TRE JOKRAR. Hugo Enock, Linus Högberg och Erik Brännström slås om JVM-biljetter.
Växjö Lakers HC

Överraskningarna som slåss om JVM-biljetter: ”Han är outstanding i varje match”

De är tre backar som har överraskat positivt under säsongsinledningen och tack vare det blandat sig kampen om varsin plats i JVM-truppen. Linus Högberg, Hugo Enock och Erik Brännström blev i dag uttagna till fyrnationsturneringen i Göteborg i början av november.
– Han är outstanding i varje match i J20 och som jag ser det är det bättre och mer utvecklande att spela 25 minuter i J20 än fem minuter i SHL, säger förbundskapten Tomas Montén till hockeysverige.se om 17-årige HV71-backen Brännström.

Det är full ös i Tomas Monténs hem i Linköping. Sonen har namnsdag och eftersom han fyller så pass sent på året som i december låter man honom dagen till ära bjuda kompisarna i grannskapet på tårta.
– Det var full fart på dem redan innan de åt tårta, och så lite socker på det, skrattar Juniorkronornas förbundskapten medan det tjoas och tjimmas i bakgrunden.

Under tisdagen har Montén även presenterat sin trupp till U20-landslagsturneringen i Göteborg efter månadsskiftet. 22 spelare är uttagna och bland dessa några som med stor trolighet kommer att utgöra stommen i den svenska JVM-truppen som startar årets turnering med att möta Danmark i Montréal den 26 december.

I laget som Montén tog ut i dag är det kanske framför allt tre backar som sticker ut. Färjestads Hugo Enock, som aldrig tidigare spelat några juniorlandskamper, Växjös Linus Högberg som har fått en oväntat stor roll i SHL den här säsongen, samt HV71:s Erik Brännström, som är född 1999.

Linus Högberg.

Med frågetecken för backar som Jacob Larsson, som fortfarande är kvar i NHL med Anaheim Ducks, och Oliver Kylington, som spelar för Calgary Flames farmarlag Stockton Heat i AHL, har Montén breddat fältet vad gäller just backarna.
– Jag har sett Högberg och Enock i både SHL och juniorserierna, men det är framför allt deras spel på seniornivå som har gjort mig intresserad av dem, säger Tomas Montén.
– Jag ser dem ofta, men jag pratar även med folk för att få input utifrån. I Färjestad finns (assisterande tränaren) Ante Karlsson som jag jobbade med i Timrå och i Växjö känner jag Sam Hallam väl. Jag försöker lyssna på vad de har att säga och tar hjälp av deras åsikter och kunskaper.

Linus Högberg är en stockholmare, född 1998, som draftades av Philadelphia Flyers i somras. Han har spelat sju SHL-matcher så här långt den här säsongen och fått allt större förtroende på smålänningarnas blålinje.
– Det är lite så här det funkar för juniorer som slår igenom. Växjö har haft lite backskador, han har gjort det bra och då har minuterna växt, säger Montén om 18-åringen.
– Det jag gillar är att han är cool med pucken, gör bra bedömningar och ligger bra i banan. Han är inte sexig åt ena eller andra hållet, men känns gedigen. Nu när Jacob Larsson är borta och Lucas Carlsson skadad öppnar det för en sådan här typ av spelare, en allroundspelande leftskytt med styrkan i passningsspelet.


Hugo Enock. Foto: Bildbyrån/Fredrik Karlsson

”EN JÄKLA KUBIK SOM ÄR STARK FÖR SIN STORLEK”

Hugo Enock, som är född i Colombia men uppvuxen i Karlskog, har tagit för sig i Färjestad och fått speltid i det som många har kallat SHL:s bästa backuppsättning.
– Hugo är väldigt energisk som spelare, har en jäkla energi och en jäkla fart. Han påminner mycket om Mat Robinson som jag hade i Timrå på så sätt att han kan vara först fram och först tillbaka, säger Montén om FBK:aren och jämför honom även med en före detta JVM-back som var med och tog silver i Malmö för tre år sedan.
– Han är inte jättestor, men klarar att vara tuff i det fysiska spelet. Han är duktig i hörnorna och på att vinna sin kamp. Det är lite Jeppe Pettersson-stuk, en jäkla kubik som är stark för sin storlek. 

Erik Brännström.

Erik Brännström är lagets yngsta spelare med sina 17 år. Och trots att han inte spelar regelbundet med HV71 i SHL fanns det inga hinder för honom att komma med i truppen. Tvärtom.
Dels så har han bra erfarenheter internationellt. Han var bra på U18-VM i våras och Ivan Hlinka-turneringen i somras. Dels har jag sett honom i flera matcher med HV och han spelar förbannat bra. Han är outstanding i varje match i J20 och som jag ser det är det bättre och mer utvecklande för honom att spela 25 minuter i J20 än fem minuter i SHL, säger Tomas Montén om den unge backen som har kallats ”en Kimmo Timonen-klon” av scouter i Nordamerika som kikar på honom inför draften.
– Han har varit skitbra, är allround, bra på skridskorna och ganska tuff för sin ålder. Då känner jag att jag måste testa honom. Han kan vara ännu bättre om en månad. Det finns en jäkla potential här. Han förtjänar chansen för att han varit bra i landslagen, men också för att han är het just nu.

En 99:a som däremot går miste om chansen att visa upp sig inför JVM är den körtelfebersjuke Röglebacken Timothy Liljegren. Hans chanser att spela till sig en JVM-plats har minskat radikalt till en följd av sin trista sjukdom.
– Timothy har varit en av de som varit på tapeten, men sedan kom det här beskedet om hans sjukdom så tidigt att han aldrig blev ett alternativ inför den här turneringen, konstaterar Tomas Montén.
– Det viktiga är att han fokuserar på sig själv, investerar i sig själv och att han blir frisk. Han har alla förutsättningar att komma i gång snabbt när han väl blir frisk, men det kan ta tid också och då ska man bara ta det försiktigt och inte riskera att de blir värre.

Turneringen i Göteborg spelas den 4-6 november och Juniorkronorna ställs mot Tjeckien, Finland och Ryssland.

Truppen
Felix Sandström, Brynäs
Filip Gustavsson, Luleå

Erik Brännström, HV71
Jesper Lindgren, Modo
Hugo Enock, Färjestad
David Bernhardt, Djurgården
Kristoffer Gunnarsson, Frölunda
Linus Högberg, Växjö
Gabriel Carlsson, Linköping

Marcus Davidsson, Djurgården
Jesper Bratt, AIK
Lias Andersson, HV71
Carl Grundström, Frölunda
Rasmus Asplund, Färjestad
Fredrik Karlström, AIK
Jonathan Davidsson, Djurgården
Elias Pettersson, Timrå
Jens Lööke, Timrå
Sebastian Olsson, Skellefteå
Jonathan Dahlén, Timrå
Andreas Wingerli, Skellefteå
Tim Söderlund, Skellefteå

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten