Robert Rosén och de övriga kan fira att Växjö nu leder SHL.
Växjö Lakers HC

Krossade KHK, tog tionde raka segern – och är nya serieledare

De har visserligen spelat en match mer än tvåan Frölunda, men faktum kvarstår. Växjö är det lag som toppar SHL efter kvällens kross mot Karlskrona.
– Vi maler på och orkar spela i 60 minuter, säger arkitekten Robert Rosén till C More.

Det är svårt att slå Växjö just nu. Inte ens under åren i HockeyAllsvenskan hade man lika många segrar i rad som nu. Smålänningarna har, i och med kvällens 4-0-vinst mot Karlskrona, tio raka segrar i SHL. Ett facit som tagit dem hela vägen upp i serieledning före den tidigare jättedominanten Frölunda – för första gången någonsin.

Kvällens seger grundlades via några gyllene minuter i mittperioden. Robert Rosén gjorde 1-0, succébacken Nick Bailen fyllde på en minut senare, och innan vi ens nått halvvägs i den andra akten satte Calle Rosén 3-0. 4-0 kom när Ville Leino styrde in Nick Bailens skott i den tredje perioden. Det kunde blivit betydligt mer än fyra mål, men Johan Holmqvist stod för ett par riktigt fina räddningar för att hålla nere siffrorna. I ärlighetens namn imponerade Victor Andrén i Växjöburen också – i den första perioden. De övriga två blev desto lugnare för målvaktsfyndet.
–  Vi spelar med ett riktigt bra självförtroende och har ett riktigt bra flow, säger backstjärnan Eric Martinsson.

Växjö leder SHL på målskillnad före Frölunda, som dock har en match mindre spelad i nuläget. Robert Rosén lyfter fram bredden som nyckeln till den senaste tidens vinster.
– Vi maler på och orkar spela i 60 minuter. Då är det svårt för motståndarna att göra mål på oss, säger Robert Rosén till C More.

Karlskrona är nia och har nu bara sex poäng ned till Djurgården på elfte plats – trots att man har spelat en match mer än stockholmarna. Det har blivit sex raka förluster för Pelle Hånbergs mannar.
– Det går inte att fuska i den här sporten och lämna något åt slumpen. Jag är faktiskt riktigt förbannad just nu, säger KHK-målvakten Johan Holmqvist.