VIKTIGA KUGGAR. Veteranerna Conny Strömberg och Jonas Fransson blir nyckelspelare i Mattias Karlins Västervik.
Västerviks IK

Tror hårt på Conny Strömberg som mentor: ”Ska komma med tips och idéer till de yngre”

Det är en nykomling som ska skaka om Hockeyallsvenskan med hjälp av både rutin och ungdomlig entusiasm. Västerviks tränare Mattias Karlin tror att veteranerna Conny Strömberg och Jonas Fransson kommer att kunna göra stor skillnad för smålänningarna.
– Dom ska komma med tips och idéer till dom yngre killarna som kanske inte varit med så himla mycket, säger Karlin till hockeysverige.se.

Mattias Karlin tog över som tränare för Västervik inför säsongen 2011/12. Då låg laget i division 2. Sju säsonger senare, och fortfarande med Karlin vid rodret, har laget tagit sig hela vägen upp i Hockeyallsvenskan..

Men vad är det som har gjort att den 37-årige före detta elitseriespelaren från Modokunnat göra Västervik till ett allsvenskt lag i dag?
– Det som gjorde oss till ett lag för Hockeyallsvenskan var framför allt laget. Alla jobbade extremt hårt och köpte sina roller till hundra procent. Sedan hade vi såklart många duktiga killar, men ska jag säga något så var det framför allt laget, säger Mattias Karlin när hockeysverige.se når honom för en intervju.

Karlin kom alltså till Västervik 2011. Innan dess hade han tränat Örnsköldsvik, Linden i Eskilstuna och KB65. Med andra ord var hans tränarmeriter ganska anonyma.
– När jag kom hit fick jag egentligen direktiv att vi skulle upp direkt eftersom dom hade åkt ur säsongen innan. Vi hade ett väldigt, väldigt bra lag för att ligga i division 2. Laget var redan klart när jag skrev på och dom som redan var där hade byggt ihop ett bra lag.
– För varje säsong som vi har spelat så har det vuxit fram att vi hela tiden gör något bra i föreningen. Senaste två säsonger har vi börjat prata lite mer om Hockeyallsvenskan, men vi hade ingen tanke på det när vi gick upp i ettan.

Vad har varit den tuffaste biten på den här resan?
– Ingenting höll jag på att säga, haha… Det kanske låter konstigt men det har gått på räls på något vänster. Vi har blivit bättre och bättre för varje säsong.
– Det har inte varit några jättemotgångar, men kanske var det lite tuffare förra säsongen då vi fick ett annat snack om oss eftersom vi var i kval säsongen innan. Vi blev ganska uppskrivna inför förra säsongen. För det första var vi ovana med att vara lite favoriter för det ingen som hade snackat om Västervik innan. Det kunde jag känna var lite tufft i början, att försöka hålla ner grabbarna och mig själv med för den delen, att få oss alla att jobba på jäkligt hårt. Oavsett om vi hade sju raka vinster fick vi inte sväva iväg utan i stället vara ödmjuka hela tiden.

Du har med andra ord aldrig haft tanken under tiden i Västervik att nu hoppar du av det här och sticker hem till Örnsköldsvik?
– Nej, nej, haha…


Foto: Bildbyrån/Daniel Nestor

”HADE GÄRNA SLUPPIT MÖTET MED MODO”

Säsongen med Västervik i Hockeyallsvenskan innebär också att Mattias Karlin kommer att ställas mot sin moderklubb Modo, ett möte som han har blandade känslor inför.
– Klart att hade jag fått välja så hade jag gärna sluppit det mötet. Inte för att jag är rädd att möta Modo utan mer att det är tråkigt att dom är nere i Hockeyallsvenskan.
– Modo hör inte hemma där, men det ska bli kul att möta dom. Det kommer säkert vara lite nervösare än vanligt i framför allt första matchen borta. När pucken väl släpps så tror jag att det där kommer att försvinna.

Om Västervik var tungt favorittippade i Hockeyettan är man kanske snarare nederlagstippade inför sin första säsong i Hockeyallsvenskan. Det är något som oftast kommer automatiskt för en nykomling.
– Vi är fullt medvetna om att allt bli tuffare för både ledare och spelare, för klubben också för den delen. Samtidigt tror jag också att dom här grabbarna kommer att greja det, men det gäller att vara på tårna varje dag annars blir det absolut ingen framgång.
– Vi måste spela en vuxenhockey direkt och inte bjuda på så mycket, försöka skjuta ner motståndarna och ta vara på våra chanser.

Västervik har värvat två mycket rutinerade spelare i form av målvakten Jonas Fransson, 36, och irrationelle powerplaymaskinen Conny Strömberg, 40. Det är två spelare som Mattias Karlin tror mycket på.
– Jag förväntar mig mycket av Fransson och Strömberg både på och utanför isen. Att dom ska komma med tips och idéer till dom yngre killarna som kanske inte varit med så himla mycket.
– Framför allt hoppas jag mycket på dom rutinmässigt. Vi kan komma dit där vi förlorar tre matcher på raken. Dom här båda grabbarna har varit med lite och vet att det bara att gnugga på för då kommer det vända.

Hur har du jobbat med killarna under försäsongen för att dom ska vara mentalt förberedda på att tillbringa en del tid i försvarszonen första säsongen?
– Vi har haft en hel del snack med gruppen och jag upplever att, om vi tittar på dom som är kvar från förra säsongen, många av dom är väldigt rutinerade, på division 1-nivå såklart. Det är inga dumhuvuden och dom är medvetna om att det kanske inte kommer att bli 70 procent i anfallszonen som det kunde vara i division 1.
– Vi har diskuterat det här väldigt mycket och det är något som kommer att fortgå hela tiden. Vi tror på grabbarna i laget och dom förtjänar att spela i Hockeyallsvenskan.

Vad blir Västerviks målsättning kommande säsong?
– Det blir till att börja med att hålla sig kvar, att undvika dom två sista platserna. Sedan får vi helt enkelt se hur det går på vägen. Märker vi att det tycks bära höra upp så får vi justera målsättningen lite grann.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 16 augusti
18:30 Brynäs - Timrå Träningsmatch
onsdag 17 augusti
18:00 Finland - Tyskland JVM
19:00 Tingsryd - Karlskrona Träningsmatch
19:00 Linköping - Örebro Träningsmatch
19:00 Skellefteå - Modo Träningsmatch
21:30 Sverige - Lettland JVM
01:00 Kanada - Schweiz JVM
torsdag 18 augusti
04:30 USA - Tjeckien JVM
18:00 Rögle - IFK Helsingfors Träningsmatch
18:00 Oskarshamn - Växjö Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Frölunda Träningsmatch
19:00 VIK Västerås - Vita Hästen Träningsmatch
19:00 BIK Karlskoga - AIK Träningsmatch
19:00 Färjestad - Leksand Träningsmatch
19:00 Malmö - HV 71 Träningsmatch
fredag 19 augusti
18:00 Tingsryd - Kristianstad Träningsmatch
19:00 Björklöven - Skellefteå Träningsmatch
19:00 Södertälje - Almtuna Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Djurgården Träningsmatch
lördag 20 augusti
15:00 Frölunda - Djurgården Träningsmatch
16:00 Kristianstad - IFK Helsingfors Träningsmatch
tisdag 23 augusti
18:00 HV 71 - Rögle Träningsmatch
18:00 Växjö - Linköping Träningsmatch
19:00 Leksand - Brynäs Träningsmatch
19:00 Luleå - Skellefteå Träningsmatch
onsdag 24 augusti
19:00 Brynäs - Leksand Träningsmatch

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten