SHL

En supertalang med en ljus framtid: ”Vet inte var gränsen går hos Lias”

ANNONS

Han har spelat till sig en ordinarie tröja i HV71, och spås kunna gå så tidigt som bland de tio första i sommarens draft. Lias Andersson har klivit fram som ett av de hetaste framtidsnamnen i svensk ishockey.
– Lias har vinnarskallen, fysiska förutsättningarna är enormt bra och så vidare, säger HV71:s assisterande sportchef Johan Davidsson till hockeysverige.se.

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)

Lias Andersson blev ett omtalat namn i HV 71 förra säsongen efter att han som 17-årig jättetalang fick debutera i klubbens A-lag. Dessutom gjorde han ett mycket fint U18-VM där han svarade för sju mål och totalt nio poäng på sju matcher. Johan Davidsson är assisterande sportchef i HV 71 och har  en bra bild av vad klubben kan förvänta sig av Lias Andersson den här och framtida säsonger.
– Ska jag vara helt ärlig så vet jag inte vart gränsen går hos Lias. Ska man lyckas bli en bra hockeyspelare måste man givetvis ha förutsättningar för det. Det har Lias, säger Johan Davidsson när hockeysverige.se får en intervju med honom på HV 71:s kansli.
– Lias har vinnarskallen, fysiska förutsättningarna är enormt bra och så vidare. Sedan gäller det att få ihop det här pusslet. Det tar tid vilket är den största motståndare som dom flesta unga spelare har idag. Man har så fruktansvärt bråttom fram. Alla har inte samma kurva. Någon rycker fram under ett år eller under en halv säsong för att sedan stanna upp lite. Då taggar någon annan vid och går jättebra under en annan period.
– När man har så här bråttom är det lätt att glömma av det här jobbet och slitet som man trots allt måste lägga ner i 99 av 100 fall.

Har Lias Andersson det här tålamodet som krävs?
– Jag tror och hoppas det. Jag får den känslan. Sedan är det såklart lätt för honom också att ryckas med, men jag hoppas att han är så pass lugn och trygg i sig själv att han vågar ge sig själv den tiden. Han har väldigt mycket roligt framför sig om han får vara hel, frisk och fortfarande tycker det är roligt. Att det är roligt är också ett krav för att lyckas, annars blir det för jobbigt.

dsc_0377

Johan Davidsson.

Han är bara 17 år och en jättestor talang, men hur mycket press vågar ni i HV 71 sätta på hans prestation redan nu?
– Han har fått en stor roll hittills och spelat med väldigt duktiga spelare som omgivning. Dessutom har han spelat i alla olika sorters spelformer. Det är också ett tecken att vi tror väldigt mycket på Lias. Vi vet vad som ligger där och väntar i den kroppen. Vi vill hjälpa honom på den här resan som han har börjat.
– Samtidigt är det en prestationsvärld som vi lever i och någonstans måste man också förtjäna istiden. Jag tror inte Lias får spela en minut i vårt lag om han inte förtjänar det. Så enkelt är det. Men han är en så pass duktig ishockeyspelare att han i talande stund har han en fin plats i laget.

Kan du se likheter mellan pappa Niklas, som du själv spelat med, och Lias ute på isen?
– Ja, det kan jag även om dom inte är identiska som spelare. Den här frekvensen i skridskoåkningen finns där. Båda har ganska låg tyngdpunkt, är stabila och även likheter i spelsinnet.
– Sedan har faktiskt, även om det gör ont i Lias att höra, han fortfarande en del att lära av farsgubben. Så enkelt är det (skratt), men det är också någonting som man lär sig över tid. Det sådant som aldrig överger dig. Även om Niklas skulle vara lite rött i benen efter ett par minuter ute på banan så skulle han ändå kunna briljera med vissa grejer där ute som inte Lias har lärt sig ännu. Å andra sidan vet vi vad som väntar Lias och i slutändan kanske han kommer att slå farsgubben.

dsc_0364

Lias Andersson klev fram som ett av svensk hockeys stora framtidsnamn förra säsongen, men 17 åringen från Kungälv tror inte att det här har påverkat honom negativt som spelare eller person.
– Jag tror det bara har påverkat mig positivt faktiskt. Jag har mognat väldigt mycket som person sedan jag flyttade till HV 71. Sedan har det gått, jag ska inte säga från botten, till toppen väldigt fort, säger Lias Andersson till hockeysverige.se när vi träffar honom för en intervju i Kinnarps Arena.
– När jag kom hit spelade jag inte i landslaget och i J18 med klubblaget. Jag spelade hockey mest för att bli någonting och kunna leva på det. Ett och ett halvt år senare var jag fast i A-laget. Det var någonting jag inte hade förväntat mig.
– Allt har, som sagt var, gått väldigt fort. Jag har utvecklats som människa och tagit kliv i rätt riktning hela tiden.

Känner du en extra press på att du måste leverera och prestera den här säsongen i och med dina framgångar förra säsongen?
– Både ja och nej. Ju bättre det går desto mer förväntar sig folk av mig hela tiden. Det är mer en positiv press. Jag försöker bara spela mitt spel och fokuserar på nästa dag och nästa byte hela tiden. Bara njuta av stunden.

Kan du uppleva att det inte är samma tryck och förväntningar på dig i Jönköping som det antagligen skulle vara i Göteborg med tanke på din pappas alla framgångar där?
– Det var en av anledningarna till att jag gick till HV 71 från första början, för att slippa trycket från lagkamrater och folk runtomkring laget. Att det kunde bli någon form av favorisering eller liknade. Det var något jag helst ville slippa.
– Här i HV 71 slipper jag snacket om pappa och får istället köra mitt eget race i min egen takt.

Niklas Andersson blev Sveriges bästa junior 1991 och farbror Mikael Andersson 1984. När vi kommer in på ämnet att faktiskt Lias kan bli den första son till en som tidigare fått utmärkelsen skrattar han lite.
– Det hade varit något. Nu är inte det något som jag har tänkt på faktiskt. Jag försöker, som sagt var, bara spela mitt spel och göra det så gott jag kan varje dag. Om dom som utser Sveriges bästa junior gillar det jag gör så hade det varit jättekul såklart.

Lias Andersson kan draftas under sommaren 2017. Många tror också att han kommer gå tidigt där. Själv funderar han inte speciellt mycket kring den.
– Jag försöker koppla bort den så mycket jag kan. Klart att det finns någonstans där i bakhuvudet, men jag fokuserar på nästa dag, nästa match och nästa byta hela tiden. Köra i lugn och ro i min egen takt och inte ändra på några rutiner. Samtidigt försöker jag ha kul på vägen.

Är det många klubbar som är på dig inför draften och visar intresse?
– Nej, det har inte varit så mycket. Det kanske kommer framöver om jag spelar bra. Jag kan inte göra annat än att jobba hårt varje dag. Sedan kan jag bara hoppas att dom gillar det jag gör.

Har du någon speciell klubb som du gärna vill hamna i?
– Nej, faktiskt inte. Det spelar absolut ingen roll. Jag vill bara spela i NHL och vinna Stanley Cup. Sedan spelar det ingen roll vilket lag jag hamnar i.

Ishockey, TrŠningsmatch, Infšr SHL, HV71 - Fršlunda

Många sticker över för att spela juniorhockey i USA och Kanada, är det här något som lockar även dig?
– Både ja och nej. Jag blev draftad av Kitchener (OHL) i somras. Klart att det hade varit spännande att åka över dit. Samtidigt trivs jag väldigt bra i HV 71 och dom tar så grymt bra hand om mig. Kan jag spela proffshockey regelbundet hemma i Sverige så tror jag att det slår högre än att spel i någon juniorliga i Kanada.

Har du varit över till Kitchener någonting och tränat eller förhandlat?
– Nej, det har jag inte varit. Dom har velat få över mig, men det har aldrig varit jätteaktuellt. Jag har skrivit på för, och tillhör, HV 71.

bb151208bb723

Far och farbror Andersson.

Mitt under U18-VM i våras började ett rykte cirkulera i media att Lias Andersson skulle återvända till Frölunda där hans pappa Niklas spelat liksom hans farbror Mikael och farfar Ronny. Ett rykte som det visade sig inte stämma.
– Det är från Frölunda jag kommer ifrån och det lag som jag har hållit på i hela mitt liv. Klart att jag alltid kommer att kopplas till Frölunda med tanke på pappa, historien och allting.
– Själva ryktet vet jag inte vart det kom ifrån faktiskt, men det var lite spekulationer och även lite smått gång, men det var inget som var riktigt aktuellt.

Hade du pratat med journalisten ifråga som gick ut och sa att du var klar för Frölunda?
– Jag blev väckt mitt i natten och fick reda på vad det sas i Sverige. Jag hade pratat med Rylander kvällen innan han skrev det där. Jag trodde aldrig det skulle bli en sådan stor grej och det jag sa var att jag inte var klar för Frölunda och så vidare. Dagen efter så var jag tydligen klar för Frölunda (skratt). Då vart jag lite chockad faktiskt.

Hur tänker du kring att sådana här saker kring dig som hockeyspelare kan uppstå även om du nu sett ”blåsväder” på nära håll i och med att både pappa och din farbror har spelat på elitnivå under så många år?
– Ja, exakt och dom stöttade mig väldigt bra, pappa, mamma och min farbror. Dom har varit med förr och ganska bra koll på hur man ska agera. Man ska ta det lugnt samtidigt som det var lite kul.
– Nu kom det här mitt under VM och kanske lite olämpligt, men jag skakade av mig det ganska snabbt.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 25 mars
15:15 Örebro - Timrå SHL
16:00 KalPa - Pelicans Liiga
18:00 Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings NHL
18:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
18:30 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
18:30 Modo - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
19:00 Färjestad - Frölunda SHL
21:00 Los Angeles Kings - Winnipeg Jets NHL
21:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
22:00 Minnesota Wild - Chicago Blackhawks NHL
22:00 New York Islanders - Buffalo Sabres NHL
22:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
00:00 Montreal Canadiens - Columbus Blue Jackets NHL
00:00 New Jersey Devils - Ottawa Senators NHL
00:00 Dallas Stars - Vancouver Canucks NHL
00:00 Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs NHL
söndag 26 mars
01:00 Pittsburgh Penguins - Washington Capitals NHL
05:00 Edmonton Oilers - Vegas Golden Knights NHL
05:30 Anaheim Ducks - St Louis Blues NHL
15:00 Luleå - Växjö SHL
15:00 Rögle - Skellefteå SHL
16:00 Ilves - Ässät Liiga
18:30 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
21:00 Arizona Coyotes - Colorado Avalanche NHL
23:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
00:00 Nashville Predators - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks NHL
måndag 27 mars
04:30 Los Angeles Kings - St Louis Blues NHL
15:00 Timrå - Örebro SHL
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
01:00 Ottawa Senators - Florida Panthers NHL
01:00 Buffalo Sabres - Montreal Canadiens NHL
01:30 New York Islanders - New Jersey Devils NHL
tisdag 28 mars
02:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
04:00 Anaheim Ducks - Colorado Avalanche NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
01:00 Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Boston Bruins - Nashville Predators NHL
01:00 New York Rangers - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens NHL
onsdag 29 mars
02:00 St Louis Blues - Vancouver Canucks NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Dallas Stars NHL
03:00 Calgary Flames - Los Angeles Kings NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers NHL
04:30 San Jose Sharks - Winnipeg Jets NHL
01:30 Toronto Maple Leafs - Florida Panthers NHL
01:30 Washington Capitals - New York Islanders NHL
torsdag 30 mars
04:00 Colorado Avalanche - Minnesota Wild NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
01:00 Boston Bruins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Montreal Canadiens - Florida Panthers NHL
01:00 Ottawa Senators - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:30 Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes NHL
fredag 31 mars
02:30 Chicago Blackhawks - St Louis Blues NHL
03:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
04:00 Seattle Kraken - Anaheim Ducks NHL
04:30 San Jose Sharks - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Buffalo Sabres - New York Rangers NHL
lördag 01 april
02:00 Winnipeg Jets - Detroit Red Wings NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
04:30 Arizona Coyotes - Dallas Stars NHL
19:00 Nashville Predators - St Louis Blues NHL
21:00 Pittsburgh Penguins - Boston Bruins NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten