Ville Leino. …
Växjö Lakers HC

Ville Leinos show tog Växjö till elfte raka: ”En av matcherna där man har flyt”

ANNONS

Han är den tyngst meriterade spelaren i Växjö, men har inte nödvändigtvis varit den som märkts mest på isen under sin tid i klubben. På torsdagen var Ville Leino det. Med två mål och två assist fixade han Växjös elfte raka seger.
– Det var en av de där matcherna där man har flyt och saker går din väg, säger han efter 4–2-segern mot Rögle.

Många höjde kanske på ögonbrynen när Växjö valde att förlänga kontraktet med Ville Leino efter fjolårets inhopp i SHL. Han gjorde visserligen 14 poäng på 17 matcher efter att ha anslutit från KHL-klubben Dinamo Riga i januari i fjol, men hade sedan ett blekt slutspel med tre assist på 13 matcher.

Den här säsongen har han inte heller tillhört Växjös ledande spelare, men på torsdagskvällen visade 33-åringen sin klass. Växjö låg under med 0–1 efter första perioden av hemmamötet med Rögle i Vida Arena. Där kvitterade han till 1–1 och spelade sedan fram till Emil Petterssons 2–1 när laget fullbordade vändningen.
– Killen som har pucken ser inte att jag kommer från byte. Pucken går rakt till Villes klubba och han är kylig där, håller i pucken en extra sekund och hittar passningsläget till mig. Jag försöker bara nypa till så fort som möjligt, säger Pettersson till C More om målet där han norpade pucken av en motståndare på offensiv blålinje.

Leino var inte klar där. Han hann även spela fram till Olli Palolas 3–1-mål i tredje perioden. Detta efter att Almen Bibic tappat pucken i ett kritiskt läge i egen zon. Till slut styrde han även in 4–2 efter Eric Martinssons öppnande passning.
– Det var en av de där matcherna där man har flyt och saker går din väg. Mina kedje- och lagkamrater satte puckarna och jag hade tur några gånger, säger den NHL-meriterade finländaren ödmjukt.

Rögle fick mål från nämnde Bibic och Felix Schütz, men inkasserade en ny tung förlust och har inte mycket att glädjas över i tabellens bottenskikt.
– Det är skit. Målen de gör bjuder vi på. Det är seriens bästa lag och spelar vi på det sättet bli vi straffade och det är det som gör att vi förlorar matchen i dag, konstaterar kaptenen Christopher Liljewall uppgivet.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL