Andreas Johansson
Södertälje SK

Modo halkar efter i playoff-kampen – föll mot jumbon

ANNONS

Nej, det ser inte ljust ut för Modo. På onsdagen upplevde laget ett nytt tungt bakslag när det blev förlust mot jumbon Södertälje. Därmed är det fyra poäng och tre placeringar upp till playoff-plats.

Modos första säsong i Hockeyallsvenskan ser ut att bli en gigantisk missräkning. Med sju omgångar kvar att spela av den allsvenska grundserien är Örnsköldsvikslaget elva i tabellen och har fyra poäng upp till Vita Hästen ovanför playoff-strecket. Man riskerar därmed att avsluta säsongen i ingenmansland.

Onsdagens bortamöte med Södertälje gjorde antagligen inte tålamodet hos fansen större. Förlust med 2–3 mot den allsvenska jumbon sved. Modo lyckades visserligen göra match av en tillställning som man låg under med 0–3 inför tredje perioden. Men Emil Molins och Henrik Björklunds reduceringsmål räckte inte.

SSK, som är hjälplöst sist i tabellen, fick mål från Måns Lindbäck, Anton Holm och Lucas Carlsson. Holms mål var hans 25:e för säsongen, vilket är flest i hela ligan. Han har därmed gjort nästa en tredjedel av lagets mål den här säsongen.

*****

Almtuna plockade tre viktiga poäng i bortamötet med Oskarshamn och tar därmed rygg på AIK och Vita Hästen i kampen om den sista playoff-platsen. Segersiffrorna skrevs till 4–1 efter att Emil Larsson skjutit sitt 20:e allsvenska mål för säsongen och svarat för en assist. Hans parhäst Daniel Ljunggren och forwarden Linus Sandin hade också 1+1 för Almtuna. WIlliam Quist blev också målskytt.

Jonas Engström sköt IKO:s enda mål – framspelad av nyförvärvet Mitch Wahl, tillbaka i Oskarshamn efter den misslyckade sejouren hos rivalen Västervik. IKO är tia i tabellen, fyra poäng efter Vita Hästen ovanför playoff-strecket.

Den här artikeln handlar om: