170223 DjurgŒrdens Lukas Vejdemo jublar efter avgšrande 1-2 i fšrlŠngningsperioden av ishockeymatchen i SHL mellan LuleŒ och DjurgŒrden den 23 februari 2017 i LuleŒ. Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRN / Cop 116 …

Djurgården bröt förlustsviten – närmar sig slutspel: ”Det lossnade lite”

Djurgården har haft en tung period bakom sig med nio raka förluster. Ikväll kunde man dock bryta den trista trenden genom två mål av Lukas Vejdemo när hans lag bortabesegrade Luleå med 1-2 efter förlängning.

Det var ett Djurgården med något stukat självförtroende som åkte till Luleå för att försöka få med sig poäng. Det började bra då Lukas Vejdemo kunde ge sitt lag ledningen innan fem minuter passerat av den första perioden.

Djurgården var det något hetare laget sett över 60 minuter, medan Luleå såg energilösa ut mellan varven. Hemmalaget skulle dock kvittera och man gjorde det med 5:33 kvar av ordinarie tid när Petter Emanuelsson gjorde mål i powerplay.
Matchen gick till förlängning och där kunde Lukas Vejdemo med sitt andra mål för aftonen se till att hans lag fick med sig två oerhört viktiga poäng i jakten på åttondelsfinal.
— Riktigt skönt. Det lossnade lite, kommenterade tvåmålsskytten i intervjun med C More efter matchen.
— Jag tycker det var värre i början av säsongen när vi inte hittade spelet. Nu har vi ändå trott på det. Vi har en bra hockey i oss, berättade han om förlustsviten som Djurgården alltså fick stopp på idag.

I och med de två poängen är nu Djurgården uppe en poäng bakom Karlskrona som just nu ligger på den sista platsen som ger spel i åttondelsfinalerna.