Ludwig Blomstrand, Almtuna, och Niklas Pavel, Björklöven.
Nyheter

Almtunas tunga seger – går mot en topp åtta-plats

ANNONS

Hårt satsande Almtuna har varit en besvikelse i HockeyAllsvenskan under delar av säsongen, men nu tycks man ha hittat rätt. I kväll krossade man Björklöven med 5-1, på bortaplan, och tog ett stort steg mot en plats i slutspelsserien.

Uppsalalaget har fyra poäng ned till Vita Hästen med bara nio poäng kvar att spela om. Med andra ord ska det mycket till för att Norrköpingslaget ska orka ta sig upp till en plats bland de åtta främsta. Almtuna har, utöver poängförsprånget, också 16 mål till godo på Vita Hästen.

Samtidigt är Modo nu borta från kampen. Man föll idag mot tabelltvåan Bik Karlskoga med 5-3, och har hela sju poäng upp till Almtuna. Dessutom ska man passera två lag utöver dem för att få spela vidare.

Karlskoga, å sin sida, stormar mot en final. Sex poäng och 40 (!) mål skiljer ned till trean IK Pantern. Det ska alltså till ett smärre under för att värmlänningarna ska missa en final mot seriesuveräna Mora.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
14:20 Sverige - Tjeckien VM
18:20 Kanada - Schweiz VM
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL