VRÄKER IN MÅL. Carl Grundström har fått spelet att stämma efter flytten till Göteborg.
SHL

Bytte botten mot toppen – nu är han SHL:s hetaste målskytt: ”Skulle vi förlora är det inte hela världen”

Lika nattsvart som avslutningen på förra säsongen var, lika solskensliknande har inledningen på årets säsong varit. Frölundas Carl Grundström har varit ett av SHL:s stora utropstecken efter flytten från Modo. Att flytta från ett botten- till ett topplag har gjort en enorm skillnad för forwarden.
– Det blir lite skillnad när man spelar i ett lag som ligger i toppen. Då har man inte riktigt samma press på sig. Skulle vi förlora en match så är inte det hela världen, säger Grundström till hockeysverige.se.

Sedan han kom till Frölunda från Modo inför årets säsong har Carl Grundström klivit fram som en av lagets mest produktiva spelare. Med sina tio gjorda mål på 23 matcher är han tillsammans med Libor Hudaceck, Joakim Lindström och Petter Emanuelsson bäst i hela SHL. Då ska man komma ihåg att Grundström fyller 19 år först i dag.

Flytten till Frölunda har också betytt en hel del för forwarden från Umeå. Mycket av den utveckling han fått i sin nya klubb tackar han kvalitén på sitt nya lag för.
– Jag tycker att jag har fått ett lyft till. Jag vet inte riktigt vad det är, men det känns som jag är lite bättre med pucken och vågar göra lite mer grejer. Det blir lite skillnad när man spelar i ett lag som ligger i toppen. Då har man inte riktigt samma press på sig. Skulle vi förlora en match så är inte det hela världen, säger Carl Grundström till hockeysverige.se och fortsätter:
– Det var också vad som var lite jobbigt i Modo förra säsongen, när vi låg där nere och förlorade då var det inget bra alls.

Har Roger Rönnbergs ledaskap redan nu hunnit påverka dig i din utveckling som hockeyspelare?
– Det vet jag inte, men jag tycker att vi har en bra dialog och han vill hjälpa mig att utvecklas hela tiden, vilket känns bra. Men det tycker jag även coacherna i Modo ville, så det tycker jag har varit bra från båda hållen.

Påminner Andreas Johanssons och Rogers Rönnbergs träningar och ledarskap om varandra?
– Ja, dom är väl ganska lika, men det där är svårt att svara på. Båda två är passionerade tränare som älskar sitt jobb. Båda gillar också att jobba med unga killar som vill utvecklas. Det är kul med folk som verkligen brinner för det.

Om nu hockeylivet blomstrar för Carl Grundström i Frölunda var det inte lika kul i våras när han var med om Modos degradering till Hockeyallsvenskan. När ämnet kommer upp hörs det tydligt att det är en vass tagg som sticker till i hjärtat.
– Det var tungt… för hela stan… Det var inget roligt.

Hur var reaktionerna från Modos fans när du ville flytta till Frölunda?
– Jag tror att dom var ganska förstående och jag märkte inte av några hard feelings. Modo och Björklöven är ju dom två lagen jag spelat för tidigare så självklart följer jag hur det går för dom lagen. 


Foto: Bildbyrån/Anders Bjurö

”VÅGAR SPELA UNGA KILLAR NÄR DET HETTAR TILL”

Carl Grundström var ett hett namn att värva bland SHL-klubbarna efter Modos degraderingen. Men valet för den Torontodraftade 19-åringen föll på Frölunda.
– Jag gillade deras syn på utveckling samtidigt som Frölunda är ett lag som vågar spela unga killar när det hettar till. Man har också utvecklat många unga spelare senaste åren och det var framför allt av den anledningen jag valde Frölunda.

Grundström har svarat för tio mål och totalt elva poäng på 23 matcher i inledningen av SHL, vilket han är bäst med bland alla juniorer i ligan.
– Inledningen av säsongen har varit helt okej. Första tio matcherna var så där. Jag hade problem att få in puckarna, men sedan har det lossnat.

Vad är det som gjort att det lossnat?
– Jag tycker att jag har skapat ganska mycket hela tiden och jobbat på. Förr eller senare lossnar det då och så har det gjort. Som jag sa så är det skillnad när man spelar i ett topplag. Nu är det vi som styr spelet. I Modo var det ofta så att det andra laget styrde spelet och vi fick ta vara på chanserna som vi fick. Nu är det vi som ligger och pressar på. 

Carl Grundström var inte ensam om att lämna Modo för just Frölunda inför årets säsong. Med sig fick han också Victor Olofsson.
– Det är skönt att ha med någon som man känner och så där. Samtidigt känner jag några andra i laget sedan tidigare. Bland annat spelade jag med Christoffer Ehn och Jacob Larsson i JVM så dom hade jag lite koll på också, men det där har inte varit några probelm.

Vad har annars varit den tuffaste biten omställningsmässigt med flytten till Göteborg och Frölunda?
– Jag tycker inte att det har varit speciellt tufft att ställa om faktiskt utan det har fungerat väldigt bra. Det är lite annorlunda att komma in i ett nytt lag, men jag tycker att det flutit på bra så jag har inget att klaga på, säger Carl Grundström med ett lätt skratt innan vi leder över intervjun till Junior-VM som spelar kring jul och nyår, en turnering dit han givetvis kommer att bli uttagen.
Truppen presenteras på måndag av förbundskaptenen Tomas Montén.
– Det hade varit såklart varit riktigt roligt om jag kom med. Sedan är det väldigt läckert att turneringen spelas där borta. Det skulle vara riktigt häftigt att få just uppleva ett Junior-VM i Kanada med alla fansen och där intresset för hockeyn är så stort.

Vilka förväntningar kan vi ha på det svenska laget som skickas till turneringen?
– Jag tror att vi kan ha ganska höga förväntningar. Vi har många bra spelare med och jag tycker att vi har gjort det bra på förturneringarna. Jag tror att vi har en bra chans att vinna.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten