Kajsa Kalméus.
Nyheter

Möt vår nya kollega – en ”gravt” chokladberoende göteborgare

ANNONS

Ni har säkert sett hennes namn flyta förbi i spalterna. Framöver kommer det att bli betydligt mer frekvent. Everysport Media Group, där bland annat hockeysverige.se, Elite Prospects, Fotboll Direkt och Svenska Fans ingår, är glada att kunna hälsa Kajsa Kalméus välkommen till företaget som Creative Content Manager.

Vem är du?
– Jag heter Kajsa Kalméus, är 29 år och kommer från Göteborg. Jag är äldst av fyra systrar, har en mamma, en pappa och en bonusmamma. Många beskriver mig som ”hon den där spralliga göteborgaren”. Jag är oftast glad, orädd för att göra bort mig och försöker att sätta en positiv spinn på saker som händer. Och så är jag gravt chokladberoende.

Vad har du för bakgrund?
– Jag är född och uppvuxen i fina Göteborg. Som 20-åring flyttade jag till Norrköping där jag bodde i sex år och arbetade som försäljningschef på hemelektronikskedjan Media Markt. När jag flyttade tillbaka till Göteborg följde jag barndomsdrömmen att utbilda mig till journalist och fick under studietiden den stora äran att skriva för Hockeysverige samt tidningarna GT och Expressen. Innan Media Markt-eran hann jag med att arbeta som städare på hotell och kassörska på Hemköp.

Vad kommer ditt arbete inom Everysport Media Group att gå ut på?
– Jag kommer främst att arbeta med strategier för sociala medier och det digitala innehållet. Syftet är att fler läsare ska hitta till bland annat Hockeysverige och – framför allt – när de väl hittat dit ska bjudas på nytänkande och högkvalitativt innehåll. Man ska vilja surfa in på Hockeysverige när man har lite tid över för att det alltid finns något roligt att se eller läsa! Jag kommer dessutom att fortsätta skriva för Hockeysverige, så ofta jag får och kan.

Hur uppstod ditt intresse för hockey?
– Min pappa Kalle (som egentligen heter Lars, det finns en jättesöt historia om hur hans smeknamn uppkom men det tar vi en annan gång) tog med mig till Scandinavium, på min första ishockeymatch, när jag var fyra år. Tyvärr, eftersom jag knappt minns någonting från innan jag var typ tolv, kan jag inte säga att det var den matchen som gjorde att jag fastnade. Men man får ju en hint av hur intresserad min pappa var, som släpade med sin fyraåring. Så förutom hans musiksmak, hans grova göteborgska och hans näsa har jag även ärvt intresset för ishockeyn.

Det ryktas att du är involverad i en kortdokumentär som kommer att kunna ses på hockeysverige.se snart. Vad kan du avslöja om den?
– Det stämmer! Jag och min vän och forna kollega David Enbom åkte ut i de djupa, småländska skogarna och hälsade på hos David Gunnarsson, mannen bakom DaveArt. Han visade sin fina lilla fabrik, som faktiskt var en renoverad ladugård som hans morföräldrar hade ägt. Vi fick se många halvklara målvaktsmasker och höra historierna bakom dem. Men framför allt var vi intresserade av hur David Gunnarsson gick från att vara en småländsk pojke med ett intresse för teckning och ishockey till att bli en av världens duktigaste och mest erkända maskkonstnärer. Resultatet blev en cirka tjugo minuter lång film och det ska blå så sjukt roligt att dela den med Hockeysveriges läsare!

Till slut, vad önskar du dig mest just nu?
– Just precis nu skulle jag vilja vara färdig med att ”bo i resväskor”. Det dröjer några veckor till innan jag flyttar till Stockholm permanent och just nu är alla mina kläder utspridda över hela Sverige, känns det som. Men förutom den lilla petitessen önskar jag givetvis att hockeysäsongen drar igång på riktigt, med allt vad det innebär!

Följ Kajsa på Twitter: @KajsaKex

FEM KORTA

Favoritglass:
– Daimstrut eller Magnum Double. Gaah, svårt val! Jag kör på Daimstrut.

Favoritmusik:
– Bruce Springsteen (men jag lyssnar på allt utom dödsmetall och jazz).

Borde börja med:
– Morgonträning (se nedan).

Borde sluta med:
– Snooza. Är troligtvis världens sämsta morgonmänniska.

Övrig kuriosa:
– Jag slår vem som helst i FRIENDS-kunskap.

Ett urval av Kajsas texter på hockeysverige.se:

Tog ett extra år i allsvenskan – nu är han en av SHL:s vassaste backar: ”Jag var inte redo”

Henke jublar åt tvillingbrorsans framfart: ”Värd all framgång”

BILDSPEL: Här firar Frölunda SM-guldet på Götaplatsen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL