161205 TimrŒs Sebastian Lauritzen under matchen i hockeyallsvenskan mellan TimrŒ och Modo den 5 december 2016 i TimrŒ. Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRN / kod NJ / 74193 …
Västerviks IK

Timrå gav Mora andra raka förlusten: ”Det är en svår bortamatch”

ANNONS

Mora vann tolv raka matcher i HockeyAllsvenskan innan man förlorade mot Karlskoga senast. Av bara farten blev det förlust ikväll igen, den här gången mot Timrå som avgjorde sent och vann med 4-2.
– Det är en svår bortamatch vi kommer till. Mora är ett bra lag och har spelat starkt väldigt länge nu, säger Sebastian Laurtizen.

Att Mora förlorar är sällsynt i HockeyAllsvenskan numera. Men efter förlusten mot Karlskoga senast åkte man på en ny förlust ikväll när man föll hemma mot Timrå med 2-4 där Sebastian Lauritzen avgjorde matchen med fyra och en halv minut kvar där han snyggt hittade yta i slottet och klippte till direkt på Jonathan Dahléns sidledspass och satte 3-2.
Jens Lööke avslutade med att göra sista målet i tom kasse.
– Det är en svår bortamatch vi kommer till. Mora är ett bra lag och har spelat starkt väldigt länge nu. De får in 2-2 och gör det starkt där, men jag tycker att det är välförtjänta tre poäng idag, säger segerskytten Sebastian Lauritzen till C More.

Lauritzen fick även frågan om hur det är att spela med stortalangerna Jonathan Dahlén och Elias Pettersson.
– Det är jävligt kul att spela med dem. Jag försöker hålla mig utanför när de snackar sina varianter och grejer, de snackar varenda dag om olika saker att göra. När de har pucken i anfallszon så behöver jag inte åka ner och hjälpa dem, utan jag kan fokusera på att hitta en öppen yta eftersom jag vet att de troligen ändå kommer dra sin gubbe.

***

Almtuna tog tunga poäng i jakten på en plats i Slutspelsserien när man slog Västervik hemma med 5-1 efter bland annat två mål och en assist av Sebastian Hartman.
Segern blev inte mindre viktig av att jagande AIK slog Södertälje hemma med 4-1. AIK är kvar under strecket, men ligger precis under det efter segern. Man har 58 poäng, precis som Oskarshamn närmast ovanför som har spelat tre matcher färre än AIK. Almtuna har 61 poäng och en match mindre spelad än AIK.

***

I botten tog Björklöven tre viktiga och oväntade poäng när man vände i slutskedet i bortamötet mot Tingsryd. Det var underläge 0-1 fram till sju och en halv minut återstod av matchen. Då slog Kim Karlsson till och kvitterade och tre minuter senare avgjorde Cody Murphy matchen till Lövens fördel.

Segern innebar att man klev upp på rätt sida kvalstrecket, en poäng före Västerås som har två matcher färre spelade.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
14:20 Sverige - Tjeckien VM
18:20 Kanada - Schweiz VM
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL