Lars Volden.
SHL

Överflödig i Rögle – här hamnar målvakten: ”Kontraktet är påskrivet”

ANNONS

Den norske VM-meriterade målvakten Lars Volden hade en stor del i att Rögle gick upp i SHL för två säsonger sedan, men i högstaserien har han stått bakom Oscar Dansk i hierarkin.

När Anders Lindbäck dessutom värvades in blev Volden nedpetad som tredjemålvakt. En situation som förstås inte var hållbar. Nu kommer uppgifter som säger att 24-åringen kommer lämna Rögle direkt, och är klar för en ny klubb.

Enligt Helsingborgs Dagblad kommer Volden fortsätta sin karriär i den slovakiska klassikerklubben Dukla Trencin.
– Kontraktet är påskrivet och det är en klubb utanför Sverige. Mer än så kan jag inte säga just nu, säger han till tidningen.

Volden försöker hålla modet uppe, trots det trista slutet i Ängelholm.
– Det är såklart tråkigt att lämna Rögle. Jag har varit i klubben under nästan tre säsonger och känner alla gubbarna i laget och folk i staden. Men jag behöver matcher och för mig är det här alternativet det bästa. Jag har två val: antingen ser jag på det här som en negativ grej eller ser jag det positivt att uppleva nya saker på ett nytt ställe.

I Dukla Trencin har ikoner som Pavol Demitra, Miroslav Satan, Zdeno Chára, Marián Gaborik och Zigmund Palffy spelat.

Den här artikeln handlar om: