Erik Ullman.
Södertälje SK

Juniorbacken som ger SSK hopp: ”Spelar med en jäkla pondus”

I ett Södertälje SK utan självförtroende har han stuckit ut som junior. Backen Erik Ullman är den positiva överraskningen som klubben har behövt i sin tunga bottentillvaro.
– Jag gillar den här killen och han spelar med en jäkla pondus. Pondus för mig är att man strålar och har antagit utmaningen och det har han verkligen gjort, säger tidigare SSK-tränaren Leif Strömberg till hockeysverige.se om Ullman.

HUDDINGE (HOCKEYSVERIGE.SE)
Trots att Södertälje har ett milt sagt utsatt tabelläge i Hockeyallsvenskan finns det en hel del ljusglimtar i truppen. En av dessa som visat sig hålla en hög klass är den 19-åriga backen Erik Ullman från Trångsund i södra Stockholm. Han kom in under säsongen från Bloomington Thunder i USHL och har tagit en ordinarie tröja i SSK.

Leif Strömberg har följt Södertälje på ganska nära håll senaste tiden och säger följande till hockeysverige.se om Ullman:
– Ullman har en väldigt bra blick för vad han håller på med och har någonting som jag älskar. Han är en hotande spelare. Det jag menar är att när han går på pucken och vänder upp så skapar han en gloria runt sig själv. Han suger uppmärksamhet. I och med det frigör han andra spelare.
– Dessutom spelar han med ett väldigt bra lugn, men blir inte statisk utan det är lite rörelse hela tiden. Han vrider på huvudet och när han går på puck är han redan klar över vad hans ska göra. Jag gillar den här killen och han spelar med en jäkla pondus. Pondus för mig är att man strålar och har antagit utmaningen och det har han verkligen gjort. Erik Ullman är verkligen en väldigt spännande spelare.

Hockeysverige.se stämde träff med Erik Ullman som är uppväxt i Haninge, men inledde sin hockeykarriär i Trångsund.
– Jag började med hockey ganska sent, när jag gick i tvåan eller trean. Jag hade en kompis som i sin tur hade en kompis som spelade i Trångsund. Det blev så att jag följde med och provade en träning i Trångsund och sedan blev jag kvar där, säger Erik Ullman till hockeysverige.se.
– Några år senare blev det Huddinge. Jag och en kompis, en väldigt nära vän, kände att Huddinge är Huddinge och något som är väldigt bra. Det blev en väldigt rolig tid och det är här i Huddinge jag har mina vänner än idag för det var ett väldigt skönt gäng.

Flera av spelarna i Eric Ullmans Huddinge-lag har redan nu börjat låta tala om sig.
– Bland annat spelade Anton Kalte, Jesper Wiberg, Marcus Jernberg och Noah Periera i det laget. Det var verkligen en rolig tid, säger den spelskickliga backen med ett leende innan vi kommer in på vilka förebilder han hade som ung i och med att hans fina speluppfattning.
– Jag har alltid tyckt om (Nicklas) Lidström sedan man satt hemma i TV-soffan 2006 då det var OS. Det var då han slog in det där slagskottet i finalen mot Finland. Det är svårt att inte tycka om honom. På senare tid har jag mest tittat extra på offensiva backar även om jag inte ser mig själv som enbart offensiv. Jag har byggt på mig en defensiv sida som jag inte hade då jag var yngre.

Såg du dig själv mest som en offensiv spelare när du var yngre?
– När jag var yngre var att göra mål det roligaste som fanns och spela fram andra så dom fick göra mål. Jag har faktiskt aldrig varit forward eftersom jag var så dålig på skridskor när jag var yngre. Man ställde mig helt enkelt längst bak, säger SSK-backen med ett skratt.


Foto: Ronnie Rönnkvist

LÄMNADE SSK – MITT UNDER SÄSONGEN

Efter sin tid i Huddinge valde Erik Ullman att första gången flytta ner till Södertälje där han snabbt tog plats i klubbens J18-lag.
– Det var kul att få komma upp och spela på juniornivå från ungdom. Vi hade dessutom ett bra lag även om vi inte tog oss till slutspel. Det var väldigt lärorikt.

Ganska snabbt får han också chansen att spela i U16-landslaget tillsammans med Carl Grundström, Oliver Kylington, Rasmus Asplund med flera.
– Jag fick ett väldigt stort förtroende av tränaren (Joakim Nilsson) i Södertälje och tog vara på det. Jag gjorde väl saker bra helt enkelt, ha ha…
– Sedan var det skitcoolt att dra på sig landslagströjan och jättehäftigt att få representera sitt land i hockeymatcher. Vi var i Ryssland och spelade, men jag minns inte i dag vilka det var vi mötte i första matchen (Tjeckien, reds. anmn).

Var det bara att gå ut och ta för sig i debuten?
– Jag har lite svårt att bli nervös, men inför den matchen hade jag lite fjärilar i magen.

Säsongen efter att Erik Ullman fått debutera i Juniorlandslaget väljer han att lämna Södertälje mitt under säsongen. Ny klubbadress blev i stället Modo. En klubb han kom att stanna i fram till och med förra säsongen.
– Jag kände att min utveckling stannat upp lite samtidigt som det inte blev riktigt som jag hade tänkt mig i Södertälje med hockeygymnasiet och så vidare. Då kände jag att flytta hemifrån och upp till Modo var ett ganska roligt steg att ta. Sedan tidigare kände jag dessutom Noah och grabbarna. Precis som när jag senare till USA så tycker jag det är roligt med utmaningar och prova på nya saker.
– Det var absolut inga problem på hockeygymnasiet i Södertälje, men jag fick inte riktigt det förtroendet jag hade hoppats på av tränarna. Men det var inga problem i Södertälje. Jag har alltid tyckt om SSK och alltid följt hur det går för laget.

Hur upplevde du att komma upp till Modo?
– Det var häftigt såklart. Örnsköldsvik är en hockeystad, men i början var det svårt att ta hand om sig själv. Det var ju en läxa man fick lära sig och första året var väldigt lärorikt. I Södertälje kunde mamma och pappa komma ner och vi kunde dra ut och äta på något ställe, men det gick inte i Modo för det blev lite längre resor för morsan och farsan, skrattar Erik Ullman som ändå fann sig ganska snabbt till rätta i Örnsköldsvik.
– Jo, det gick ganska fort eftersom jag redan kände många killar i laget, vilket också var en av anledningarna till att jag gick till Modo.
– Örnsköldsvik är inte en så jättestor stad och det blir hockey, hockey, hockey hela tiden, vilket jag tyckte var ganska skönt. När jag inte hade så mycket för mig så gick jag och tränade eftersom det inte fanns så mycket annat att göra där uppe en januarikväll. Det är en ändå en jättemysig stad.

Ett dilemma som den tidigare Modo-spelaren har är att hans flickvän, damlagets Hanna Hållander, bor kvar i Örnsköldsvik medan Ullman just nu bor i Haninge.
– Det funkar ändå bra. Klart att det är jobbigt att inte träffas, men vi har kontakt på telefon varje dag. På så vis fungerar det relativt bra. Vi tränade även en del ihop i somras och det är skönt att ha en träningskompis även när man ska träna själv. 

Under förra säsongen fick dessutom Erik Ullman chansen att göra A-lagsdebut i SHL med Modo.
– Jag hade tränat med A-laget dagen innan, men jag skulle inte göra det på matchdagen. Men J20-tränaren ringde och berättade att Emil Djuse skulle åka hem till Östersund. Tränaren sa att jag skulle spela match. Det var häftigt och ett samtal jag aldrig glömmer. Det var lite overkligt faktiskt.
– Vi mötte Linköping hemma och jag gjorde bara ett byte, men det var kul och första gången jag satt på bänken i en arena där det sitter människor och skriker. Det är verkligen skitcoolt. Det var faktiskt ganska bra att jag inte spelade så jättemycket i den matchen utan fick smälta känslan att vara i arenan över huvud taget.

Det blev ytterligare två matcher i SHL för Ullman och då blev det mer speltid.
– Vi mötte HV71 hemma och Färjestad borta. Då fick jag spela och det är ett större steg att ta än när jag spelade i Hockeyallsvenskan. Det är mer uppstyrt och fler skickliga spelare. Det gällde att följa sin gameplan i princip.

Och hur fungerade det för dig?
– Jag tycker att det funkade…

Var du inne på några mål bakåt?
– Nej, det var jag inte, men däremot två framåt. Första målet kom jag precis in på isen. Vi hade snurr i zonen och sedan gjorde dom mål. Jag hann bara fram till blålinjen innan det blev mål. Det andra målet var ett friläge. Jag fick inga assist, men det var sköna plus faktiskt, och väldigt enkla. 


Foto: Bildbyrån/Robbin Norgren

”MODO VILLE BARA SATSA PÅ SINA EGNA KILLAR”

Erik Ullman var även utlånad till Björklöven i Hockeyallsvenskan under förra säsongen för att få seniorerfarenhet, men när Modo skulle sätta sin trupp inför årets Hockeyallsvenskan fanns inte hans namn med.
– Modo gjorde om den här ”återväxten” och ville satsa på sina egna killar som kom därifrån. Jag var inte en kille som kom från Örnsköldsvik så jag skulle troligtvis inte få chansen att spela med A-laget från början. Då kände jag att det var lika bra att söka mig någon annanstans.

Ny klubbadress blev Bloomington Thunder i juniorligan USHL i USA.
– Som jag sa så är jag en kille som gillar utmaningar. När det här kom upp på bordet tyckte jag att det verkade intressant. Det kanske bara är en gång man får den här chansen så det gäller att man tar den.
– Jag kom till ett lag som inte ville spela på det sättet jag uppskattade. Det var mycket chippa i plexit, lägga ut pucken hela tiden. Jag kände att det inte skulle gynna min utveckling så mycket. Självklart kan man utveckla och bli bättre på att chippa ut pucken, men det här var inte riktigt vad jag trodde när jag åkte över, men nu har jag provat det.
– Det var ändå coolt att fått känna på juniorligan där borta och det var mer publik på läktaren än i en J20 SuperElit-match. Fansen var helt annorlunda där borta. Dom ville ha autografer fast vi bara var juniorspelare.

Hur hamnade du sedan i Södertälje?
– Det kändes rätt med tanke på att jag hade spelat i Södertälje innan och kände i princip hälften av alla killarna där från deras J20-lag. Samtidigt kände jag att det kanske var dags att flytta hem och bli ompysslad av föräldrarna (skratt).
– Klart att det även fanns andra alternativ, men jag ville komma tillbaka till någonting där jag vet hur allt funkar. Därför valde jag Södertälje.

På 20 matcher i SSK den här säsongen har Erik Ullman svarat för tre assists.
– Det har fungerat väldigt bra och jag har fått en stort förtroende från (Mats) Waltin. Jag tycker att jag har tagit vara på det samtidigt som jag hade önskat att jag fått in några mer poäng.
– Det har varit en lärorik säsong där vi förlorat många matcher, men samtidigt fick vi vinna senast mot Modo. Vi har ett lag som jag tycker borde ligga högre upp i tabellen.

Var det extra skönt att få slå Modo?
– Ja, absolut. Jäkligt skönt, säger tidigare Modo-backen med ett stort leende.

Det blir antagligen kval för Södertälje, hur ska ni göra för att hålla er kvar?
– Det är ju poäng kvar att slåss om. Det är inte bara vi som kan påverka det där utan andra lag måste förlora för att vi ska klara att undvika kvalet. Vi måste även vara förberedda på att det kan bli kval.
– Det handlar om att hitta en känsla, precis som mot Modo hemma, där vi är jäkligt bra… Vi är verkligen också när vi gör precis det vi ska och gör.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 27 november
12:00 Linköping - Luleå SDHL
13:00 Djurgården - Modo SDHL
15:00 AIK - Södertälje Hockeyallsvenskan
18:00 Tingsryd - Kristianstad Hockeyallsvenskan
20:00 Minnesota Wild - Arizona Coyotes NHL
måndag 28 november
01:00 Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets NHL
02:00 San Jose Sharks - Vancouver Canucks NHL
02:00 Anaheim Ducks - Seattle Kraken NHL
04:30 Los Angeles Kings - Ottawa Senators NHL
19:00 HV 71 - Modo SDHL
tisdag 29 november
01:00 New York Rangers - New Jersey Devils NHL
01:00 Buffalo Sabres - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Vegas Golden Knights NHL
02:00 St Louis Blues - Dallas Stars NHL
03:30 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
18:00 Växjö - Skellefteå SHL
19:00 Luleå - Frölunda SHL
19:00 Brynäs - Oskarshamn SHL
19:00 Leksand - Färjestad SHL
19:00 Linköping - Örebro SHL
19:00 HV 71 - Timrå SHL
19:00 Malmö - Rögle SHL
19:00 Djurgården - Mora Hockeyallsvenskan
19:45 Davos - Biel National League
onsdag 30 november
01:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Carolina Hurricanes NHL
01:00 Montreal Canadiens - San Jose Sharks NHL
01:30 Philadelphia Flyers - New York Islanders NHL
02:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
02:00 Nashville Predators - Anaheim Ducks NHL
03:00 Calgary Flames - Florida Panthers NHL
04:00 Vancouver Canucks - Washington Capitals NHL
04:30 Los Angeles Kings - Seattle Kraken NHL
19:00 Brynäs - AIK SDHL
19:00 Västervik - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Modo Hockeyallsvenskan
torsdag 01 december
01:00 Ottawa Senators - New York Rangers NHL
01:00 Detroit Red Wings - Buffalo Sabres NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - San Jose Sharks NHL
03:30 Chicago Blackhawks - Edmonton Oilers NHL
19:00 Örebro - Växjö SHL
19:00 Linköping - Brynäs SHL
19:00 Timrå - Frölunda SHL
19:00 Oskarshamn - Malmö SHL
19:00 Rögle - Färjestad SHL
19:00 Leksand - HV 71 SHL
19:00 Skellefteå - Luleå SHL
fredag 02 december
01:00 New Jersey Devils - Nashville Predators NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Buffalo Sabres - Colorado Avalanche NHL
02:00 St Louis Blues - Carolina Hurricanes NHL
02:00 Minnesota Wild - Edmonton Oilers NHL
02:30 Dallas Stars - Anaheim Ducks NHL
03:00 Calgary Flames - Montreal Canadiens NHL
04:00 Seattle Kraken - Washington Capitals NHL
04:00 Vancouver Canucks - Florida Panthers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Arizona Coyotes NHL
19:00 Kristianstad - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Brynäs - SDE SDHL
lördag 03 december
01:30 New York Islanders - Nashville Predators NHL
02:00 Winnipeg Jets - Columbus Blue Jackets NHL
14:30 Leksand - SDE SDHL
15:15 HV 71 - Rögle SHL
15:15 Brynäs - Frölunda SHL
15:15 Färjestad - Timrå SHL
15:15 Örebro - Malmö SHL
18:00 Oskarshamn - Leksand SHL
18:00 Växjö - Luleå SHL
18:00 Skellefteå - Linköping SHL
19:30 HV 71 - Luleå SDHL
19:45 Zürich - Bern National League
20:00 Minnesota Wild - Anaheim Ducks NHL
söndag 04 december
01:00 Detroit Red Wings - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Boston Bruins - Colorado Avalanche NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - St Louis Blues NHL
01:00 Ottawa Senators - San Jose Sharks NHL
01:00 Edmonton Oilers - Montreal Canadiens NHL
01:00 Philadelphia Flyers - New Jersey Devils NHL
01:30 New York Islanders - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Arizona Coyotes NHL
04:00 Calgary Flames - Washington Capitals NHL
04:00 Seattle Kraken - Florida Panthers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Carolina Hurricanes NHL
15:00 Leksand - AIK SDHL
15:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
15:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan
21:00 Winnipeg Jets - Anaheim Ducks NHL
21:00 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings NHL
måndag 05 december
01:00 Buffalo Sabres - San Jose Sharks NHL
01:30 New York Islanders - Chicago Blackhawks NHL
19:00 Linköping - AIK SDHL
19:00 SDE - Djurgården SDHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten