Sök
Stefan Stéen.
SHL

Hoppas kunna göra samma resa som Svensson och Fasth: ”Stora inspirationskällor”

Han har kämpat på i SHL under några år, men utan att knipa en förstaspade. Men Stefan Stéens väg till framgång ligger i tålamodet. Han hoppas kunna göra en liknande resa som Markus Svensson och Viktor Fasth.
– Jag säger inte att jag kommer bli lika bra som dem, men de är stora inspirationskällor, säger Stéen till hockeysverige.se.

Stefan Stéen har haft en helt okej utdelning. På 45 SHL-matcher och åtta slutspelsmatcher har han vunnit två SM-guld. Ett med Skellefteå, och ett med Växjö. Men det där stora genombrottet har inte kommit ännu, för 23-åringen. Nu hoppas han det kommer, i ”hemmaklubben” Färjestad.

Stéen är fostrad i Sunne, men som värmlänning är det Färjestad som gäller. Målvakten är hemma.
– Självklart är det så. Det var här intresset började när man var liten. Det var bara Färjestad som fanns i närheten. Man blev uppvuxen att gilla Färjestad från familjen också, skrattar han när hockeysverige.se når honom.
– Vi går på is på måndag, och det blir speciellt och jävligt roligt att få göra det här när man är värmlänning. Så det blir lite annorlunda. Men annars kommer det kännas lika stelt och ovant som vanligt.

Stefan Stéen hade egentligen ett år kvar på sitt kontrakt med Växjö, men parterna kom överens om att målvakten fick flytta till Färjestad redan till den här säsongen. Det faktum att det bara blev 16 matcher i SHL under den senaste säsongen bidrog till beslutet.
– Jag hade hoppats på att få spela mer förra året. Jag var jättenöjd första året jag var där, men nu blev det lite ryckigt. Båda parterna tyckte att det här var bäst för mig, att få komma hem till Värmland. Det blir lite som en nytändning för mig, och jag både tror och hoppas att det var rätt beslut.

Har det varit frustrerande att tvingas stå så mycket vid sidan om?
– Det är klart alla vill spela. Man åker inte upp till hallen för att sitta på bänken och kolla på. Men det är svårare på vissa ställen än andra. Och ska jag vara ärlig har jag inte tänkt det så, utan försökt tänka på att jag ska ta nästa steg så jag får spela. Ibland är det frustrerande, men det spelar ingen roll. Får man inte spela gäller det att pusha sig själv.

Skärmavbild 2016-04-22 kl

Stefan Stéen och Alexander Johansson.

Efter Markus Svensson och Cristopher Nihlstorp ska 23-åringen nu konkurrera med ytterligare en målvaktsstjärna, den KHL- och VM-meriterade Lars Haugen. Men Stéen ser inte den hårda konkurrensen som negativ. Tvärtom.

BB160220BB876

Lars Haugen.

Vad vet du om Lars Haugen?
– Rent idrottsmässigt har han varit i KHL ett tag, och spelat VM med Norge. Jag vet att han är en väldigt duktig målvakt. Jag såg honom en del förra året, och då märkte man det.
– Personlighetsmässigt har jag lärt känna honom lite, och han verkar vara en riktigt härlig person. Det blir roligt att få tävla mot honom, och utvecklas med honom.

Är det så du ser det? Att du utvecklas när du får träna med de målvakterna?
– Ja, men det blir så. Det blir ju utvecklade. De gör ju bra saker. Det finns en anledning till att det är duktiga, så man försöker snappa upp en del som de gör. Alla grejer passar inte, men vissa gör det.
– Samtidigt vill jag ta nästa steg och utmana på riktigt, och då blir det en morot att få tävla mot en målvakt som är så bra. Det blir mer något som sporrar mig, än något annat.

Själv tycker Stefan Stéen att han måste utveckla många saker för att kunna bli en förstemålvakt över tid i SHL.
– Det mesta måste bli bättre. Jag måste bli bättre på att kunna hålla en jämn och hög nivå. Jag kanske behöver få chansen några matcher i rad och få spela mer, helt enkelt. Jag har inte gjort bort mig när jag fått chansen, och då kanske jag skulle behöva få fortsatt förtroende. Men det har nog med min rutin att göra.
– Målvakter får jobba på lite längre, så jag känner ingen panik att det måste hända saker nu. Det kommer, och förhoppningsvis kommer det snart. Jag tar gärna steget nu, men det kanske inte händer förrän om ett halvår, ett år eller längre tid. Vem vet?

BB151108JL047

Viktor Fasth är en stor inspiration.

Två stora inspirationskällor för Stéen är två målvakter han tränat eller spelat med. Två målvakter som inte heller slog igenom direkt, utan fick vänta länge på genombrottet.
– Markus Svensson är ett jättebra exempel. Det är samma sak med Viktor Fasth. Det är två målvakter man tränat med och det är en jättestor inspirationskälla för mig. Jag säger inte att jag kommer bli lika bra som dom, men jag hoppas kunna bli det en dag.

Kanske kommer genombrottet nu, under Färjestads högt aktade målvaktstränare Maciej Szwoch, även känd som ”Masken”.
– Det påverkade mitt beslut att välja Färjestad. FBK har en bra kultur när det gäller att utveckla unga målvakter, och det känns redan jättebra med ”Masken”. Han har redan gett mig tips på smådetaljer som kan bli bättre. Jag tror det kan vara bra för mig, att få en ny röst och ett nytt tänk.

Vad är ditt personliga mål med säsongen?
– Jag har inte satt något sådant än. Jag brukar sätta mig ned och fundera på vad som känns rimligt, så vi får se. Det stora målet, som man alltid har, är att få vara med och vinna. Jag har varit i lag som haft de möjligheterna alla år jag varit i SHL, och spelar man i Färjestad är man uppvuxen med att vinna. Nu har de inte gjort det på slutet, men jag hoppas på det.
– Vi har möjligheterna. Vi har ett gôtt gäng som redan känns sammansvetsat, och det är många värmlänningar i laget. Det är många spelare man känt sedan man var liten, avslutar Färjestads nye målvakt.

 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten