Sök
Hockeyfamiljen Wernblom.
SDHL

Nu tar nästa generation Wernblom över

Pappa Magnus är en stor ikon inom svensk hockey. Nu är nästa generation Wernblom på väg att ta över. Bland annat sköt hans 16-årige son Lukas sitt första mål på seniornivå, så sent som igår när Modo mötte Södertälje. Döttrarna Wilma och Moa har även de slagit sig in på hockeyvägen.
– Klart att han har betytt mycket och har sina tips och idéer som han brukar komma med, säger Moa Wernblom till hockeysverige.se.

ÖRNSKÖLDSVIK (HOCKEYSVERIGE.SE)

Magnus Wernblom var en av svensk hockeys allra starkaste namn under stora delar av 1990 och 2000-talet. Efter drygt 600 matcher i Modo-tröjan hänger hans ”vepa” välförtjänt i taket på Fjällräven Center bredvid namn som Peter Forsberg, Markus Näslund, Per Svartvadet, Per Lundqvist, Nils ”Nicke” Johansson, Anders Hedberg och från och med igår även Mattias Timander.

Idag är den 43-åriga hockeykrigaren bilförsäljare, men namnet Wernblom är ändå mer aktuellt än någonsin. Moa Wernblom, 18, spelar i Modos A-lag och svarade i helgen för två mål. Sonen Lukas Wernblom, 16, debuterade mot AIK under helgen som gick och igår mot Södertälje satte han sitt första mål i Hockeyallsvenskan. Lukas blev även den första född på 2000-talet som spelat i Hockeyallsvenskan. Dessutom hittar vi Wilma Wernblom, 13, i Örnsköldsviks pojklag.
– Det blir ett jäkla skjutsande, men samtidigt är det väldigt kul, säger Magnus Wernblom med ett leende när vi träffar honom Moa, Wilma och Lukas efter Modos match mot Södertälje.

Tre barn och alla spelar hockey, hur mycket har du som före detta spelare påverkat dina barn att komma dit dom har kommit inom hockeyn?
Det vet jag inte riktigt. Klart att det blir lite surr hemma samtidigt som dom alltid har följt med och sett hockey. Nu var det den minsta (Wilma) som började senast av dom tre. Hon var inte så intresserad från början, men till slut kom hon också ner och ville prova att spela. Det blir mycket hockeysurr, så är det.

Vad är det viktigaste råd du kan ge till dina barn i sina hockeykarriärer?
– Att dom ska ha roligt och alltid ge järnet även om man inte har världens bästa dag. Att man då ändå kämpar och ger sitt yttersta för man har alltid bättre och sämre dagar.

Magnus Wernblom har alltid haft ett driv i det han gör på isen, något som smittat av sig på hans barn.
– Hockeyn var det roligaste jag visste. Det var någon timme som jag var på träning, men sedan var det här spontana många, många fler timmar än själva träningen. Då var det också lite annat. Det var kallt ute och det fanns utebanor, så gammal är jag (skratt).
– Sedan måste man brinna för hockeyn eftersom man lägger ner otroligt mycket tid på den. Är inte hockeyn rolig så kommer det aldrig fungera i slutändan.

Givetvis fick Magnus Wernblom en härlig sparring som junior och ungdomsspelare i Modo då han var lagkamrat med killar som just Peter Forsberg, Markus Näslund och så vidare.
– Det är jätteroligt att fått vara med om den grejen eftersom det var match och tävling varje träning. Det var många gånger tuffare på träningarna än vad det var på matcher. Vi drev på varandra där och det tror jag är otroligt viktigt.

BB080311RN031

dsc_0428

Foto: Ronnie Rönnkvist.

Moa Wernblom har etablerat sig i SDHL. Förra säsongen svarade hon för fem mål och två assist på 32 matcher. Den här säsongen har det så här långt blivit två mål och fyra poäng på sju matcher. Hon spås en lysande framtid och kommer med all säkerhet inom någon säsong vara etablerad i Damkronorna. Hon sticker inte heller under stol med att pappa Magnus varit en viktig person för hennes hockeyspelande.
– Klart att han har betytt mycket och har sina tips och idéer som han brukar komma med. Det har varit bra.

Hur mycket har ni tre barn påverkat varandra som hockeyspelare?
– Klart att vi har tävlat och spelat mycket landhockey ute på gården, så absolut har vi haft nytta av varandra.

Givetvis har Magnus Wernblom betytt mycket även för Wilma, som förra säsongen spelade i Stålbucklan för Ångermanland.
– Han har alltid gett goda råd så det har varit bra. Jag kommer inte på något speciellt råd just nu, men jag vill komma upp och spela på samma nivå som syrran.

dsc_0430

Foto: Ronnie Rönnkvist,

När ser vi dig i Modos A-lag?
– Oj… (skratt) Det tar nog ett tag framöver, säger Wilma Wernblom samtidigt som vi skickar över frågan till storasystern.
– Jag vet inte riktigt när hon kommer spela där, vi får se, säger Moa Wernblom med ett leende och ger lillasystern en uppskattande blick.

Lukas Wernblom har haft en hektisk timme efter mötet med Södertälje eftersom han gjorde sitt första mål i A-laget i den matchen, men var även nära att stänka dit även ett andra mål i tredje perioden. Efter en sen och viktig middag, ny match väntar redan idag mot Björklöven borta, kommer han ner från Restaurangen. Det är en glad 16-åring som i en rad intervjuer har fått berätta om målet och visat upp målpucken, så den frågan besparar vi honom att svara på ytterligare en gång och pratar i stället om hockeyfamiljen Wernblom.
– Jag får värdefulla råd av pappa både innan och efter matcherna. Självklart har det varit viktigt, säger Lukas Wernblom som också berättar att det självklart blir en hel del hockeysnack hemma vid frukostbordet.
– Jo, det blir en hel del surr faktiskt, även med syrrorna.

Har det blivit mycket landbandy er tre syskon emellan?
– Det har varit mest jag, men även Moa har varit med några gånger. Wilma började med hockey nu på slutet så hon har väl hoppat på nu kan man väl säga.

Vem är den största talangen av er tre?
– Det är svårt att säga eftersom vi har så olika spelstilar, avslutar Lukas Wernblom innan familjen hoppar in i bilen utanför Fjällräven Center för hemresa och laddning inför nya hockeyäventyr.

DSC_0724

Lukas Wernblom.

En Old School Hockey med Magnus Wernblom om hans fantastiska karriär kommer inom kort på hockeysverige.se.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten