Sam Hallam.
Växjö Lakers HC

Storstilad vändning av Växjö – då sågar Hallam laget: ”Tycker inte vi förtjänar det”

Rögle såg ut att äntligen kunna vända på sin negativa trend. Då spände topplaget Växjö musklerna och vände 2–3 till 4–3 i den tredje perioden. Trots det var inte tränaren Sam Hallam imponerad alls.
– Jag tycker inte att vi förtjänar det, säger Hallam till C More.

Rögle kom till spel med tio raka nederlag i kvällens möte med Växjö. I kväll hade skåningarna ett bra utgångsläge att vända på steken. Efter två perioder hade man en 3–2-ledning och lite vind i seglen.

Men det är inte Rögles tid i SHL just nu. Det blev tydligt i den tredje perioden där Växjö vände tack vare fjärdekedjan med Erik Josefsson, Pontus Netterberg och kaptenen Liam Reddox. Netterberg prickade in kvitteringen direkt på en vunnen tekning från Josefsson och den sistnämnde avgjorde sedan matchen med sin tredje poäng för aftonen när han gjorde 4–3 efter att ha utnyttjat en sargstuds till sin fördel.

Tränaren Sam Hallam var trots vändningen och segern inte alls nöjd med prestationen.
– Jag tycker inte att vi förtjänar det. Jag tycker att Rögle jobbar hårdare än oss rakt igenom, sade han ärligt till C More efter matchen.
– Vi har ett stelbent, tråkigt powerplay, vi har alldeles för många som inte spelar för lagets bästa utan för sitt eget intresse. Det är ett blekt och otroligt dåligt fokus och det har varit det ett par gånger. Vi behöver adressera det så att vi gör en mycket bättre avslutning innan brejket.

Ord och inga visor.

Jumbon Rögle fick två mål från Bryan Lerg och ett från Sebastian Collberg när man lämnade den första perioden med en 1–0-ledning. Växjös första mål svarade Josh Hennessy för innan Pontus Netterberg sköt det första av två i matchen fram till 2–3 i den andra perioden.

Netterberg, som var stekhet i Champions Hockey League på försäsongen, fördubblade därmed sin målskörd den här säsongen och har nu fyra fullträffar.

Växjö toppar tabellen efter segern, en poäng före Frölunda som har en match mindre spelad.