160330 Jonas Fršgren i ishockeymatchen i kvalet till SHL mellan Leksand och Modo den 30 mars 2016 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRN / COP 173 …
Nyheter

Även Jonas Frögren gör comeback i upphaussade matchen: ”Kommer bli krig”

ANNONS

Tidigare idag kunde ni läsa på sajten att Jonathan Hedström gör comeback i rinken för en match när han förstärker Mighty Dronts till mötet mot The Lighnings. Sedan tidigare står det dock klart att Alftagänget också de har gjort klart med en kanonförstärkning: Jonas Frögren med 577 SHL-matcher i bagaget.

Jonas Frögren har spelat SHL-hockey för Färjestad, Leksand och Skellefteå under sin långa karriär. Han har dessutom spelat en halv säsong i NHL med Toronto och likaså en halv säsong sammanlagt i KHL för Dynamo Minsk och Atlant. Förra säsongen var han med att spela tillbaka Leksand upp i finrummet igen och denna har han representerat Ludvika i en match i division två. Men nu är det alltså The Lightnings som gäller i det upphaussade mötet mot Mighty Dronts, som har förstärkt med Jonathan Hedström, den 18 februari i Alfta ishall.
— Det är ett fantastiskt bra hockeylag och spelskickligt framför allt. Det är väl därför jag har blivit värvad tror jag för att de behöver lite mer defensiv, berättar Frögren i en videointervju på klubbens Facebooksida.

Frögren får frågan om varför han har valt spel i The Lightnings.
— Det har väl egentligen varit en dröm länge. Det började väl egentligen när jag började spela hockey i Ludvika och det har tagit några år, jag är ju 36 nu, men nu har drömmen slagit in. Det blir väl pricken över i:et på en ganska lång och fin karriär tycker jag.
Jonas Frögren gjorde sig under sin elitkarriär känd för sitt hårda och uppoffrande spel och han förväntar sig samma sak till matchen mot Mighty Dronts.
— Det är väl att det kommer bli krig och jag har kärt hårt ända sen vi tog upp Leksand och jag har inte lagt skridskorna på hyllan alls utan jag har kört varje dag. Jag är laddad för ett krig, säger Frögren som hoppas att han kan få stanna i sin nya klubb över nästa säsong också.
— Det är väl lite upp till bevis och visa vad man går för. Jag har jobbat hårt för det här och tänker ta chansen.

Alfta Lightnings räknar med fullsatt i rivalmötet Mighty Dronts.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
14:20 Sverige - Tjeckien VM
18:20 Kanada - Schweiz VM
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL