Dennis Everberg.
Växjö Lakers HC

Stjärnan vill tillåta slagsmål i SHL: ”Spelare skulle passa sig mera”

ANNONS

Han har gjort stor succé i sin återkomst i Svensk ishockey. I en intervju med NordicBet berättar Dennis Everberg bland annat om fortsättningen av säsongen och tiden i Nordamerika. Dessutom avslöjar han att han vill släppa fightingen fri i SHL.
— Svensk hockey blir ingen boxningsliga för det, säger han.

Dennis Everberg SHL-debuterade i Rögle säsongen 2012/2013, men det var säsongen efteråt, i Hockeyallsvenskan för samma klubb, som han fick en tongivande roll och gjorde  34 poäng på 47 matcher. Istället för en återkomst till SHL blev det två säsonger i Colorados organisation med 70 matcher totalt i NHL.
— Det var väldigt lärorikt. Man lärde sig mycket nya saker som man nu tagit med sig hem, berättar han för NordicBet.
— Jag minns ett byte när jag ställdes öga mot öga med Sidney Crosby. Sidney kom farandes på isen när jag hoppade in från ett byte stillastående och jag minns att jag tänkte att nu kommer världens bästa hockeyspelare mot mig. Det gick väldigt snabbt och han for förbi mig.

Han får frågan om hur han ser på fightingen i NHL och hur han ser på det svenska regelverket.
— Det är tufft men fair. Jag säger ja till att släppa fightingen fri i Sverige. Svensk hockey blir ingen boxningsliga för det. Spelare skulle passa sig mera för att göra fula saker på isen om fightingen släpptes fri och tänka efter mera. Nu har vissa spelare ett syfte att hamna på en highlight genom fult spel utan att ta konsekvenserna av det. Man måste tänka efter i spelet för att förhindra onödiga skador.

I återkomsten till Sverige blev det inte hans gamla klubb Rögle som fick hans underskrift på kontraktet. Istället blev det Växjö.
— Jag har alltid haft en bra magkänsla kring Växjö. Förra gången jag var på väg till SHL velade jag mellan dem och Luleå. Växjö har vunnit SM-guld och det finns en vinnarmentalitet här. De vill vinna, precis som jag.
Målsättningen inför fortsättningen av säsongen är glasklara.
— Vi går för guldet. Man spelar hockey för att vinna. Vinner vi så tar jag ner hela familjen på isen, berättar Everberg som just nu ligger tvåa i Växjös interna poängliga bakom Olli Palola med 32 poäng

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
14:20 Sverige - Tjeckien VM
18:20 Kanada - Schweiz VM
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL