Sök
Matias Lassen.
SHL

”Ett daladerby i ett kval skulle vara riktigt häftigt för alla”

Han gjorde den till synes förbjudna övergången när han gick från Leksand till Mora. Men för den danske backen Matias Lassen har det varit ett lyckodrag. Han har smält in utmärkt i den nya klubben och går nu en kvalfylld vår till mötes. Kanske mot sin forna klubb.
– Ett daladerby i ett kval skulle vara riktigt häftigt för alla här i Dalarna eller rättare sagt i hela Sverige, säger Lassen till hockeysverige.se.

Danska landslagsbacken Matias Lassen, 20, var med och tog upp Leksand till SHL i fjol. Han inledde också säsongen 2016/17 i Leksand, men efter att inte ha fått någon speltid lånades han ut till dalakonkurrenten Mora i början av oktober.

I den nya klubben har han gjort succé och den 3 december bekräftade båda dalaklubbarna att han var löst från kontraktet i Leksand och nu i stället hade skrivit på ett kontrakt gällande säsongen ut med Mora.
– Jag tänkte mest på min egen situation, att jag var i en position där jag inte fick spela. Jag ville verkligen komma till en klubb där jag kunde få den speltid jag behövde. När jag väl kom hit tänkte jag inte så mycket på att jag blev utlånad utan mest bara på att jag ville göra mitt bästa för Mora, säger Matias Lassen som inledningsvis kände en viss besvikelse över att inte få chansen i SHL med Leksand.
– Klart att jag kanske blev besviken i början, men så fort jag fick chansen i Mora så fokuserade jag på det till 100 procent. Nu har det gått ett tag, jag har verkligen gått vidare och tänker inte alls på det där. Nu fokuserar jag bara på Mora.

Matias Lassen tycker att hans gamla klubb gjort det bra i SHL så här långt och även om han nu ger allt för sitt Mora följer han också hur det går för sina kompisar i Leksand.
– Det har gått bättre och bättre för Leksand får jag väl lov att säga. Dom hade en tuff start, men har växt in i det mer och mer och fått bra resultat med sig på sistone. Det är kul för killarna i Leksand. 

Hur har första tiden i Mora varit för dig?
– Skitkul! Jag trivs jättebra här. Det är ett riktigt bra gäng, sköna grabbar samtidigt som allt fungerar bra i föreningen. Dessutom har spelet gått som tåget för oss, så det har verkligen varit kul att få vara med på den här resan än så länge.
– Nu har jag precis flyttat hit till Mora. I början pendlade jag från Leksand samtidigt som klubben försökte hitta en lägenhet. Nu lyckades vi äntligen med det.
– Jag trivs riktigt bra även vid sidan av hockeyn här i Mora. Det är många unga grabbar i laget, alltså i samma ålder som jag, vilket känns riktigt bra, men jag trivdes väldigt bra i Leksand också. Alla här har tagit emot mig jättebra och jag är jätteglad över att vara här. Det kunde inte vara bättre faktiskt, säger Lassen med en entusiasm som gör att man förstår att han verkligen menar det han säger om sin nya klubb.

Har det varit en stor omställning på isen?
– Stor skulle jag inte säga. Det tog ett tag att komma in i allt, men jag tycker ändå att jag kom in i det relativt fort och fick även till spelet ganska snabbt. Samtidigt tycker jag att det gått bra för alla i hela laget.
– Någon större skillnad var det aldrig och jag har samma rutiner i vardagen även om det nu är i en annan klubb. Det rullar på som vanligt med träningar och matcher.

Om du jämför förra säsongens Leksand som gick upp i SHL med den här säsongens Mora, hur står ni er?
– Vi är starka, men det går nästan inte att jämföra med Leksand med tanke på hur den säsongen var. Då var vi verkligen starka på andra halvan av serien. Jag skulle nog säga att vi redan är där med Mora, att vi är lika starka som vi i Leksand var då.


Jeremy Colliton. Foto: Bildbyrån/Josefine Loftenius

”ALLT ÄR JÄTTEPROFFSIGT”

Just nu ligger Mora tvåa i Hockeyallsvenskan efter BIK Karlskoga med hela elva poäng ner till trean Tingsryd. Mycket talar redan nu för att Mora får spela i den hockeyallsvenska finalen framåt våren.
– Det är kvalitén på det vi gör i vardagen som vi sedan ser resultatet av i matcherna. Sedan har vi ett bra lag med jättemånga bra forwards. Alla är bra på skridskorna, både backar och forwards och vi har bra målvakter.
– Sedan spelar vi med ett tempo som är riktigt bra och alla jobbar hårt för varandra. Det är anledningen till succén.

Matias Lassen har blivit mycket imponerad av den kanadensiska tränaren Jeremy Colliton och hans tränarkollegor Tomas Mitell och Peter Iversen.
– Alla i tränarteamet är verkligen duktiga tränare. Allt är jätteproffsigt och Jeremy vet verkligen vad han snackar om. Det som sticker ut lite är att han och dom andra coacherna snackar med varje individ, coachar alla, tar in oss spelare och visar video, går igenom vad vi gör bra och mindre bra för att verkligen utveckla oss spelare.
– Han bryr sig inte bara om i fall laget vinner, vilket såklart är det viktigaste, utan han bryr sig också om att utveckla alla spelare individuellt. Dessutom är han en bra person och människa, vet allt om hockey och bra på att lära ut.

En annan som har betytt mycket för Matias Lassen sedan han kom till Mora är hans backkollega Kevin Gagné.
– Han har också betytt mycket. Vi har en bra kemi på isen och hittar varandra bra men det kändes bra redan från början. Han gjorde det enkelt för mig i början vilket var viktigt för mig och nu tycker jag att vi kompletterar varandra bra.

I början av december valde alltså Mora att ta över Matias Lassens kontrakt från Leksand.
– Matias är en mycket lovande ung back som har spelat viktiga minuter för oss sedan han kom hit. Han har utvecklats hela tiden och kommer att vara en viktig pusselbit i vårt lag framöver, kommenterade Jeremy Colliton till klubbens hemsida då övergången var klar.

Matias Lassen utvecklar det hela.
– Vi bröt kontraktet och sedan skrev jag på för resten av den här säsongen med Mora, berättar Matias Lassen som ännu så länge inte tänkt så mycket längre än säsongen ut.
– Jag har inte snackat något med någon om nästa säsong ännu. Vi tar den här säsongen först och sedan får vi se vad som händer.

Det kan bli så att Mora får spela mot Leksand i ett direktkval till SHL, hur tänker du kring det?
– (Skratt) Det skulle vara kul, men egentligen bryr jag mig inte så mycket om vilket lag det skulle bli. Det viktigaste är at vi tar oss dit, vilket jag tycker att vi ska göra. Men ett daladerby i ett kval skulle vara riktigt häftigt för alla här i Dalarna eller rättare sagt i hela Sverige.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten