Sök
Dennis Persson.
SHL

Backens skadehelvete – kan missa hela säsongen: ”Känns mer realistiskt”

Han har spelat SHL-hockey för tre klubbar och varit nära att slå sig in i NHL en gång i tiden. Nu kämpar Dennis Persson för att komma tillbaka till ishockeyn. En skada har förstört hela säsongen. Men det finns ljus i mörkret.
– Jag har inte mått så här bra fysiskt sedan jag fick skadan, säger Persson till hockeysverige.se.

Backen Dennis Persson har varit ett givet inslag i SHL sedan han återvände från Nordamerika (Portland och Rochester) 2012. Förra säsongen inledde han i Modo men lånades sedan ut till Björklöven i Hockeyallsvenskan. Därefter har det varit tyst kring 28-åringen från Nyköping. Hockeysverige.se fick en intervju med Persson under tisdagen och vi inledde med att fråga honom om varför han inte spelar den här säsongen?
– Jag är skadad. Den 16:e maj opererade jag höften. Grejen är att jag egentligen haft smärtor i ryggen så man har misstänkt diskbråck och allt möjligt. Jag har magnetröntgad rygg och lite allt möjligt, men dom hittade absolut ingenting utan allt såg bra ut.
– Sedan såg man lite förändringar och pålagringar i höften. Man var på mig ganska tidigt om att jag skulle operera mig, men jag ville inte eftersom jag inte tyckte det lät tillräckligt övertygande. Jag krigade på i tre år och försökte anpassa träningen och hoppades på att bli kvitt problemen. Men det blev aldrig bättre. I princip har jag dragits med det här under tre års tid till och från. Vissa dagar fungerar det helt okej, men vissa dagar fungerar det inte alls och det har aldrig varit helt bra.
– Tydligen kan diskbråcksliknande symptom kan komma från höften, vilket jag inte visste, och i brist på annat, jag hade ju testat allt möjligt under tre års tid, blev det operationsbordet till slut i förhoppning om det skulle vara lösningen.

BB130917JM043

Det blev ingen succé i Brynäs.

Givetvis har den här höftskadan påverkan Dennis Perssons prestation senaste säsongerna.
– Hur mycket det har påverkat är omöjligt att säga. Jag har inte kunnat ge mig själv en ärlig chans, så är det ju. Vissa dagar har jag varit tvungen att bryta matcher och träningar på grund av att det inte går helt enkelt, men vissa dagar har det varit helt okej.
– Det har ändå aldrig varit 100 procent. Ser jag på det så här i efterhand, nu när jag börjar känna mig lite bättre, kan jag känna att jag kanske varit på 75 procent, max. Det är inte lätt att spela i SHL eller Hockeyallsvenskan om jag bara kan spela på 75 procent, vilket kanske till och med är högt räknat.

I skademörkret finns ändå en viktig ljusglimt och det är att operationen gick mycket bra.
– Dom är nöjda med operationen. Höften där man gjorde själva operationen har återhämtat sig ganska bra. Nu opererade jag höften för ryggen men där har det knappt släppt efter överhuvudtaget.
– Operationen löste inte problemet egentligen. Jag rehabade höften som vanligt under fyra månader och efter det hade inte, som sagt var, ryggen inte blivit bättre. Självklart funderade jag då över var som händer eftersom jag har hört att efter fyra månader kan man i extremfall spela, vilket jag inte var i närheten av.
– Då började ta hjälp från andra håll och kanter och modifiera träningen ännu mer, vilket jag borde ha gjort för länge sedan. Det är tänket som (Andreas) Öhgren har och som han kör med NHL-proffsen nu för tiden.
– Nu har inte jag kört med honom direkt, men med ett par tjejer här i Gävle som är utbildade av honom. Det är sedan jag började träna med dom och ändrade rörelsemönstret som det har börjat släppa. Man säger att det är en överbelastning och det är därför jag måste ändra rörelsemönstret. Jag måste få kroppen att fatta att det ska vara så här och så här. Det är också därför det tar så lång tid.

Hur mår kroppen idag?
Det är bättre idag än vad det har varit senaste tre åren. Jag har inte mått så här bra fysiskt sedan jag fick skadan. Det visar att allt går åt rätt håll i alla fall. Samtidigt utsätter jag mig inte för samma belastning nu som jag gör då jag spelar kontinuerligt. På så vis är det svårt att jämföra, men jag märker hela tiden att det går framåt vilket är huvudsaken.
– Sedan vet jag inte framåt om det kan bli 100 procent igen heller. Det kanske bara kan bli 75-80 procent. Då kanske jag får börja titta på att göra något annat.

bb160220zf039

Dennis Persson inledde förra säsongen i Modo, men i slutet av januari valde alltså klubben att låna ut honom till Björklöven.
– Säsongen var rörig, men det var inget nytt som jag inte hade stött på tidigare. Det var lite samma sak när jag var yngre och spelade i Djurgården. Det som hände i Djurgården var ändå nästan petitesser jämfört med båda säsongerna i Modo med hur det var i organisationen.
– För mig personligen var det ganska lindrigt att bli utlånad i slutskedet av säsongen. Där fick jag spela matcher och känna att det var kul att spela hockey igen. Även om det kanske inte ser så bra ut på pappret att bli utlånad så var det för mig mentalt bra.

Ishockey, SHL, DjurgŒrden - Modo

Foto: Bildbyrån

Det blev en och en halv säsong i Modo för Dennis Persson men han fick det aldrig riktigt att lossna där.
– Jag har ju inte varit hel och har inte kunnat träna som jag har velat och uppenbarligen inte som dom ville heller. Min prestation blev sämre och jag blev sänkt mentalt när jag inte fick ihop saker och ting. Självförtroende sjunker och jag förstod inte varför. Sedan kan man ju diskutera det här med att få chansen och allt sådant, men det behöver jag inte gå in på så mycket nu.
– Jag fick inte ihop det med skadan och allting. Även om det var andra bitar också så var skadan det största bekymret senaste säsongerna.

Var Modo medvetna om din skada?
– Ja, dom var medvetna om den när jag skrev på. Sedan kanske inte dom förstod allvaret i den och visste hur allvarlig den var eller hur djupt det satt, men det visste inte jag själv heller. Modo var absolut införstådda med att jag hade problem när jag kom dit.
– Modo försökte också hjälpa mig att få ordning på skadan, men det blev inte så. Tittar man på mina sista säsonger i Brynäs så var det uppenbart att jag hade skadeproblem så det var ingenting som gick att dölja direkt.

Fanns det möjligheter för dig att stanna kvar den här säsongen i Modo eller Björklöven?
– Modo var aldrig aktuellt. Från det jag lämnade för Björklöven hade jag ingen kontakt med Modo överhuvudtaget, förutom på läkarsidan. Det var dom som till slut hjälpte mig att få en operationstid.
– ”Löven” var absolut intresserade, men jag kände att jag inte var rättvis mot mig själv eller dom om jag skulle börja diskutera kontrakt när jag inte visste vart jag var någonstans med skadan. Jag ville avvakta för att ta tag i problemen först, så var tanken. Sedan var inte tanken att det skulle ta så här lång tid, men det känns som det är viktigare för mig än någonting annat att det blir rätt med tanke på att jag har den historien som jag har.

När hoppas du vara tillbaka i träning och match?
– Jag hade optimistiskt hoppats innan deadline i år. Det har varit mitt mål, men nu det är som sagt var optimistiskt eftersom jag inte varit så mycket på is. När jag väl blir hel måste jag även hitta någon typ av is-form.
– Blir det inte före den 15:e så har jag hela sommaren på mig fram till augusti. Då får jag istället sikta på det. I dagsläget känns det mer realistiskt, men samtidigt vet jag hur det är. Det kan släppa direkt och då kan allt gå fruktansvärt fort. Missar jag hela säsongen så är det trist, men då får det vara så. Det viktigaste är ändå, som sagt var, att det blir rätt.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten