Adam Bokvist.
Nyheter

Brynäslöftets lyft efter skadorna: ”Nog det största jag varit med om”

Säsongsinledningen hade spolierats av skador, men lagom till inofficiella U17-VM förra veckan var Brynäslöftet Adam Boqvist tillbaka och blev den som sköt Sverige till guldet. 
– Det är nog det största jag varit med om eftersom det är lilla VM, säger backen till hockeysverige.se.

Sveriges U17-landslag, ledda av Ulf Lundberg, tog en fin merit när man förra veckan vann inofficiella U17-VM i Kanada, eller World U17 Hockey Challenge som turneringen också kallas. Efter ett trögt gruppspel gick Sverige hela vägen fram till final mot Kanada Svart, en final som svenskarna vann med 2-1 efter det att den lovande Brynäsbacken Adam Boqvist prickat in 2-1-målet.

Nu har det gått några dagar sedan laget åter landat i Sverige och Boqvist är tillbaka i vardagen hemma i Brynäs J20-lag. Men turneringen som spelades i Essar Centre i Sault Ste. Marie, Ontario, Kanada kommer han sent att glömma.
– Det var en rolig turnering. Jag hade varit skadad innan så det var kul att vara tillbaka. Vi spelade i en hockeystad så det var mycket folk på läktarna vilket var roligt, säger Adam Boqvist till hockeysverige.se och fortsätter:
– Jag har haft en spricka i handleden två gånger om. Skadan påverkade mig inte speciellt mycket. Det var lite i början av turneringen, men jag kom in i det ganska snabbt så det var lugnt. Nu känner jag inte av skadan alls.

Sverige inledde turneringen med förlust mot Ryssland med 4-3 efter förlängning och Kanada Röd med 4-3.
– Jag vet faktiskt inte varför vi inledde turneringen lite svagt. Vi vann mot Kanada i första träningsmatchen med 4-1. Sedan förlorade efter ”overtime” i första matchen. Vi kanske tog lite för givet att vi skulle vinna den också eftersom vi vann mot Kanada innan som är en stor hockeynation.
– Matchen efter förlorade vi igen, men efter det tycker jag att vi jobbade upp oss.

AVGJORDE – I NIONDE STRAFFOMGÅNGEN

I mötet med Finland i tredje omgången vinner Sverige med 4-2. Där händer också något med laget som gör att man knyter näven i fickan och tar sig hela vägen fram till final.
– Jag tror att vi allihop tog oss en tankeställare och började jobba för varandra, blocka skott och så vidare. Vi visste också att vi kunde slå Finland eftersom vi gjort det tidigare under säsongen. Det var säkert så vi tänkte inför den matchen.

I kvartsfinalen besegrade Sverige USA med 4-3 och i semifinalen mot Kanada Vit blev det seger efter straffar sedan Lukas Wernblom avgjort rysaren.
– Det var bra tryck på läktarna så det var roligt att spela. Jag var lite nervös innan dom matcherna, men jag tyckte att vi gjorde det bra. Vi slog ut favoritlagen från USA och Kanada.
– Vi gjorde en bra match rakt igenom mot USA. Vi ledde den matchen med 4-0 sedan slappnade vi väl av lite och tappade till 4-3. Mot Kanada vinner vi efter straffar (nio straffomgångar) och det var lite nervigt. Båda lagen hade mycket chanser under den matchen, men jag tycker ändå att vi var det bättre laget.


Foto: Bildbyrån/Robbin Norgren

FYRA MÅL PÅ SEX MATCHER – SOM BACK

Hur var känslan inför finalen?
– Jag var mer nervös inför semifinalen än finalen. På något vis var jag mer avslappnad. Stämningen i gruppen inför finalen var bara bra och vi verkligen ville ta hem allting. Det var också vårt mål när vi åkte dit.

Kanada tar ledningen med 1-0 i finalen. I andra perioden gör Linus Nässén 1-1 och 3.50 in i tredje perioden gör Adam Boqvist det matchavgörande 2-1-målet. Hans fjärde mål på sex matcher i turneringen, där han från sin backplats var svenskarnas bästa målgörare.
– Det var powerplay. Nils Höglander drev in pucken och passade över till (Lukas) Wernblom. Han lirade över till mig så sköt jag och fick se pucken gå in. När sedan slutsignalen gick var jag riktigt glad, säger han om målet.

Hur högt värderar du den här segern?
– Det är nog det största jag har varit med om eftersom det är ”lilla VM”. Det var riktigt roligt att fått vara med om det, säger Adam Boqvist som ursprungligen kommer från Hedemora men, trots att han är mas, valde spel i Brynäs före det naturligare valet som uppväxt i Dalarna, Leksand.
– Jag har alltid haft Brynäs som ett favoritlag. När jag fick chansen att gå dit så tog jag den. Leksand hörde också av sig, men det kändes bäst med Brynäs så då gick jag dit.

Det har varit en tuff inledning på säsongen för Adam Boqvist i Brynäs efter handledsskadan och så här långt har det inte blivit speciellt mycket spel för den 16-åriga backen.
– Jag har bara spelat en match innan jag åkte iväg, men nu i helgen har vi AIK och Djurgården vilket ska bli kul.
– Jag har ändå kunnat träna på is, skridskoåkning. Sedan har kört på gymmet, övningar där jag inte belastar armen. Allt annat har jag kunnat köra.

Din storebror Jesper Boqvist har fått chansen några matcher i Brynäs A-lag innan han nu lånades ut till Timrå, hur ser du själv på möjligheterna att få chansen i SHL inom kort?
– Man ska inte stressa, men om chansen kommer är det bara att ta för sig och spela mitt spel. Det skulle bara vara roligt om det skulle hända.
– Mitt mål den här säsongen är att spela så bra som möjligt i J20 och ta en ledande roll där. Inte nöja mig med att det går bra i en match utan jag vill prestera hela säsongen ut. Sedan vill jag givetvis komma med i landslagsuttagningarna som är.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten