170204 Leksands Joe Piskula deppar efter 1-2 mŒl i ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och …rebro den 4 februari 2017 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRN / kod DR / COP 173 …

Avgjordes bottenstriden idag?: ”Ett väldigt, väldigt svårt läge”

Mycket stod på spel i Tegera Arena i mötet Leksand-Örebro. Hemmalaget skulle vid seger ta det sista halmstrået för att närma sig kvalstrecket. Det blev Örebroseger med 1-2 och nu skiljer det tolv poäng mellan lagen med elva matcher kvar.

Första perioden blev mållös men Leksand var nära i ett powerplay i mitten av perioden när två Örebrospelares klubbor gick sönder och Leksand kunde etablera ett bra tryck. Men det blev resultatlöst.

Båda lagen skapade chanser och i den andra perioden skulle också målen komma. Efter närmare sex minuter kunde Martin Karlsson styra in 1-0 i powerplay. Men lyckan skulle inte vara länge för hemmalaget. Örebros Martin Johansson kunde kvittera strax efter när Leksand slarvat i egen zon och bara minuter senare gjorde samma man 1-2 när han styrde in ett skott från Marcus Weinstock.
— Det känns som att det är vi som har perioden även om de leder. Det kommer lite opsykologiskt och vi kanske bli lite darriga, kommenterade Martin Karlsson till Cmore i pausen mellan den andra och tredje perioden.

Örebros Martin Johansson hade receptet klart för sig inför den tredje perioden.
— Det gäller ändå att slappna av. Det är en av 52 matcher, konstaterade han.
Leksand låg på rejält i den tredje perioden för att få in en kvittering men Örebro försvarade sig väl och kunde plocka tre blytunga poäng.
— Det igen ett litet mönster att vi har svårt att sätta pucken i de lägena vi skaffar oss. Örebro gör det bra och vi är inte tillräckligt vassa, sa Leksands tränare Per-Erik Johnsson efter matchen och kommenterade också det prekära tabelläget.
— Det är naturligtvis ett väldigt, väldigt svårt läge. Örebro har ju några vinster som ger självförtroende. Det är klart det blir tufft