150218 Vita HŠstens Jesper Samuelsson under ishockeymatchen i hockeyallsvenskan mellan Ršgle och Vita HŠsten den 18 februari 2015 i €ngelholm. Foto: Anders Bjurš / BILDBYRN / Cop 145 …
Nyheter

Hästen-spelaren får lång avstängning för huvudtackling

ANNONS

I helgen åkte Västerviks back Oskar Drugge på en rejäl smäll i matchen mot sin tidigare klubb Vita Hästen.
Jesper Samuelsson straffas nu för händelsen och tilldöms fem matchers avstängning och 11 500 kronor i böter.

”Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan. Nämnden finner det utrett att Jesper Samuelsson gjort sig skyldig till tackling mot huvudet. Tacklingen är vårdslös. Förseelsen bör därmed föranleda en avstängning. Avstängningens längd bestäms till en tid som bedöms motsvara fem matcher. Han ska dessutom betala böter med det belopp som framgår av beslutet”, skriver Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd i ett pressmeddelande.

Däremot slipper Vita Hästen avstängning på Simon Mitman för dennes tackling på Conny Strömberg, som veteranstjärnan själv valde att anmäla till förbundet när ingen domare valde att göra det. Men som det alltid är när andra än domarna själva anmäler händelser så lämnades ärendet utan bifall.
”Av filmsekvensen går det inte att med tillräcklig säkerhet avgöra om den huvudsakliga kraften är riktad mot huvudet på anmälaren. Det kan därför inte, mot Simon Mitmans bestridande anses utrett att det rör sig om en bestraffningsbar tackling mot huvudet. Anmälan bör därför lämnas utan bifall”

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 21 maj
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL