Nicolas Deschamps .
Nyheter

Tvingas jaga plats i Slutspelsserien utan poängkungen

ANNONS

Med åtta matcher kvar av HockeyAllsvenskan går man in i en intensiv period där avslutningen spelas av i tämligen rykande hastighet de kommande veckorna.
Oskarshamn är ett av lagen i getingbot runt de sista platserna till Slutspelsserien, där AIK, Vita Hästen, Almtuna, Oskarshamn och Modo slåss om två platser.

Oskarshamn kommer att få göra det utan sin poängkung Nicolas Deschamps, som åkt på en skada och beräknas bli borta tre-fyra veckor – det vill säga återstoden av grundserien. Nu jagar klubben ersättare under de sista dagarna innan övergångsfönstret stänger.
– I den situationen vi befinner oss i måste vi ändå göra ett uppriktigt försök. Jag vet att Roger Jönsson slitet sitt hår och försöker komma med alternativ. Men marknaden är tunn som jag förstått det. Vi måste ändå värdera ett eventuellt nytt namn noga, det hjälper inte att få in någon som skapar oreda. Samtidigt behöver vi numerären. Jag fortsätter förhålla mig till den truppen vi har. säger tränaren Fredrik Söderström till barometern.se.

Nicolas Deschamps har svarat för 16 mål och 20 assist på 42 matcher under säsongen och ligger på nionde plats i HockeyAllsvenskans poängliga.

Den här artikeln handlar om: