Jonas Fransson.
Västerås IK

Nykomlingen vann VIK-kampen – Fransson knäckte forna laget

ANNONS

VIK mot VIK – då blev det seger för nykomlingen Västervik för tredje gången på fyra matcher den här allsvenska säsongen. Detta när Västerås besegrades med 2–0 efter att västmanlänningarnas forna målvakt Jonas Fransson stängt igen butiken.

Västervik har varit det bättre VIK den här säsongen. Det är bara att konstatera efter 2–0 mot Västerås och totalt 3–1 i matcher VIK-lagen emellan.

Matchvinnare för gästerna blev Västerviks veterankeeper Jonas Fransson, som spelade i just Västerås mellan 2013 och 2016. Han stoppade 22 skott i sin gamla hemmaarena och höll säsongens femte nolla i Hockeyallsvenskan.

Backen Andreas Frisk, också med ett förflutet i Västerås, sköt Västerviks första mål redan efter tre minuters spel och Dan Pettersson fastställde slutresultatet sent i den andra perioden.

Västervik är femma i tabellen med elva poängs marginal ned till Almtuna på nionde plats under playoff-strecket. Västerås håller, förlusten till trots, sin tolfteplacering ovanför kvalstrecket. Man har två poäng till godo på Björklöven under detsamma.

Den här artikeln handlar om: