170128 Malmš Redhawks mŒlvakt Oscar Alsenfelt med en rŠddning under ishockeymatchen i SHL mellan BrynŠs och Malmš Redhawks den 28 januari 2017 i GŠvle. Foto: Andreas L Eriksson / BildbyrŒn / kod AE / Cop 106 …
SHL

Målvakten fortsätter att övertyga för sitt Malmö: ”Det är en jäkla moral”

ANNONS

Det blev riktigt spännande till slut i Gavlerinken när Malmö kunde besegra Brynäs med 2-4. Stor matchvinnare för bortalaget blev Oscar Alsenfelt som gjorde 34 räddningar. Matchen bjöd också på två spelare som gjorde sina första mål i SHL-sammanhang och en tvåmålsskytt.

Malmö kom ut starkt till bortamötet mot Brynäs och efter den första perioden stod det 0-2 på tavlan efter mål av Carl-Johan Lerby och Christoffer Forsberg. För Lerby var det första SHL-målet någonsin.
— Klart att det är kul. Det satt inne länge. Jag får en bra pass och vi har tränat mycket på att få pucken över benskydden, sa han om målet.
Brynäs lagkapten Jacob Blomqvist var inte nöjd efter den första perioden och att man för andra matchen i rad släppte upp motståndarna till en tvåmålsledning.
— Lite tråkigt att vi ska ge såna handikapp. Inte godkänt, det här måste vi ändra på, sa han till Cmore i första periodpausen.

Brynäs steppade upp rejält i den andra perioden och skapade mängder med chanser. Men i vägen stod Malmös fenomenale målvakt Oscar Alsenfelt gång efter annan.
I början av den tredje gjorde Malmö sitt tredje mål genom Fredrik Händemark och då trodde nog de allra flesta att segern var klappad och klar. Men då vaknade Brynäs, eller deras ungdomar i alla fall. Först reducerade Linus Ölund innan kedjekamraten Samuel Asklöf fick göra sitt första SHL-mål i karriären.
— Starkt att vi kommer tillbaka in i matchen. De är duktiga, kommenterade Brynäs tränare Thomas Berglund efter matchen om sin ungdomskedja.

Men Malmö skulle hålla undan. Trots press från Brynäs kunde Malmö och enormt duktige Oscar Alsenfelt rida ur stormen och Christoffer Forsberg kunde sätta dit sitt andra mål i matchen i öppen kasse.
— Det var skönt att kunna sätta spiken i kistan. Känns jättebra att kunna ta poäng på bortaplan. Det är en jäkla moral och det är skönt, sa Christoffer Forsberg efter matchen och berättade också att det var första gången han blev tvåmålsskytt i SHL.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL