Firande efter Martin Janolhs mål.
Nyheter

Hade ett snitt på 626 åskådare – idag vann de inför över 7400 personer

ANNONS

Vilken HockeyAllsvensk fest det blev i Malmö idag. Närmare 7500 personer valde att se Pantern-Modo på plats i Malmö Arena – och fick se tabelltrean Pantern ta en ny seger.

IK Pantern har HockeyAllsvenskans överlägset sämsta publiksnitt. Med sina 626 åskådare i snitt per match har de runt 900 personer upp till Almtuna på näst sista plats. Men nu höjs snittet upp till närmare 1000 åskådare.

Till dagens match mot Modo flyttade Pantern nämligen in i mäktiga Malmö Arena, och erbjöd gratisbiljetter. Det blev en braksuccé. 7463 personer valde att gå på matchen, och bidrog därmed till hela HockeyAllsvenskans näst högsta publiksiffra den här säsongen. De fick dessutom se hemmalaget vinna med 3-2.

Segern kom efter en imponerande vändning mot Modo. Gästerna från Örnsköldsvik ledde med 2-0 redan efter ungefär sex minuters spel efter mål av Emil Alba och David Rundqvist. Men Robin Dahses mål i slutsekunderna av första perioden gav Pantern rejäl vittring.

Martin Janolhs gjorde 2-2 i upptakten av den andra perioden, och i den tredje blev Axel Wemmenborn stor matchvinnare inför storpubliken. Segern gjorde att Pantern befäste sin sensationella tredjeplats. Modo är kvar som tia, med tre poäng upp till Oskarshamn och Almtuna som finns på åttonde respektive sjunde plats i HockeyAllsvenskan.

Noterbart är att Pantern vann skotten med hela 43-20 i dagens vinstmatch.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL