Erik Flood.
Nyheter

Lämnar allsvenska serieledaren för seriekonkurrenten

ANNONS

Han har haft en undanskymd roll i Mora IK:s backbesättning den här säsongen. Därför väljer backen Erik Flood nu att lämna klubben och i stället avsluta säsongen med allsvenska seriekonkurrenten Almtuna.

20-åringen, med Borlänge som moderklubb, spelade juniorhockey för Modo innan han i fjol lånades ut till Mora. Där blev han kvar den här säsongen, men har på grund av den tuffare konkurrensen inte fått samma utdelning. När Mora nu valt att plocka in Christoffer Björklund inför slutspurten av säsongen lämnar Flood klubben och flyttar till Uppsala.
– Erik är en bra grabb och har varit en utmärkt lagkamrat under sin tid i Mora. Han är fortfarande en ung spelare med en ljus framtid och han ville ha en större roll, vilket vi kan förstå. Vi tackar honom för tiden här och önskar honom det bästa i framtiden, säger Moras tränare Jeremy Colliton i ett uttalande på klubbens webbsida.

Flood har spelat 28 allsvenska matcher med Mora den här säsongen och har noterats för 1+4. Han har även hunnit med att spela två matcher med Östersund i Hockeyettan.

Den här artikeln handlar om: