Fredrik Karlström och Jesper Bratt.
Västerviks IK

AIK på uppgång – tog andra raka och närmar sig playoff-plats

ANNONS

Det var två kritiska hemmamatcher för AIK. Det krävdes segrar för att ta sig bort från den annalkande bottenstriden och upp emot playoff-platserna. Efter sex poäng på tre dagar via segrar mot topplagen Tingsryd och Pantern ser det ljusare ut.

Fredagens 4–3-seger mot Pantern satt dock hårt inne. För trots 2–0 efter första perioden krävdes det en rejäl arbetsinsats för att säkra trepoängaren på Hovet. Pantern kom tillbaka till 2–2 och så fort Jesper Bratt sköt 3–2 i tredje perioden kontrade Sebastian Dyk med att skjuta 3–3.

Backen Jens Hellgren såg dock till att hemmalaget fick sista ordet. Med knappt sex minuter kvar att spela sköt han matchavgörande 4–3, ett resultat som höll sig hela vägen i mål. Daniel Olsson Trkulja och Christian Sandberg satte övriga mål för Gnaget.

AIK är fortfarande tia i tabellen, men nu på samma poäng som åttan Almtuna ovanför playoff-strecket. Pantern, som även fick mål från österrikaren Lukas Haudum och Axel Wemmenborn, är allt jämt trea i tabellen.

*****

Oskarshamn gav inte jumbon Södertälje mycket till syre i kvällens hemmamatch. En riktig rivstart i första perioden, med tre mål på Mathias Dahlström, avgjorde drabbningen.

Fredrik Forsberg, Victor Löfstedt och tidigare SSK-spelaren Jonas Engström gav IKO ett försprång man aldrig släppte. Joakim Hagelin ökade på till 4–0 i andra perioden innan SSK fick tröstmål från Patrik Kallmert och Sebastian Höglund i slutperioden.

Oskarshamn är elva i tabellen, SSK sist, sju poäng från fast mark.

*****

Västervik fick med sig två poäng från sitt bortamöte med Timrå. Detta sedan Fredric Andersson skjutit straffmålet som utmynnade i 2–1-segern i Medelpad.

Matchen var mållös i 40 minuter innan backen Jens Westin gav Timrå ledningen i tredje perioden. Dan Pettersson kvitterade för smålänningarna och tog matchen till den straffläggning som Andersson avgjorde.

Den stora hjälte i Västervik var emellertid veteranmålvakten Jonas Fransson. han stoppade 37 av 38 skott. Västervik är femma i tabellen, en poäng före sexan Timrå.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 21 maj
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL