BARA TRE POÄNG EFTER FRÖLUNDA. Växjö Lakers formtopp tar dem mot tabelltoppen.
Växjö Lakers HC

Se upp, Frölunda – här kommer Växjö

ANNONS

Nionde raka segern. Nu har Växjö fått korn på Frölunda på allvar. Efter 4–1 i bortamötet med Karlskrona är smålänningarna nu bara tre poäng efter serieledarna.
– Vi gör 60 bra, fokuserade minuter, säger tränaren Sam Hallam till C More.

Det svänger om Växjö Lakers just nu. Efter en lite ojämn första halva på säsongen har 2015 års mästare varit SHL:s formstarkaste lag under 2017, något som även börjar synas i tabellen.

Fredagskvällens bortaseger med 4–1 mot Karlskrona i Blekinge tar upp Växjö på 70 poäng. Därmed är man numera bara tre poäng efter serieledande Frölunda.
– Vi gör 60 bra, fokuserade minuter. Vi får inte utdelning i första perioden, utan åker på en kontring, men sett till hur vi sätter upp spelet är vi jättenöjda, säger tränaren Sam Hallam om matchen till C More.
– I andra får vi betalt för lite av chanserna i första, vi nöter på och jag gillar i stora drag vårt sätt att spela i tredje också.

Precis som Hallam är inne på ägde Växjö första perioden, men trots 14–6 i skottfavör till gästerna var det hemmalaget som tog ledningen efter att Jimmy Andersson blivit frispelad och prickat Joacim Erikssons högra kryss.

I andra perioden kom utdelningen retroaktivt. Cory Murphys till synes harmlösa skott smet förbi Johannes Jönsson, som hade storspelat fram till dess. Det öppnade dammluckorna. Erik Josefsson och Tuomas Kiiskinen sköt varsitt mål inom loppet av 51 sekunder och efter det var matchen avgjord. Philip Holm satte 4–1 i tredje perioden.
– Vi sätter oss inte i så långa sekvenser i egen zon, vi har ganska mycket puck och då orkar vi spela bra försvarsspel de delar vi tvingas till det, säger Hallam om lagets spel.
– Det hänger ihop med skickligheten i laget att försöka driva matcherna och parkera i anfallszonen. Det är svårt för motståndarna att göra mål därifrån.

KHK:s tränare Pelle Hånberg kunde inte annat än att lyfta på hatten inför sina motståndare.
– Vi förlorar mot ett riktigt bra lag. Jag måste gratulera Växjö, de spelar en väldigt bra match. När 2–1 och 3–1 kommer så spelar de med ett stort självförtroende och vi får inga heta chanser. Det är för lite för att kunna vinna mot ett riktigt bra Växjö, säger Hånberg.

Lagen möts i Växjö igen under lördagen.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
14:20 Sverige - Tjeckien VM
18:20 Kanada - Schweiz VM
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL