Oscar Klefbom är ett hett samtalsämne i Nordamerika just nu.
Nyheter

Klefbom svarar på uppståndelsen: ”Var bara smickrande att man var saknad”

ANNONS

Hockeysveriges intervju med Oscar Klefbom från tidigare i dag har slagit ner som en bomb i Nordamerika. Uppståndelsen har varit så stor att värmlänningen nu vill utveckla vad han menade.
– Det är inte så att det är bara Hall, utan alla våra nyckelspelare som inte varit tillräckligt bra, säger backen till hockeysverige.se.

Tidigare i dag kunde ni läsa en intervju med Oscar Klefbom här på hockeysverige.se. Där gav han sin syn på skadeproblematiken från ifjol, lyftet han fick av det beröm han fick när han var borta och hur han såg på trejden involverande Taylor Hall och Adam Larsson. Efter att uttalandena om Hall och McDavid misstolkats i Nordamerika vill backen nu tydliggöra vad han menade.

När det gäller citatet om att många tyckte att han var mer saknad än McDavid när de båda var skadade vill Oilers-backen betona att det inte var hans egen uppfattning.
– Det var några på sociala medier och i tidningar som skrev att jag saknades mer än honom och jag tyckte bara det var väldigt smickrande.
– Jag vill på inget sätt jämföra mig själv med honom som spelare och vet precis hur viktig han är för klubben, säger backen till hockeysverige.se.

Klefboms uttalande om att Taylor Hall inte presterade lika bra mot de bästa lagen i ligan menade han gällde flera av lagets spelare.
– Det är inte så att det gällde bara Taylor, utan alla, inklusive mig själv. Anledningen till att vi inte tagit oss till slutspel är att det är för många spelare som har underpresterat när det verkligen behövts.
– Sedan tycker jag fortfarande att trejden är bra på så sätt att vi får in en back som vi verkligen behöver. Att Adam är svensk och en riktigt bra spelare som jag kan få spela ihop med gör det bara bättre. På så sätt var det en bra trejd för min egen del.

Klefbom säger också att han lärt sig att vad man säger kan misstolkas när intervjuer översätts från ett språk till ett annat.
– Om man bara översätter och tar saker ur sitt sammanhang kan innebörden bli någon helt annan, säger svensken efter hysterin i Nordamerika.

Den här artikeln handlar om: