Sök
Nyheter
MJÖRNBERG: Strecklag, krislag och bottenlag

Snacka om att bottenstriden i Hockeyallsvenskan plötsligt blev ännu mer högintressant efter söndagens resultat.

Att Björklöven skulle förlora hemma mot superstekheta seriesuveränen Mora var väl kanske inte så oväntat. Dalkarlarna vann för tionde matchen i rad och det är knappast något snack om att det är Hockeyallsvenskans bästa lag. Den där finalplatsen lär redan nu vara ganska cementerad.

Men formmässigt går det inte heller att klaga särskilt mycket på gurkorna från Västerås. Visst, det är fan inte roligt att titta på när de lirar, spelet lämnar fortfarande väldigt mycket i övrigt att önska. Men Christer Olssons gäng tycks ha hittat en väg att vinna jämna fighter och har radat upp tre raka uddamålssegrar mot beskedligt motstånd (AIK, Vita Hästen och SSK). En styrka som mycket väl snart kan lyfta laget över det förhatliga kvalstrecket.

När Björklöven föll hemma mot Mora och Västerås, trots att man inte flöjtade iväg mer än elva skott mot hemmalagets andrekeeper Mathias Dahlström, lyckades vinna borta mot Södertälje innebar det att det nu bara skiljer en poäng mellan Löven och VIK. Gissa om Umeå-gänget känner flåset i nacken.

För Södertäljes del var det naturligtvis inget vidare att falla hemma mot bottenkonkurrenten från Västerås. Speciellt inte som Björklöven föll och även SSK kunde ha tagit ett ordentligt kliv mot säkrare mark. Nu blev det snarare ett kliv närmare kval.

* * *

Vimmerby sparkade Jeff Hällegard och har så här initialt fått bra betalt för den förändringen. 2-1 hemma mot Nybro följdes upp med 3-1 borta mot seriejumbon Kumla idag och det tycks som att smålänningarna i alla fall har fått lite vind i seglen.

Därmed kan vi väl konstatera att det bara finns ett enda krislag i den södra serien (för att kalla det kris när Kumla ligger i botten skulle vara att ta i ganska ordentligt). Då syftar jag naturligtvis på Borlänge.

Det blev ordentligt med pisk idag igen när KRIF kunde ta en bekväm 5-1-viktoria hemma i sitt plåtskjul och i och med att Vimmerby tog sina poäng och Lindlöven samtidigt snuvade alla tre pinnarna av Mariestad i Katrinhallen börjar glappet öppna sig kring strecket.

Topptippade Borlänge har i skrivande stund, med exakt halva serien spelad, fem poäng upp till playoff-plats. Laget har bara lyckats vinna två av nio matcher och det är nog faktiskt så att snart går tåget om det inte blir fart på Jeff Jakobs mannar. Man måste börja vinna och man måste göra det nu om den här Allettan inte ska bli ett fiasko. Hemmamötet med Nybro nästa söndag blir livsviktigt. Kanske är det bra för dalkarlarna att det stundar en veckas vila så att de får slicka såren och ladda om inför den viktiga andra rundan.

Annars kan konstateras att slaget om den åtråvärda tredjeplatsen bakom seriesuveränerna Troja och Kristianstad alltjämt är synnerligen delikat i den södra Allettan. Mariestad innehar den just nu, men fyra lag ligger inom tre poäng och när Vimmerby dessutom tycks ha fått upp farten längre ner i tabellen…det kan bli riktigt spännande.

* * *

Huddinge och Visby/Roma är förstås inte lika överlägsna i den norra serien som Kristianstad och Troja/Ljungby är i den södra, men de två gängen från den ursprungliga östserien har ändå gjort ett ganska bra statement i toppen av sin Alletta.

Jag såg ett piggt och kreativt (som vanligt) Huddinge plocka tre poäng av Hudiksvall i lördags och hade dessutom förmånen att hinna se två perioder av en riktig pang-match mellan Visby och Sundsvall. En fight där gästerna vann med 5-4 efter straffar, men där båda lagen visade moral genom att hämta upp underlägen, där det var öppna spjäll och briljanta anfallsspel, men ännu mer briljant målvaktsspel (Magnus Åkerlund i Sundsvall, wow!).

Just Visbys förmåga att alltid komma tillbaka och aldrig vika ner sig är vad som tagit dem till toppen av serien (på söndagen blev det 3-0 mot Hudiksvall) och för Huddinges del spelar laget utan någon som helst tvekan seriens snyggaste och mest vägvinnande hockey. Det är två lag som imponerar med två helt olika typer av spel, men som båda kan ståta med en väldigt tydlig identitet i sitt sätt att lira. Vilket är väldigt kul att se.

De tilltänkta topplagen från norr, Piteå, Sundsvall och Asplöven har gjort det helt okej i Allettan så här långt, men deras förmåga att tappa lite poäng här och var gör att de sackar lite i förhållande till de två nyss hyllade toppgängen (idag tappade Asplöven till exempel två pinnar borta mot Haninge). Kalix och Väsby, kanske även Hudiksvall får göra upp om att hålla undan för Östersund.

Bottengänget som förtjänar ett eget omnämnande. Idag blev man utklassade av Piteå och föll med 9-2. Det är andra gången man släpper in nio mål sedan Jörgen Själin tog över laget efter sparkade Lars Molin och läget i botten fortsätter att se prekärt ut. Laget har bara lyckats vinna en enda match under ordinarie tid på de åtta första omgångarna.

* * *

Helgens mest spännande bortsett från själva matcherna har ju annars naturligtvis varit målvaktssituationen i Tyringe där nordamerikanen William King valde att hoppa av laget strax innan fredagens bortamatch mot Tranås. Klubben kommunicerade att det förekommit disciplinära problem och målvakten sades ha lackat ur på att inte få starta mötet med tranorna.

Men inte nog med det, i matchen skadades dessutom lagets andremålvakt Charlie Fredriksson vilket tvingade 16-årige Albin Jönsson att hoppa in. En lösning som blev smått succéartad i matchen men som givetvis inte håller på sikt.

Därmed stod Tyringe utan målvakt och ledningen hade en hektisk lördag i jakt på en ny målvakt och i slutändan blev det ju synnerligen lyckat får man ändå säga. Tyringe lyckades låna Oscar Malm från allsvenska IK Pantern och han släppte bara en ynklig puck hemma mot HC Dalen.

Men det räckte inte när gästerna å sin sida lyckades hålla nollan och vinna med 1-0.

Hur målvkatssituationen kommer se ut i Tyringe efter helgens nödlösning blir något att fortsätta hålla ögonen på.

* * *

I och med hemmaförlusten (2-5) mot Åker/Strängnäs i helgen ramlade Forshaga ner under strecket och ligger för tillfället så illa till att man riskerar att behöva kvala sig kvar i Hockeyettan.

Skulle det bli på det sättet gör det inte direkt tränaren Per Lundells track record till någon vidare upplyftande läsning.

Lundells återkomst till seniorhockey-scenen efter några säsonger inom juniorhockeyn slutade med att han fick sparken från posten som tränare i ett kräftgående Visby/Roma säsongen 14/15. Ifjol coachade han Kongsvinger som kom dyngsist i den norska ligan och nu är Forshaga alltså på väg ner i den absoluta botten av Hockeyettan.

Inget vidare kul att flasha med ett sådant cv förstås och vill man göra det ännu värre kan man rikta blicken tillbaka mot det Munkfors-gäng som säsongen 10/11 bara lyckades vinna en enda match under ordinarie speltid och som fram på våren släppte spelare, åkte på stordäng efter stordäng och tillslut avstod från att kvala sig kvar till följd av usel ekonomi.

Ni förstår förstås vem som stod på tränarbänken då.

* * *

Över huvud taget har bottenstriden i den västra serien börjat bli oerhört intressant sedan Åker/Strängnäs fått in ett par förstärkningar och börjat vinna matcher och även Surahammar vaknat till liv. Det är inte alls lika givet vilka som kommer tvingas kvala för sin existens som det tycktes se ut under hösten. Forshaga ligger nu illa till i botten och även Enköping ligger i riskzonen för att tvingas till kval.

Fortsättningen i den vårserien blir i allra högsta grad spännande.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten