Nichlas Torp.
Tyska ligan

”Är i den delen av karriären där jag kanske inte ska sitta på läktaren”

ANNONS

Han värvades till Leksand tänkt att bli en av lagets ledande backar. Redan efter 28 matcher väljer han att lämna klubben – på grund av bristande speltid.
– Jag är i den delen av karriären där jag kanske inte ska sitta på läktaren, säger han till hockeysverige.se.

Nu på morgonen kom beskedet från Leksand att tidigare landslagsbacken, Nichlas Torp, och Leksand går skilda vägar. Förhoppningarna var också stora på 27-åringen, som draftades av Montréal 2007, men på 28 matcher i klubben har han inte svarat för några poäng och även varit förpassad till läktaren under en del matcher.
– Det har varit lite småsnålt med speltid för mig i Leksand samtidigt som jag känner att jag är i den delen av karriären där jag kanske inte ska sitta på läktaren. Jag vill spela och då blev det här en bra lösning, säger Nichlas Torp till hockeysverige.se och fortsätter:
– Jag har känt att det här har vuxit fram, men när jag väl hade bestämt mig så löste jag och Leksand det här gemensamt. Allt gick väldigt smidigt. 

I våras när vi sågs i Segeltorp spelade du i Tre Kronor och nu har du alltså fått sitta på läktaren i ett antal matcher i SHL, hur ser du på din tid i Leksand?
– Det blev inte som jag hade tänkt mig i Leksand, vilket inte är något att sticka under stolen med. Jag kom till Leksand för att få spela mycket men det blev inte så.
– Det här är inget nytt i den här branschen och det blir så här ibland. Jag känner mig bra form och är sugen på att spela hockey så det känns som att det här blir en riktigt bra avslutning på säsongen.

Hur ser du på din egen insats i Leksand?
– När jag väl har spelat har det fungerat bra. Det kan lätt bli så här man inte får det här riktiga förtroendet, att det blir svårt att prestera. Jag kan inte säga att jag är nöjd med säsongen som har varit, men jag tycker ändå att det har känts bra, speciellt nu i slutet så jag känner mig inte klar med den här säsongen ännu, säger Nichlas Torp som också hyllar den inramning och fans som är kring laget:
– Stödet har varit helt fantastiskt. Det är nog inte många ställen som man får uppleva det här som man får göra i Leksand. Det är alltid mycket folk på hemmamatcherna och jag tycker också att det har varit ett väldigt positivt snack runtomkring och inte något negativt. Det spelar egentligen ingen roll hur det har gått, fansen har alltid funnits där och stöttat oss. Det har verkligen varit jättekul.

Ny klubbadress för Nichlas Torp blir Nürnberg i tyska förstaligan.
– Jag har haft ögonen på tyska ligan ett tag. Jag har spelat ganska länge i SHL och kände att det kunde vara kul att prova på något nytt.
– Jag har polare som har spelat i Tyskland samtidigt som många säger att jag skulle passa där nere. Då tycker jag att det kan vara kul att få prova på det.

Du blir ensam svensk i laget…
– Det har jag inga problem med och kommer nog gå bra ändå.

Har du pratat något med klubbens sportchef, Martin Jiranek, om din roll och speltid där nere?
– Nej, inte om speltid. Han har tittat på mig under något år så han har nog en ganska klar bild över vad han förväntar sig av mig. Tanken är att jag bara ska gå in och spela, sedan får vi se hur det går.

Vilka förväntningar har du själv på avslutningen av säsongen?
– Nu byter jag till en lite annan situation. Nürnberg hoppar lite mellan första och andraplatsen i ligan och det kommer att bli slutspel. Det ska bli riktigt kul och jag har inte spelat slutspel på några år så jag har stora förväntningar.

Just nu är du på väg hem till Jönköping, men när åker du ner till Tyskland och när debuterar du i din nya klubb?
– Jag åker dit imorgon och tränar första träningen då. Sedan spelar vi match, på fredag men vi får se om jag spelar den matchen eller inte. 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
14:20 Sverige - Tjeckien VM
18:20 Kanada - Schweiz VM
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL