Elias Pettersson.
Nyheter

Elias redo att lägga i nästa växel: ”Det är nu spelarna visar om man de prestera på den här nivån”

ANNONS

Elias Pettersson var en av Juniorkronornas mest framträdande spelare i kvartsfinalen mot Slovakien – utan att få utdelning. Men efter den tunga inledningen på turneringen finner han nu energi i att han hittat rätt i JVM.
– Jag tror faktiskt aldrig att jag har skapat så mycket på en match utan att göra mål, säger Pettersson till hockeysverige.se inför semin mot Kanada.

MONTRÉAL (HOCKEYSVERIGE.SE)
Gång på gång var han ett hot i den slovakiska zonen. Elias Pettersson rörde sig med samma oförutsägbara bestämdhet som vi har sett honom göra med Timrå i Hockeyallsvenskan, kroppsfintade bort sina motståndare och hittade öppnande passningar. Det var bara det där lilla sista som fattades. För trots en uppsjö chanser lämnade han isen mål- och poänglös.
– Jag skapade mycket och jag tror faktiskt aldrig att jag har skapat så mycket på en match utan att göra mål. Det är lite frustrerande, säger han till hockeysverige.se.

Det här skulle kunna ge upphov till ännu mer frustration än vad som var fallet. Sverige vann trots allt med 8–3 och har i natt en semifinal mot Kanada att se fram emot. Dessutom var matchen ett stort fall framåt för Pettersson, som hade en duktigt jobbigt start på turneringen där han stundtals ifrågasatte sig själv.
– De tre första matcherna var inte de bästa från mig. Det var mycket nytt runt omkring och jag blev frustrerad, men de två senaste matcherna har det gått bättre och framför allt i kvartsfinalen kändes det bra, säger han.
– Det var min bästa match i turneringen och även om jag inte fick in pucken så är det något att bygga på. Och så är det bra att vi har en så bred trupp med många som kan göra mål. Mot Kanada kanske det är jag som gör det.

”VI KOMMER INTE ATT HA FANSEN PÅ VÅR SIDA”

Kanada ja. Semifinalen i natt blir en helt ny upplevelse för Elias Pettersson. Han spelade visserligen final mot Finland på U18-VM i våras, men det här blir en nivå till.
– Den här toppar det, absolut. Det här är den största matchen hittills, säger Timråforwarden.
– Vi kommer inte att ha fansen på vår sida, men det kommer att bli en grymt rolig match.

Annars har publiktillströmningen till matcherna i framför allt Montréal varit ett omdebatterat ämne. I Kanadas kvartsfinal mot Tjeckien var det bara halvfullt i Bell Centre. Det innebär visserligen drygt 10 000 på läktarna, men anses ändå som ett blekt facit i en hockeystad som Montréal.
– Nu när det börjar hetta till och det blir tajta matcher tror jag att folk kommer att börja komma. Att spela semifinal mot Kanada i Bell Centre… Det kan inte bli så mycket större om man inte spelar OS eller Stanley Cup, säger Pettersson.

Som tror och hoppas att han har ytterligare en växel att lägga i mot Kanada.
– Det är nu spelarna visar om man de prestera på den här nivån. Det hoppas jag kunna göra.

Den här artikeln handlar om: