161130 VŠsterŒs Daniel Bernhardt (m) reducerar till 4-3 under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och VŠsterŒs den 30 November 2016 i Stockholm. Foto: Andreas Sandstršm / BILDBYRN / Cop 104 …
Västerås IK

Västerås spetsade till allsvenska bottendramat

ANNONS

Bottenstriden i HockeyAllsvenskan tätnade en del under fredagskvällen när Björklöven slog Modo och Västerås samtidigt slog Pantern med 4-2. Nu skiljer det bara fyra poäng mellan Löven närmast under kvalseriestrecket på trettonde plats och upp till Oskarshamn på tionde plats.

Västerås-Pantern var oavgjord fram till tre och en halv minut återstod. Då sköt Jonte Berg 3-2 och avgjorde matchen till Västerås fördel.
I nästa omgång spelar Västerås borta mot Oskarshamn där man vid seger på ordinarie tid klättrar förbi smålänningarna.

Oskarshamn föll mot Mora med 1-4 på bortaplan ikväll. Kevin Goumas sköt två av Moras mål och Mora är nu bara en inspelad poäng – eller en tappad poäng från Pantern – från att definitivt säkra platsen i den allsvenska finalserien.

***

AIK tog en för laget skön trea när man bortaslog Timrå samtidigt som Almtuna tappade två poäng mot Tingsryd efter strafförlust på hemmaplan. Därmed befäste AIK sin sjundeplats i tabellen.
Christian Sandberg sköt segermålet fram till 4-3 sex minuter in i tredje perioden för AIK bara minuten efter att Jonathan Dahlén kvitterat och gjort sitt andra mål i matchen och 22:a totalt för säsongen.

Därmed lyckades varken trean Pantern eller fyran Timrå sätta press på tvåan Karlskoga inför deras match mot Södertälje imorgon. Karlskoga kan i och med det öka avståndet ner till tredje/fjärde plats till sex respektive sju poäng vid seger mot jumbon.

Den här artikeln handlar om: