Gustav Lindström
Nyheter

Var nära att lägga av – nu får han en chans i allsvenskan: ”Var less på hockeyn”

Han nobbade hockeygymnasiet för att inte lessna totalt på hockeyn. Nu slåss Gustav Lindström om en plats i Almtunas backuppsättning, blott 17 år gammal.
– Jag tycker att han är en framtidsman i Almtuna och svensk hockey, berömmer tränaren Niklas Eriksson för hockeysverige.se.

UPPSALA (HOCKEYSVERIGE.SE)

Uppsalahockeyn producerar fler och fler talanger. Senast i raden av Uppsalakillar att ta steget in i SHL är Olle Alsing som den här säsongen kommer spela för Leksand. Nästa att ta samma steg kan vara Gustav Lindström, en 17-årig back med rötterna i Marcus Ragnarssons Östervåla fem minuter nordväst om Uppsala.
– Vi har tålamod med Gustav. Han har fått en chans, så ser vi det lite, att slå sig in i Hockeyallsvenskan. Det har varit en snabb resa från att varit på väg att sluta med hockey för ett par år sedan, gjorde en jättefin fjolårssäsong i J18, till att han var med och tränade med oss runt jul och gjorde det fantastiskt bra. Därtill började han förra säsongen med att bryta armen, säger Almtunatränaren Niklas Eriksson när vi frågar honom om vad han ser för potential i Gustav Lindström.
– Vi såg direkt att det fanns mycket talang i honom. Sedan ska vi inte gå för fort fram utan, som sagt var, jobba med tålamod och hans grunder. Just grunderna är det jag kan tycka saknas i hans spel, spelet utan puck, kontrollera sina gubbar från hörnen in på mål, där har Gustav mycket att lära. Det här är något vi måste jobba med varje dag i träning. Sedan har han väldigt fina egenskaper i spelet med puck, bra blick, bra händer, ett fint skott och jag tycker att han är en framtidsman i Almtuna och svensk hockey. Med den bakgrunden tycker jag att det finns goda uppsidor.

När hockeysverige.se träffar den 17-åriga backen i Gränbyhallen i Uppsala möts vi av en ödmjuk kille från det relativt starka hockeyfästet Östervåla.
– Jag växte upp i ”Våla”. Marcus Ragnarsson är min morbror så det blev naturligt när vi var små, jag och hans barn Jacob, lirade vi bandy där hemma på gatan. Vi var och kollade på hockey en hel del ochvsedan började vi själva spela hockey också.

almtuna

Foto: Bildbyrån

Marcus Ragnarsson, assisterande tränaren i Almtuna och som har över 630 NHL-matcher med San José och Philadelphia, har också haft en viktig roll i Gustav Lindströms hockeyliv.
– Det är nog därifrån mitt intresse för hockeyn kommit. Även pappa har hållit på en del, varit domare och lite sådant. Sedan var vi över och hälsade på Marcus då han spelade i NHL.
– Jag var rätt liten när vi var där borta. Det jag minns bäst var att allting var så stort. En sak som jag fortfarande kommer ihåg är direkt då vi kom dit är att jag och Jacob höll på att springa runt och busa. Då ramlade jag med nappen i munnen så det gick hål. Jag fick följa med San Josés klubbläkare in i omklädningsrummet för att sy. Efter det fick jag en puck och lite grejer. Jag var visserligen inte så stor då, men det där minns jag ganska väl, säger Gustav Lindström med ett leende.

Under åren har Jacob Ragnarsson och Gustav Lindström varit tajta både på och vid sidan av isen.
– De två senaste åren har vi varit väldigt tajta. Vi spelade ihop i J18 förra säsongen och då även som backpar. Det har varit väldigt kul. Sedan har vi båda varit med här under försäsongen. Bland annat spelade vi ihop mot Leksand och även mot Örebro.
– Sedan har vi alltid umgåtts, men det är först nu på slutet som vi har spelat ihop.

Hur gick det att spela mot SHL-lagen som ett 17- respektive 16-årigt backpar?
– Det är självklart kul att spela ihop med Jacob eftersom vi känner varandra väldigt bra. Självklart, när båda är 17 år så blir det att motståndarna tänker ”fan, dom är små”, men jag tycker att det fungerade bra och vi båda två är ganska mogna i spelet.

DSC_0131

Den här säsongen är inte den första som Gustav Lindström spelar seniorhockey. Redan som 14-åring fick han chansen till spel i Östervålas A-lag som då spelade i Division 4.
– Det stämmer. Jag spelade i pojklagen till det jag var 13 år. Östervåla hade knappt något J20 eller J18-lag. Då fick jag som 14-åring komma upp i A-laget och spelade där under två säsonger. Då gick jag i åttan och nian och var lite halv less på hockey.
– När det sedan var dags att välja hockeygymnasium hade jag lite kontakt med Martin Gudmundsson som är coach i J18-laget här. Jag hade några SHL-lags hockeygymnasium att välja mellan. Jag hade ju spelat TV-pucken två säsonger. I alla fall var jag less, men jag hade lite kontakt med Martin och vi kom överens om att jag skulle byta till Almtunas J18, men att jag inte skulle gå på hockeygymnasium.
– Det enda jag har missat är träningarna på morgonen eftersom jag inte skulle ledsna ur ännu mer. Sedan har det blivit mer och mer att jag har varit med även på morgonträningen och det har varit kul.

Har du fått tillbaka motivationen?
– Nu är den på topp så det här har varit jättebra, säger Gustav Lindström med ett stort leende.

Trots två bra säsonger i TV-pucken och att han gjorde väldigt bra ifrån sig i J18, där han blev bästa målskytt bland backar, har han ännu inte fått chansen att spela i juniorlandslaget.
– Det är som det är. Vi hade några regionscamper efter TV-pucken med 97:orna. Då var jag sjuk när vi skulle åka på något läger och det har varit så att dom som varit med på camperna går före och så vidare, tror jag i alla fall. Det här var samma säsong som jag var halv less så det blev ”skit samma”…
– Nu var jag reserv i U18 VM som var, men det är klart att det skulle vara kul att få chansen att vara med där.

Finns ändå målet idag att komma med i juniorlandslaget?
– Ja, självklart. Det är något som jag strävar efter.

Niklas Eriksson AIS (4)

Niklas Eriksson.

Niklas Eriksson säger att du är en offensiv back, vad bottnar den här offensiva kreativiteten i?
– Ja du, bra fråga… (skratt). Det sitter väl i sedan jag var liten och höll på med puck och klubba. Jag skulle nog säga att jag alltid haft bra kontroll på pucken. Sedan har väl alltid spelsinnet varit bra.
– När jag spelade i ”Våla” och TV-pucken hade jag lite svårt att ta för mig. Pucken var som en handgranat som jag ville bli av med. Det var först när jag kom hit till Almtuna som jag hittade lugnet med pucken, vågade hålla i den och så vidare.
– När jag fick spela powerplay i J18 började jag också tro på mig själv mer så Gudmundsson har varit väldigt bra för mig.

Har Niklas Eriksson och Marcus Ragnarsson låtit dig spel powerplay nu på försäsongen?
– Mot Örebro hade vi två eller tre powerplayuppställningar så då fick jag chansen. Vi har rullat runt lite, men idag (inför matchen mot Brynäs i torsdags) har vi två uppställningar och då är jag inte med.

Du är 17-år och det är din första säsong i A-truppen, vilka förväntningar har du på din säsong?
– Målet är att spela så mycket som möjligt och utvecklas. Almtuna har gjort bra värvningar så det är en tuff konkurrens på backsidan. Det som är tuff här i Almtuna är att det inte finns någon J20-SuperElit. Då vill man istället gå upp och spela A-lagshockey.
– Det har känts bra på försäsongen och det blir bättre och bättre hela tiden. Det här med poäng och sådant har jag däremot lagt åt sidan för att fokusera på att, som sagt var, spela så mycket som möjligt.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 25 september
13:00 Luleå - Brynäs SDHL
15:30 AIK - HV 71 SDHL
16:00 Modo - Leksand SDHL
16:00 Djurgården - Linköping SDHL
16:10 SDE - Göteborg SDHL
20:00 Washington Capitals - Buffalo Sabres NHL
00:00 Edmonton Oilers - Winnipeg Jets NHL
måndag 26 september
03:00 Colorado Avalanche - Vegas Golden Knights NHL
01:00 New York Rangers - New York Islanders NHL
tisdag 27 september
19:00 Skellefteå - Färjestad SHL
19:00 Tingsryd - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 HV 71 - Leksand SHL
19:00 Brynäs - Örebro SHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 28 september
19:00 Brynäs - SDE SDHL
19:00 Mora - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Vastervik - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Ostersund - AIK Hockeyallsvenskan
01:00 Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens NHL
torsdag 29 september
19:00 Oskarshamn - Frölunda SHL
19:00 Växjö - Brynäs SHL
19:00 Leksand - Örebro SHL
19:00 Linköping - Luleå SHL
19:00 Timrå - HV 71 SHL
19:00 Färjestad - Skellefteå SHL
19:00 Rögle - Malmö SHL
01:00 New York Rangers - New Jersey Devils NHL
fredag 30 september
19:00 BIK Karlskoga - Vastervik Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Ostersund Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten