Claude Julien behövde inte vänta länge på ett nytt jobb.
Nyheter

Tålamodet tryter – nu sitter tidigare Stanley Cup-coachen löst

ANNONS

2011 ledde han Boston Bruins till Stanley Cup. Nu kan coachen Claude Julien sitta löst efter att Bruins missat två raka slutspel och återigen börjat tappa i tabellen.
– Det är inte mitt beslut, det är helt upp till Cam (Neely, president) och Donnie (Sweeney, general manager), säger klubbägaren Jeremy Jacobs till Boston Herald.

New York Islanders valde i går att sparka sin coach Jack Capuano – trots att de blev en 4–0-seger i måndagens möte med Boston Bruins. Frågan alla ställer sig är om Bruins coach Claude Julien är nästa coach att få lämna sitt ämbete.

Julien tog över Bruins 2008 och har sedan dess lett klubben till Stanley Cup-seger 2011 och ytterligare en final 2013. De senaste säsongerna har framgångarna dock uteblivit för klubben. Två raka slutspelsmissar har skapat missnöje bland fansen och när laget nu återigen riskerar att missa slutspelet i år är det många som vill se en förändring i klubben.

Klubbens ägare Jeremy Jacobs, som normalt sett brukar lägga sig i klubbens förehavanden, tvår sig från beslutet, men säger till Boston Herald att det är upp till general managern Don Sweeney och presidenten Cam Neely att ta ett beslut kring 56-åringen.
– Det finns en anledning till att de är president och general manager. Om de måste ta ett sådant beslut är det mitt jobb att stötta dem, säger Jacobs till tidningen.

Bruins är fortfarande tvåa i Atlantic Division, men har haft svårt att upprätthålla ett bra spel den sista tiden och har flera lag som flåsar dem i nacken bakifrån. Det är framför allt hemma i TD Garden spelet inte har klickat. Hittills har man förlorat elva av 21 matcher där man borde vara som bäst.

Den här artikeln handlar om: