Annie Svedin.
SDHL

Slet ont i moderklubben – valde att skriva på för rivalen: ”Glad att jag förändrade min situation”

Hon slet ont i hemstaden Sundsvall under ett par säsonger. Inför den här säsongen tog Annie Svedin det tuffa beslutet att lämna bottenlaget Sundsvall/Timrå och flytta till rivalen Modo.
Det är ett beslut hon är väldigt nöjd med i dag.
– Jag är glad att jag förändrade situationen för mig själv, säger hon till hockeysverige.se.

Annie Svedin, 25, drog förra säsongen ett tungt lass tillsammans med Erica Udén Johansson i Sundsvall. I vissa matcher spelade duon nära 30 minuter vardera. Det här fick också Svedin att dra på sig ljumskproblem som hon berättade i en intervju med hockeysverige.se inför VM i våras.

Efter VM bestämde hon sig för att lämna sin hemstad Sundsvall och hockeyn där för att söka sig tillbaka till Örnsköldsvik och Modo där hon tidigare spelade mellan 2006 och 2010.
– Jag drog ett tungt lass där, så var det. Jag är glad att jag förändrade situationen för mig själv och tog beslutet att röra på mig. Det är ingenting jag ångrar i dag, säger Annie Svedin till hockeysverige.se.

Sundsvall/Timrå är din hemstad och hemmaklubb, hur tänker du kring hockeyn där?
– För herrarna tycker jag nivån är bra. Min moderklubb är Timrå och det går relativt bra för dom i Hockeyallsvenskan.
– Samtidigt tycker jag att för damerna så gör man satsningar, men det känns inte som att man gör det fullt ut riktigt. Jag tror inte lösningen är att ha 15 utländska och fem svenska spelare i ett lag. Jag tror inte att det håller i längden.

Upplever du att det kommer svenska tjejer underifrån i Sundsvall?
– Inte mycket. Nu drar jag slutsatser från förra säsongen. Dom har ett juniorlag i Sundsvall och man försöker fixa ett i Timrå också, men jag tror att det kommer att ta tid och jag ser ingenting som kan komma upp underifrån den här eller nästa säsong. Det kommer att ta längre tid än så, säger Svedin som ändå känner att det finns ett intresse för damhockey i Sundsvall och Timrå.
– Ja, det tycker jag, men nog kan det vara bättre. Exempelvis så är Ö-vik en mindre stad än Sundsvall och här är det mer intresse kring damhockeyn. Sundsvall hade hockeygym för några år sedan, men det lade man ner. Hockeygymnasiet är jättebra för att utvecklas på skoltid. Att man då lägger ner det påverkar givetvis negativt.

Beslutet att återvända till Örnsköldsvik tog hon för att ta nästa steg i utvecklingen.
– Jag ville komma till en miljö där alla spelare i laget vill bli bättre varje dag och träna hårt. Att just komma till den här miljö där jag kan utvecklas själv också var en anledningen till att jag valde Modo.
– Det har varit en jättebra säsong för mig på så sätt. Samtidigt har vi spelare så jag inte behöver spela 40 minuter per match och bli lite halvskadad då och då. Jag har hållit mig relativt pigg och fräsch.

Fanns det flera alternativ än Modo?
– Det fanns flera alternativ, men jag har gått på hockeygym här, bott i staden och spelat i laget under tre och en halv säsong tidigare. Jag kände till staden väldigt bra samtidigt som det inte är så långt hemifrån heller så Modo var den bästa lösningen samtidigt som jag går i skolan här också.


Foto: Bildbyrån/Nils Jakobsson

”FÖRRA SÄSONGEN VAR DET MYCKET PROBLEM MED VISUM”

Annie Svedin går från ett lag med väldigt många utländska spelare i truppen till ett lag med enbart svenska spelare.
– Det märks inte så jättemycket att alla här är svenskar och heller ingenting som jag tänker på dagligen. Klart att en viss skillnad är det. Förra säsongen var det problem med visum och sådana saker. Dessutom blev det lite folk på träningarna eftersom det kom folk från utlandet men som också var tvungna att vara hemma längre och så vidare av olika anledningar. Här har vi inte det problemet.

I dag finns det totalt 77 utländska spelare i SDHL, något som förbundskaptenen Leif Boork har kritiserat och lyft fram som en anledning till att de svenska Damkronorna inte får det att lossna. Annie Svedin är lite kluven till frågan.
– Visst är det bra, men sedan måste vi även tänka på kvalitén på spelarna som kommer hit. I många fall kommer det hit spelare som är ungefär likvärdiga som våra yngre svenska spelare. Då tycker jag att det är bättre att satsa på den yngre svenska spelare i stället för att ta hit en medelmåttig utländsk spelare.
– Samtidigt tycker jag att det är många utländska spelare som höjer ligan, vilket är väldigt positivt. Det är lite både och det där.

Du har själv gått på hockeygymnasiet i Örnsköldsvik och har en god inblick i Modos verksamhet, vad är det som gör att klubben får fram så många bra egna talanger?
– Jag tror det främst är hockeygymnasiet. Robert Elfving har skött det sedan min tid där. Det har nog varit ett väldigt bra recept på framgång och för att få fram spelare.
– Samtidigt har vi ett bra juniorlag. Har vi saknat några spelare så har spelarna i juniorlaget fått komma upp och träna, vilket är en bra sporre för dom också. Det är en bra bredd här på spelare.

Hur är miljön vid sidan av för en hockeytjej i Örnsköldsvik?
– Det finns ju inte så mycket att göra eftersom Örnsköldsvik är en så jättestor stad, skrattar Annie Svedin och fortsätter:
– Dom flesta jobbar eller pluggar så man får det att gå ihop. Själv har jag haft skola i Gävle, en distansutbildning, men nu har jag flyttat skolgången till Ö-vik i stället och började termin två här.

”KAN HÅLLA EN JÄMNARE NIVÅ”

Foto: Bildbyrån

Annie Svedin har varit en av Modos viktigaste spelare under säsongen. Så här långt har det blivit fem mål och totalt 17 poäng på 30 matcher. På det ligger hon tvåa i lagets poängliga efter Erika Grahm som har gjort 17 mål och totalt 33 poäng på lika många matcher. Trots det är inte Svedin riktigt nöjd med sin säsong.
– Säsongen har varit ganska bra, men det har varit både lite från och till, ris och ros. Jag hoppas att jag framöver kan hålla en jämnare nivå. 

Hela Modo har hållit en ganska ojämn nivå under säsongen och är nu placerade först på en åttonde plats i SDHL och det har fattats en del för att nå upp till topplag som exempelvis Linköping och Luleå.
– Vi måste vara mer noggranna i detaljerna. Vi är otroligt skridskoskickliga, men målskyttet har inte varit tillräckligt bra och något vi måste jobba på.
– Sedan måste vi jobba med detaljer på träningarna, att passningsspelet bli bättre och så vidare. Det här är saker vi måste förbättra.

Är det här något som du, Erika Grahm, Johanna Olofsson med flera tjatar på era yngre spelare om under träningarna?
– Det är klart att vi försöker föregå med gott exempel. Alla vet vad som krävs samtidigt som även tränarna lägger en stor vikt vid det här. Vi har många yngre spelare och dom lär sig över tid vad som gäller i högsta ligan för att vi ska ta poäng.
– Det har varit så att i vissa matcher har vi varit bra med medan vi i andra matcher varit lite för naiva på planen och trott att det ska lösa sig av sig själv, men så är det inte riktigt.

När kan Modo vara med och slåss om SM-guldet på allvar igen?
– Bra fråga, men vad som helst kan hända i ett slutspel. Vi kommer kriga varje sekund där ute på planen. Det gäller att vi tar vara på sista matcherna i grundserien så vi har ett bra självförtroende då vi kliver in i slutspelet. Och där kan, som sagt var, vad som helst hända.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 24 januari
19:00 Frölunda - Örebro SHL
19:00 Tingsryd - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 HV 71 - Oskarshamn SHL
onsdag 25 januari
01:00 Pittsburgh Penguins - Florida Panthers NHL
01:00 Detroit Red Wings - San Jose Sharks NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Los Angeles Kings NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Minnesota Wild NHL
01:00 Montreal Canadiens - Boston Bruins NHL
01:30 New Jersey Devils - Vegas Golden Knights NHL
02:00 St Louis Blues - Buffalo Sabres NHL
02:30 Nashville Predators - Winnipeg Jets NHL
03:00 Arizona Coyotes - Anaheim Ducks NHL
03:00 Colorado Avalanche - Washington Capitals NHL
04:00 Vancouver Canucks - Chicago Blackhawks NHL
19:00 Kristianstad - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 SDE - HV 71 SDHL
19:00 Modo - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Brynäs - Modo SDHL
torsdag 26 januari
01:00 Toronto Maple Leafs - New York Rangers NHL
01:00 Ottawa Senators - New York Islanders NHL
02:30 Dallas Stars - Carolina Hurricanes NHL
03:30 Edmonton Oilers - Columbus Blue Jackets NHL
04:00 Seattle Kraken - Vancouver Canucks NHL
18:00 Leksand - Modo SDHL
19:00 HV 71 - Leksand SHL
19:00 Luleå - Rögle SHL
19:00 Skellefteå - Frölunda SHL
19:00 Örebro - Oskarshamn SHL
19:00 Malmö - Färjestad SHL
19:00 Linköping - Växjö SHL
19:00 Brynäs - Timrå SHL
fredag 27 januari
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Boston Bruins NHL
01:00 Washington Capitals - Pittsburgh Penguins NHL
02:00 Minnesota Wild - Philadelphia Flyers NHL
02:00 Nashville Predators - New Jersey Devils NHL
02:00 Winnipeg Jets - Buffalo Sabres NHL
03:00 Colorado Avalanche - Anaheim Ducks NHL
03:00 Arizona Coyotes - St Louis Blues NHL
03:00 Calgary Flames - Chicago Blackhawks NHL
18:00 Västerås - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Tingsryd Hockeyallsvenskan
20:30 Mora - Modo Hockeyallsvenskan
lördag 28 januari
01:00 Carolina Hurricanes - San Jose Sharks NHL
01:00 Florida Panthers - Los Angeles Kings NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators NHL
01:00 New York Islanders - Detroit Red Wings NHL
02:30 Dallas Stars - New Jersey Devils NHL
04:00 Seattle Kraken - Calgary Flames NHL
04:00 Vancouver Canucks - Columbus Blue Jackets NHL
15:15 Malmö - Brynäs SHL
15:15 Timrå - Linköping SHL
15:15 HV 71 - Luleå SHL
18:00 Skellefteå - Rögle SHL
18:00 Djurgården - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
18:00 Södertälje - AIK Hockeyallsvenskan
18:00 Leksand - Örebro SHL
18:00 Oskarshamn - Växjö SHL
18:00 Färjestad - Frölunda SHL
19:00 HV 71 - AIK SDHL
19:45 Davos - Zug National League
21:00 Colorado Avalanche - St Louis Blues NHL
00:00 Florida Panthers - Boston Bruins NHL
söndag 29 januari
01:00 Pittsburgh Penguins - San Jose Sharks NHL
01:00 Ottawa Senators - Montreal Canadiens NHL
01:00 Winnipeg Jets - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Minnesota Wild - Buffalo Sabres NHL
04:00 Edmonton Oilers - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Seattle Kraken - Columbus Blue Jackets NHL
04:30 Anaheim Ducks - Arizona Coyotes NHL
14:40 Leksand - Luleå SDHL
15:00 Almtuna - Björklöven Hockeyallsvenskan
15:00 Tingsryd - Västervik Hockeyallsvenskan
15:00 Kristianstad - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
15:00 HV 71 - SDE SDHL
18:00 Östersund - Mora Hockeyallsvenskan
18:00 Modo - Västerås Hockeyallsvenskan
23:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
23:00 Toronto Maple Leafs - Washington Capitals NHL
måndag 30 januari
19:00 Linköping - Djurgården SDHL
19:00 Brynäs - Luleå SDHL
tisdag 31 januari
02:00 Winnipeg Jets - St Louis Blues NHL
19:00 Rögle - Leksand SHL
19:00 Malmö - Luleå SHL
19:00 HV 71 - Timrå SHL
19:00 Oskarshamn - Frölunda SHL
19:00 Linköping - Färjestad SHL
19:00 Växjö - Örebro SHL
19:00 Brynäs - Skellefteå SHL
onsdag 01 februari
01:00 Montreal Canadiens - Ottawa Senators NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Washington Capitals NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Los Angeles Kings NHL
18:00 Luleå - Modo SDHL
19:00 Södertälje - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Tingsryd Hockeyallsvenskan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten