebro med 2-0, passade Karlskrona på att slå Luleå med 3-1. Därmed behåller uppstickarna från Blekinge tiondeplatsen.

Karlskronas vinst var den blott andra på de 17 senaste matcherna, och kom till följd av ett minst sagt hett powerplay. Samtliga tre mål, Mattias Guters 1-0, Joachim Rohdins 2-1 och Mattias Karlssons 3-1, kom i spelformen.
– Det är en skön inramning idag, så det är kul att vi kunde komma upp så bra. Powerplay funkar bra för oss, analyserar 3-1-skytten Karlsson i C More.

KHK ligger tia på 59 poäng, med bara två poäng upp till nian Luleå, och en pinne till godo på det ständigt jagande Djurgården. Det är med andra ord upplagt för en jätterysare i kampen på slutspel.
– Det är sådana matcher man vill spela, säger Luleåbacken Janne Sandström efter kvällens förlust.

Djurgården slog ett på nytt svagt Örebro med 2-0 och har fortsatt jättehäng på de två tidigare nämnda lagen. Markus Ljungh och Emil Johansson satte ett varsitt riktigt läckert mål i segermatchen. Julius Hudacek räddade 34 skott, men fick närmast i vanlig ordning ingen större hjälp från utespelarna. I Djurgårdsmålet imponerade den annars så kritiserade Adam Reideborn genom att rädda samtliga 22 skott.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
14:20 Sverige - Tjeckien VM
18:20 Kanada - Schweiz VM
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL