170112 VŠxjšs Nils CarnbŠck jublar efter 3-1 av Erik Josefsson under ishockeymatchen i SHL mellan VŠxjš och Fršlunda den 12 januari 2017 i VŠxjš. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRN / Kod JO / Cop 144 …
Växjö Lakers HC

Gjorde poäng i SHL-debuten och blev vinnare mot farsans gamla klubb: ”En skön grej att göra det mot Frölunda”

Pappa Patrik har sin tröja upphängd i Scandinaviums tak efter tio SHL-säsoonger och ett SM-guld för Frölunda. Idag SHL-debuterade sonen Nils och gjorde poäng för sitt Växjö mot just Frölunda i en match Växjö vann med 4-1.

Det var efter 8:52 i den andra perioden i Vida Arena som Nils Carnbäck fick en assistpoäng på Erik Josefssons 3-1-mål.
— Det är en stor grej och en skön grej att göra det mot Frölunda. Ett lag man följt i hela sitt liv. Bara gå ut och köra, sa Carnbäck till Cmore i pausen mellan den andra och tredje perioden apropå sin SHL-debut.
SHL-debutanten tyckte att det var en fartfylld match.
— Full fart och det gäller att man är med i varje byte och gör så bra man kan.
På frågan från C More vilket lag han trodde hans pappa höll på i kvällens match svarade han med ett skratt:
— Det vet jag inte om jag vågar säga.

Innan dess hade de båda lagen bjudit på en rejält sevärd första period där Växjö hade med sig ledningen med 2-1 till den första periodpausen efter att Olli Palola och Nick Bailen tagit fram Växjö till ett 2-0-överläge innan Frölunda kunde reducera genom John Nyberg som var siste Frölundaspelare på pucken i en grötig situation framför Växjös målvakt Joacim Eriksson.

Efter Växjös 3-1 i den andra perioden kunde de sedan stänga matchen efter elva minuter av den tredje då Tuomas Kiiskinen satte dit 4-1. Efter det bytte Frölunda målvakt. Ut med Dan Bakala, som fick förtroendet mellan stolparna sedan Johan Gustafsson insjuknat innan matchen, och in med 17- åringen Arvid Söderblom som fick tre skott mot sig och tog samtliga.

Det här var Växjös första seger mot Frölunda efter sex raka förluster mot klubben.