Simon Ryfors jublar efter sitt 2-0-mål.

Vilken scenförändring – nu kan Örebro börja känna Rögleflåset

Rögle lever. I kväll tog man sin femte raka vinst, sedan Sebastian Collberg avgjort mötet med Linköping i straffläggningen.
– Vi har trott på det här hela tiden, säger Collberg efter nya vinsten.

För fem omgångar sedan skiljde det 19 poäng upp till säker mark. Man hade precis förlorat med 7-0 mot HV71, och man sågs som ett hopplöst lag i SHL. Nu har Rögle fem raka segrar, och är bara åtta poäng bakom Örebro som innehar tolfteplatsen. Kanske håller Anders Eldebrinks manskap på att stå för ett mirakel.

Helt klart är att man tror på att det är möjligt. Kvällens matchvinnare, Sebastian Collberg, sade i intervjun med C More att man aldrig gett upp.
– Jag hoppas vi kan lyckas med det. Vi ha trott på det här hela tiden, och nu får vi med oss studsarna lite. Vi har krigat tillbaka för det här.

Collberg var den enda som gjorde mål på sin straff i straffläggningen mot Linköping. På ett elegant sätt överlistade han Marcus Högberg i LHC:s kasse.
– Jag har lagt många straffar på honom under alla landslagsläger genom åren, så den här kanske var den enda jag inte gjort på honom. Den funkade bra i kväll.

Rögle såg annars ut att kunna gå mot alla tre poäng. Man ledde med 2-0 efter den första perioden sedan Bryan Lerg och Simon Ryfors gjort ett varsitt powerplaymål med en dryg minuts mellanrum. Linköping tog sig dock tillbaka via mål av Broc Little och Jakob Lilja. Det kunde ändå glädja Dan Tangnes, trots förlusten.
– Man känner lite både och. Jag är nöjd att vi kommer tillbaka efter den starten vi får. Vi hittar en väg tillbaka, säger Linköpings tränare.

LHC är trea, tre poäng bakom Frölunda. Man har dock bara två poäng ned till Skellefteå – på sjätteplats.