Luleå jublar efter Petter Emanuelssons mål.
SHL

Bröderna Emanuelsson fixade segern för Luleå – Frölunda valde att byta målvakt

ANNONS

Einar Emanuelsson och hans bror Petter Emanuelsson såg till att Luleå kunde segerjubla mot Frölunda med 4-2. Först plockade Einar upp en passningspoäng när Johan Harju gjorde 1-0 och det var Einar själv som såg till att ge sitt lag den viktiga 3-2-ledningen i slutet av den andra perioden.

Frölunda jagade kvitteringen under den tredje perioden – men istället var det Petter Emanuelsson som skickade in 4-2 och därmed fastställde slutresultatet.

För bortalagets del var det Matt Donovan och Christoffer Ehn som hittade nätmaskorna. Värt att notera var att Donovans fullträff var hans första på 44 spelade matcher. Frölunda valde även att byta målvakt i mittperioden, bland annat efter att Dan Bakala fumlat med pucken och gett den till Anton Hedman som enkelt kunde lägga in gummitrissan i mål.

***

Efter en kampfylld första period lossnade det i målskyttet mellan Malmö och Brynäs i mittperioden. Först var det Jonathan Granström som sprätte upp en backhand i nättaket, sedan svarade Malmö genom 19-åringen Carl-Johan Lerby som gjorde sitt andra SHL-mål i karriären genom att pricka dit pucken under målvaktens arm.
– En halvhoppig puck, jag har ganska stort pizzablad, sa Granström till C More angående sin lyckoträff när han gav Brynäs ledningen i matchen.

Brynäs svarade genom ett skott från Elias Fälth som Linus Ölund styrde in till 2-1. Malmö ville inte vara sämre utan forcerade strax in kvitteringen när Lukas Haudum fick in gummitrissan med hjälp av skridskon. Men innan lagen gick till periodvila vaskade Brynäs fram en straff som Kevin Clark förvaltade på bästa tänkbara sätt när han piskade in sitt 19:e mål för säsongen. Det målet skulle visa sig bli det matchvinnande.

Den här artikeln handlar om: