Nyheter
MJÖRNBERG: Så slutar Hockeyettan Västra

Hur det slutar i den västra Hockeyettan? Så här så klart!

1. Mariestad
Det finns en riktigt tung förlust att redovisa så klart. Daniel Bertov som lämnade under våren och var med och tog Leksand till SHL går inte att ersätta, men i övrigt tror jag inte skaraborgarna sörjer någon av dem som lämnat. Philip Larsson borde ha varit bra, men det föll aldrig särskilt väl ut och nu tar han ny sats i Kumla. På nyförvärvssidan däremot, där har Mariestad flera intressanta namn. Oskar Norlöv och Linus Pellfolk har fortfarande mer att bevisa, men kan bli bra, medan Tobias Björklund redan under försäsongen har visat att han kommer bli nyttig. Men Bois stora styrka finns i det manskap man redan förfogade över, Lucas Larsson står inför sitt riktiga genombrott, Christian Hägg och Douglas Lögdal är kvar och ständigt smågrisiga Filip Thörnqvist vet man precis vad man får ut av. Mariestad har jobbat med kontinuitet och har framförallt en backsida som känns trygg. Kommer dessutom Mikael Alba som bommade stora delar av förra säsongen på grund av en otäck skada tillbaka i spel blir han nästan som ett nyförvärv.
Utropstecken: Lucas Larsson, storleken och retligheten har han, lossnar det ordentligt för ynglingen även i poänggörandet går han en bländande säsong till mötes. Jag spår stor utveckling.
Frågetecken: Håller målvaktssidan? Robin Wallin fick inte direkt någon att ramla av stolen med sitt målvaktsspel under sin första säsong som etta ifjol. Han måste steppa upp om det ska bli riktigt kul för Bois, kanske är Arvid Ljung det rätta komplementet för att sätta eld i baken på honom.
Joker: Johan Dahlbom, den gänglige forwarden har gjort två seniorsäsonger utan att det riktigt lossnat (även om åtta mål och noll assist ifjol är en ganska kul statistik), det är dags nu och då blir han en sylvass offensiv joker.

2. Borlänge
Fjolårets assisterande coach Jeff Jakobs har fått äran att kliva upp som huvudtränare till kommande säsong och konstaterade när jag snackade med honom under sommaren att det är lite ironiskt att ungefär samma trupp som ifjol tippades sexa nu målas upp som seriefavoriter. Men så blir det ju helt naturligt efter fjolårets monumentala succé där dalkarlarna vann så väl grundserie som Allettan och tog sig hela vägen till kvalserien. Merparten av laget är intakt och egentligen är det väl bara på målvaktssidan det skett stora förändringar, men där värvningen av Tobias Sandberg gör att klassen är i stort sett oförändrad. Jakobs kan bygga vidare på det lagspel som gjorde Borlänge så framgångsrikt säsongen som gick och lyckas han med det, ja då blir gänget minst lika underhållande att se i år. Viktor Mårtensson är dessutom en högprofilvärvning som kommer ge Borlänge några extra rubriker och några extra minuter i båset. Trots att han är tänkt att användas i en mer spelande roll den här säsongen.
Utropstecken: Patrik Elfsberg är kaptenen som var kittet i lagsammanhållningen ifjol, det finns redan intresse från allsvenskan, han blir en viktig ledare även i år.
Frågetecken: Hur hanterar dalkarlarna pressen? Ifjol gick allt som på räls när Borlänge slog ur underläge, i år tror precis alla att de ska bli ett topplag. Upp till bevis!
Joker: Alexander Glimtoft, det har talats mycket gott om den unge Djurgårdsbacken som tar sina första skär på seniornivå.

3. Lindlöven
Laget gick från trist mellanmjölk till en hårt arbetande utmanare ifjol och tog sig i slutändan hela vägen till täta playoff-matcher mot Piteå. Nu har succémålvakten Mattias Pettersson stuckit till allsvenskan och Mora och lagt det tunga ansvaret i händerna på duon Charlie Torstensson och Christoffer Ulvestav, men i övrigt har Lindlöven fått behålla det mesta av det bästa. Det unga laget som växte ifjol har alla förutsättningar att fortsätta växa med erfarenheten. I Rasmus Rundgren, Henrik Warman och David Berg har man skickliga spelande backar och framåt imponerar inte minst Max Lalander, Anton Tano och Patrik Näslund. Tränaren Jussi Salo har fått sådan fason på Lindesbergs finest att de måste omnämnas som ett topplag inför den här grundserien.
Utropstecken: Patrik Näslund, den storväxte anfallaren drar ett stort lass i det här laget. En riktig härförare som ibland dubblerar och som leder med kraft och ackuratess. Lagets enskilt viktigaste pjäs.
Frågetecken: Klarar laget favoritskapet? Lindlöven är vana vid att vara en underdog, men i år kliver man in i en ganska svag serie med ett ganska starkt lag. Det blir en helt annan verklighet än man är vana vid.
Joker: Division 2-förvärvet Felix Lundqvist har öst in poäng i den lägre divisionen och sett het ut på försäsongen. Kan mycket väl komma att bli en riktig injektion.

4. Åker/Strängnäs
Full fart framåt inte så mycket tanke bakåt, tränar gör man lite som man vill. Varför ändra på ett vinnande koncept? Åker/Strängnäs lär brumma vidare i vinter precis som man gjort tidigare trots att det står en ny serietillhörighet på papperet. Tony Lagerström, Alexander Lagerström och Daniel Despotovic blir fortsatt viktiga kuggar i en offensiv där man dessutom trots problemen att langa fram stålar i slutet av fjolårssäsongen fått behålla herrar som Nicklas Nilsson och Troy Barss. Bakåt är det inte fullt lika välbeställt med en svag målvaktssida och en backuppsättning där det främst är Martin Backholm som står ut. Men den vassa offensiven kommer kunna bära Åkers långt i den här serien.
Utropstecken: Tony Lagerström fortsätter att latja i Åker/Strängnäs trots att kompetensen är betydligt större än så. Lär äta all tid i power play även i vinter.
Frågetecken: Hur stor är motivationen? Det är vedertaget att i Åker/Strängnäs kan man lira om motivationen inte är den största. Orkar gänget med en toppattack?
Joker: Viktor Östlund, målvakten har studsat fram och tillbaka väldigt mycket de senaste säsongerna och kämpat mot cancer, dags för ett genombrott kanske.

5. Skövde
Jag kan inte påminna mig när Skövde ställde ett på papperet så här svagt lag på isen till seriestart senast. Målvakten Andreas Ollikainen och forwarden Carl-Johan Sjögren är förvisso två meriterade förvärv, men i övrigt ser det väldigt tunt ut. Försäsongen har visat ett impotent och ganska oskickligt lag som knappast kommer kunna förlita sig på skönspel utan som kommer få kriga för varje puck de lyckas få i nät i vinter. Det som ändå talar för att det blir Allettan är tränaren Tomas Kempe. Han har fått blekt material att prestera stordåd förut och är inte rädd för att spela en tråkig men vägvinnande hockey. Han kan få summan att bli större än beståndsdelarna.
Utropstecken: Jesper Appel, en av få riktigt spelskickliga spelare i laget. Kommer bli oerhört viktig från sin backplats.
Frågetecken: Vem ska göra målen? Ärligt talat, det ser i stort sett ut som att Skövde kommer bli tvungna att åka in och brunka pucken över linjen i vinter.
Joker: Alexander Yacob. Kullen med egna juniorer som kom upp ifjol gjorde inget större avtryck men den här killen händer det ändå en del kring. Kan både ställa till oreda och göra några poäng.
———————
6. Kumla
Kumlas försäsong har varit allt annat än lysande. Laget har förlorat i stort sett varenda match man ställt upp i, målskyttet har varit obefintligt och den kanske mest färgstarke anfallaren Viktor Lennartsson har tagit sitt pick och pack och dragit till Tranås. Det ser med andra ord ganska risigt ut. Men försäsong är en sak, seriespel något helt annat och man måste ha i åtanke att större delen av det lag som gjorde det riktigt bra för Kumla ifjol fortfarande är kvar. Tim Harrysson är fortfarande en av seriens bästa målvakter, backsidan med Petter Larsen i spetsen ser fortfarande helt okej ut och framåt ska väl Alexander Kovalonok och spetsförvärvet Philip Larsson kunna göra en och annan balja. Men Kumla överträffade nästan sig själva när man tog sig till Allettan säsongen som gick och det kommer inte bli lättare i höst.
Utropstecken: Målvaktsparet. Vad Tim Harrysson går för vet ni redan, men årets backup John Vestermark är också en högst lovande keeper, där kan Kumla ha ett riktigt trumfkort.
Frågetecken: Räcker offensiven till? Kumla har målskyttar och offensivt duktiga spelare, men man var inget målsprutarlag ifjol och årets försäsong har bjudit på väldigt skral utdelning. Någon måste kliva fram om det inte ska bli en tung höst.
Joker: Jacob Thor hade kaptensansvar i Leksands J20-gäng ifjol, det ska bli kul att se vad han går för i Hockeyettan.

7. Enköping
Visst har Enköping riktigt potenta spelare i sin offensiv, visst ser laget lite starkare ut på papperet än vad det gjorde förra året. Men känslan är också att ESK är ett typiskt varannandagslag som blandar bländande med ganska uruselt. Lägstanivån måste upp om laget ska bli något mer än ett grått mittengäng som strandar en bra bit från Allettan-plats. Andreaz Persson, Oscar Pettersson och Petter Mattsson kommer att producera, det är klart, men sen då? Fler måste ta vid och leda om det ska bli riktigt kul.
Utropstecken: Oscar Pettersson fick ett genombrott som skarp målskytt säsongen som gick, han blir en nyckelspelare i år.
Frågetecken: Finns bredden på forwardssidan? Det ser lite tunt ut bakom de bästa spetsarna.
Joker: Markus Jonsson, backen borde om inte annat vara en god kandidat till att vinna utvisningsligan. Ifjol lyckades han med bedriften att göra detta i grundserien utan att dra på sig ett enda matchstraff.

8. Arboga
Ifjol var Arboga ett av de riktigt stora utropstecknen och kämpade länge om att knipa en plats till Allettan. Det var över förväntan för gänget, men sedan dess har de tunga spelarförlusterna radat upp sig. Joakim Lilliehöök (Mora), William Kaijser (Södertälje), Linus Pellfolk (Mariestad) och Rasmus Kronstrand (HC Dalen) har alla bestämt sig för att testa nya arbetsgivare och nyförvärven matchar inte dessa i kvalitet. Att Arboga dessutom haft påtagliga problem på centersidan med många borta under försäsongen spär knappast på optimismen.
Utropstecken: Oscar Fröberg, Örebro-lånet mellan stolparna är ung, men har en stor uppsida.
Frågetecken: Vad tror Arboga om sig själva? Känslan är att siktet är högt ställt efter fjolårets framgång, kan bli en ordentlig besvikelse.
Joker: Henrik Marklund fick det att lossna lite i Grästorp ifjol, han borde vara redo att fortsätta på inslagen linje.

9. Forshaga
Spelare som kommer från Värmland trivs uppenbarligen i Värmland och därför har Forshaga kunnat snappa upp en hel del hemvändare sedan de tog klivet upp i Hockeyettan. Men med det finns också en baksida, det finns en del spelare som nöjer sig med att lira i klubben för att det är behagligt i Värmland och det gör att det kan bli lite bekvämt. Skickliga spelare som Björn Wennerström och Kimmy Skogland stannar så att säga inte säsong efter säsong för att de brinner för steget till finare uppgifter. Johan Erkgärds vänder inte hem för att han har karriärens största glöd. Ja, ni fattar. Mitt intryck av Forshaga är att det är ett ganska skickligt lag, men utan den där edgen som krävs för att verkligen bli något för toppen.
Utropstecken: Björn Wennerström, 25-åringen vill verkligen göra något bra för Forshaga och gnuggar därför vidare. Som kapten blir han viktig i år igen.
Frågetecken: Visst känns Per Lundell som en passande Forshaga-tränare? Efter sparken från Visby och att ha lett norska Kongsvinger till en superjumboplats i norska ligan känns det som ett lämpligt stopp i karriären.
Joker: Oscar Thorell, 29-åringen är en skicklig back men har inte gjort en hel säsong sedan 12/13, kan han studsa tillbaka efter att inte ha spelat något alls säsongen som gick, det är frågan.

10. Grästorp
Det är mer regel än undantag att hjärtelaget får kvala för sin existens i Hockeyettan fram på vårkanten, men till den här säsongen är optimismen stor på den lilla orten. Av två anledningar. Bygdens store son, stjärnanfallaren Carl-Johan Svensson har återigen kommit hem och som extra bonus har klubben knutit till sig en KHL-meriterad målvakt i Nikita Davydov. Klart att det vädras morgonluft då. Men ser man förbi just de två spelarna består Grästorp fortfarande av ett ganska grått manskap. Hockeyarbetare utan någon större flärd, där spillevinken Carl Holmberg sticker ut, men där det är ganska uppenbart att det är ganska få spelare som måste bära laget. Det blir botten igen, men GIK är trots allt bättre än några av de andra lagen i serien.
Utropstecken: Carl-Johan Svensson, han är Grästorp, han är för bra för Grästorp och han måste kort och gott bära Grästorp.
Frågetecken: Vad ska vi förvänta oss av Nikita Davydov? KHL-meriter har man inte för inte, men när en så meriterad spelare hamnar i Hockeyettan ringer vissa alarmklockor. På försäsongen har han visat sig ganska vass mot svagt motstånd, men vart står ryssen egentligen?
Joker: Linus Tjulander, den speedige värmlänningen har gjort en bra försäsong och ser lovande ut inför sin första säsong i seniorhockeyn.

11. Surahammar
Jumboplacering ifjol borde leda till en from förhoppning om att kunna knipa en placering bättre i år för särskilt mycket bättre kan man inte påstå att Sura ser ut. Gänget litar på veteranerna Nicklas Larsson och Jarno Pikkarainen som bestämde sig för spel sent, men kan glädjas åt att Niklas Åberg ändå valde att stanna när en offensiv pjäs som Petter Mattsson stack. Surahammar blir ett bottenlag även om de presterar på sitt max.
Utropstecken: Niklas Åberg är en offensiv kraft som verkligen vill spela för Surahammar, sådant är viktigt.
Frågetecken: Orkar Surahammar med att slåss i botten ännu en säsong? Det börjar bli tungt efter två raka år i den absoluta botten.
Joker: Mathias Linnarud, han var på väg till Sollefteå men blev ändå kvar i Sura. Får han bara ordning på motivationen kan det bli riktigt bra.

12. Köping
Ifjol krigade Köping väldigt bra som nykomling och lyckades klara sig kvar utan att behöva kvala. I år kan det bli betydligt tuffare. Laget är ungt och orutinerat och kommer tvingas förlita sig på några få spjutspetsar. Sebastian Åkesson och Jimmy Hellström måste producera lika vasst som ifjol och Tomas Rydén måste spika igen ännu mer än vad han gjorde under det framgångsrika fjolåret. Annars blir det här tufft för Köping. Potential finns om pusselbitarna faller på plats, men det är en bit dit.
Utropstecken: Sebastian Åkesson gjorde 36 poäng (13+23) på 35 matcher ifjol och måste fortsätta i den stilen för att bära Köping i år.
Frågetecken: Är det månne revanschdags för Daniel Eriksson? Efter några tunga år i Nybro och Lindlöven tog tränaren ett år ledigt från Hockeyettan. Nu är han tillbaka med ny kraft och energi.
Joker: Tobias Sjökvist, värmlänningen fick aldrig riktigt fäste hos Örnsköldsvik ifjol men kan bli ett viktigt verktyg för Köping i årets bottenkamp.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 december
15:00 Leksand - AIK SDHL
15:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan
15:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
21:00 Winnipeg Jets - Anaheim Ducks NHL
21:00 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings NHL
måndag 05 december
01:00 Buffalo Sabres - San Jose Sharks NHL
01:30 New York Islanders - Chicago Blackhawks NHL
19:00 Linköping - AIK SDHL
19:00 SDE - Djurgården SDHL
tisdag 06 december
01:00 New York Rangers - St Louis Blues NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Colorado Avalanche NHL
01:00 Boston Bruins - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Edmonton Oilers - Washington Capitals NHL
03:00 Calgary Flames - Arizona Coyotes NHL
04:30 Vancouver Canucks - Montreal Canadiens NHL
19:05 Luleå - Jukurit Champions Hockey League
onsdag 07 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 New Jersey Devils - Chicago Blackhawks NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings NHL
01:00 Ottawa Senators - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - St Louis Blues NHL
02:00 Winnipeg Jets - Florida Panthers NHL
02:30 Dallas Stars - Toronto Maple Leafs NHL
04:00 Anaheim Ducks - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Seattle Kraken - Montreal Canadiens NHL
19:00 Almtuna - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:30 Djurgården - Linköping SDHL
torsdag 08 december
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:30 Columbus Blue Jackets - Buffalo Sabres NHL
02:00 Calgary Flames - Minnesota Wild NHL
03:00 Colorado Avalanche - Boston Bruins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
04:00 Vegas Golden Knights - New York Rangers NHL
04:30 San Jose Sharks - Vancouver Canucks NHL
19:00 HV 71 - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Oskarshamn SHL
19:00 Färjestad - Linköping SHL
19:00 Malmö - Skellefteå SHL
19:00 Timrå - Brynäs SHL
19:00 Luleå - Leksand SHL
19:00 Rögle - Växjö SHL
fredag 09 december
01:00 Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Nashville Predators NHL
01:30 Florida Panthers - Detroit Red Wings NHL
02:00 St Louis Blues - Winnipeg Jets NHL
02:30 Dallas Stars - Ottawa Senators NHL
19:00 BIK Karlskoga - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Kristianstad - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Linköping - HV 71 SHL
lördag 10 december
01:00 Columbus Blue Jackets - Calgary Flames NHL
01:00 Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Islanders NHL
01:00 Washington Capitals - Seattle Kraken NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets NHL
03:00 Edmonton Oilers - Minnesota Wild NHL
03:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
03:30 Arizona Coyotes - Boston Bruins NHL
04:00 Anaheim Ducks - San Jose Sharks NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Philadelphia Flyers NHL
12:00 Luleå - Leksand SDHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
15:15 Timrå - Leksand SHL
15:30 AIK - HV 71 SDHL
16:00 Modo - Brynäs SDHL
18:00 Oskarshamn - Örebro SHL
18:00 Brynäs - Växjö SHL
18:00 Färjestad - Frölunda SHL
18:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
18:00 Luleå - Malmö SHL
19:30 Nashville Predators - Ottawa Senators NHL
19:45 Kloten - Servette National League
20:00 Dallas Stars - Detroit Red Wings NHL
22:30 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 11 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Buffalo Sabres NHL
01:00 Montreal Canadiens - Los Angeles Kings NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Calgary Flames NHL
01:30 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Vancouver Canucks - Minnesota Wild NHL
15:30 Luleå - Brynäs SDHL
16:00 Modo - Leksand SDHL
21:00 St Louis Blues - Colorado Avalanche NHL
00:00 Florida Panthers - Seattle Kraken NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Los Angeles Kings NHL
måndag 12 december
01:00 Winnipeg Jets - Washington Capitals NHL
01:00 Arizona Coyotes - Philadelphia Flyers NHL
02:00 Vegas Golden Knights - Boston Bruins NHL
19:00 Västervik - Modo Hockeyallsvenskan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten