Leif Carlsson
SHL

Färjestads sjuka frånvarolista växer: ”Tre till som ramlat av i natt”

ANNONS

Redan igår kom Färjestad till matchen mot Göteborg en minst sagt tunn trupp då flera tunga namn saknades på grund av sjukdomsbesvär och JVM-spel. Men gårdagens frånvarolista var bara en barnlek jämfört med den som väntar i morgondagens match mot Brynäs.

Tränaren Leif Carlsson berättar om de minst sagt knepiga förutsättningarna.
– Det är  tre nya som ramlat av i natt, som inte kommer kunna följa med till Gävle. Men vi ska få ihop ett lag och åka upp och göra allt vi kan för att oroa Brynäs. Men en liten oroskänsla finns naturligtvis, säger han till Färjestads hemsida.

Utöver Magnus Nygren, Anton Grundel och Johan Ryno som hade sjukdomsbesvär redan igår har nu även Jonas Holös, Mikael Wikstrand och Anton Gustafsson insjuknat under natten. Dessutom är Björn Svensson borta, precis som JVM-duon Joel Eriksson Ek och Rasmus Asplund.
– Jag tror inte jag varit med om så många haft problem samtidigt, och att det florerar på de som kommer spela också. De är inte heller i hundra procent ordning.
– Många kanske tycker det här är en ursäkt, men det är ingen ursäkt. Det är en förklaring till varför vi kanske inte kommer kunna spela på topp.

Färjestad föll med hela 5-0 igår.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 maj
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL