PÅ HEMMAPLAN. Dmytro Timashov laddar upp batterierna hemma i Stockholm inför sin första seniorsäsong i Toronto Maple Leafs organisation.
Toronto

Nu ska ”Dima” bli en publikfavorit i Toronto också: ”Målet måste vara spel i NHL”

Genombrottet i Sverige kom under vinterns JVM i Finland. Dmytro Timashovs publikfriande spelstil gjorde honom till en favorit bland folk hemma i tv-sofforna. Nästa steg i karriären blir att försöka charma Toronto Maple Leafs fans på samma sätt.
– Klart att målet måste vara att spela i NHL, men man vet aldrig när jag kommer dit, säger Timashov när hockeysverige.se träffar honom hemma i Stockholm.

HUDDINGE (HOCKEYSVERIGE.SE)
Dmytro Timashov lämnade Sverige efter säsongen 2013/14. Då hade den ukrainskfödde forwarden fått chansen att spela tre matcher med Modo i SHL, men även spelat i Hockeyallsvenskan för både Mora och Björklöven. Då var Timashov fortfarande ganska okänd för den breda hockeypubliken. Men när det vankades Junior-VM i vintras var han, efter sina framgångar med Quebec Remparts i QMJHL, en av spelarna som uppmärksammades mest i media. Med andra ord en ganska skarp kontrast jämfört med då han lämnade Modo.
– Jag flyttade till Quebec och jag tycker att det var ett bra steg för mig. Där fick jag utvecklas och få mycket speltid. Framför allt är det skickliga spelare som spelar i den ligan att spela med och mot. Genom det har jag vuxit ganska mycket, har fått ett förtroende samtidigt som det är en massa media där. Genom det byggs självförtroendet upp, säger ”Dima” Timashov när hockeysverige.se träffar honom utanför Huddinge Tennishall i natursköna Glömsta för en intervju.

Hur upplevde du det mediala intresset som var kring dig inför Junior-VM?
– Det där var ingenting som jag tänkte på. Jag spelade på och sedan fick jag ta det som det kom helt enkelt.

Har du märkt mer medialt intresse kring dig som person och hockeyspelare efter Junior-VM?
– Ja, jag sitter ju här nu så, haha…
– Det är väl så att man växer, kommer med i landslaget och kanske får lite mer uppmärksamhet när man blir lite äldre. Jag tänker ändå inte så jättemycket på det där och under JVM var det mest fokus på den turneringen. Blev det intervjuer och så vidare så fick man ta det då.

Det mediala är ingenting som Timashov störs speciellt mycket av, tvärtom.
– Nej, det gör jag inte. Jag uppskattar det och det är kul att vara media och få uppmärksamhet. Det tror jag att dom flesta hockeyspelare gör.

Junior-VM är givetvis numera en stor händelse i Sverige, men det går inte riktigt att jämföra med det intresset som det är kring turneringen i Kanada.
– Självklart är JVM hur stort som helst där borta också. Även om turneringen spelades i Finland så var det mycket media på plats där också. Jag fick ju höra en del, att det inte gick så bra för Kanada och lite sådant. Det var också frågor om hur det var att spela mot Kanada.
– När jag nu kom till Toronto frågade man mig också mycket om JVM, hur det påverkade förra säsongen och det kommer att påverka min nästa säsong.

Hur påverkades din säsong av Junior-VM?
– Ganska positivt tror jag och jag får kanske mer förtroende av Toronto tack vare den turneringen. Dom kanske ser på mig som spelare på ett lite annorlunda sätt eftersom dom kanske sett och vet lite mer om mig nu. Jag upplever det enbart som positivt.


Foto: Ronnie Rönnkvist

TREJDADES I SAMBAND MED JVM: ”VILLE DRA UT PÅ DET”

Under turneringen i Finland kom det fram att Dmytro Timashov skulle lämna Quebec för spel hos konkurrenten Shawinigan Cataractes.
– Jag hade koll på det lite redan innan, men ville dra ut på det så länge som möjligt så att det inte skulle påverka mitt spel i JVM. Nu blev det klart den 15:e (januari), men jag visste redan tidigare att jag skulle dit. Det här var inga problem för mig under JVM.

Det blev succé för Timashov i Shawinigan. Laget gick till final och i slutspelet svarade han för 13 mål och totalt 28 poäng på 21 matcher.
– Det var bra att jag flyttade eftersom det då blev andra säsongen som jag var med om att gå långt i ett slutspel och fick spela final.
– Det ger en bra erfarenhet att få spela två finaler i rad och vara med i två långa slutspel. Första säsongen blev det också runt 100 matcher med Memorial Cup inräknat. Man utvecklas genom att få spela mycket matcher. Det var ett bra steg jag tog, annars hade jag åkt ut redan i första rundan.

Hur ser du själv på din prestation i slutspelet?
– Framför allt hade jag en bra tränare (Claude Bouchard). Han förändrade mitt spel lite så jag skulle passa in bättre i laget. Han var mer strikt på spelidén, att följa hans plan och spela på sin position lite mer. Det här hjälpte mig ganska mycket eftersom jag är en sådan spelare som brukar vara lite överallt i banan, skrattar Timashov och fortsätter:
– Jag sparade mer på min energi, spelade på min position och lite andra småsaker hjälpte mig till ett bra slutspel. Sedan hade jag bra lagkamrater och spelade i en bra kedja.

Efter att ha skrivit NHL-kontrakt i november i fjol är Timashov numera en del av Toronto Maple Leafs organisation. I måndags kom han dessutom hem från klubbens utvecklingsläger.
– Det var en riktigt rolig camp där man fick lära sig mycket småsaker. Man åker ju dit för att just lära och att träffa alla som blivit draftade, men även lära känna Torontos organisation och hur dom tänker. Nästa läger blir det viktigaste eftersom det är då matcherna börjar.
– Det var ingen camp som man skulle visa upp sig i. Det var mer att man skulle komma in i allt. Vi hade stationära träningar och var indelade grupper där vi fick träna på småsaker.

Intresset för campen i hockeytokiga Toronto var nästan galet stort.
– Vi spelade en internmatch en och halv timme ut från Toronto någonstans. Dit kom det 4000 åskådare och ändå spelade vi bara mot varandra. Det är hur stort intresse som helst och Toronto är en av dom stora organisationerna och med mesta fansen i hela Kanada.
– TV var där, TSN… Alla radiostationer… Det var fullt ös.


Foto: Uffe Bodin

KEDJEKAMRAT MED DRAFTETTAN: ”HAN ÄR BRA PÅ ALLT”

I internmatchen fick Timashov bilda kedja tillsammans med Auston Matthews, amerikanen som gick först i sommarens draft och förväntas bli Maple Leafs framtida förstacenter.
– Jag spelade i samma femma, men bodde även med honom. Det var kul att få lära känna honom lite. Han är ganska snäll av sig, lite tillbakadragen men en riktigt bra kille faktiskt.
– Jag skulle nog säga att han är bra på allt ute på isen. Han är allround, stor, snabb, explosiv, bra teknik och bra spelsinne. Det kanske också var därför han gick ”first overall” i draften, säger Timashov med ett leende.

Du kommer till en organisation med många unga spelare som är på väg uppåt, du, William Nylander, Auston Matthews, Mitchell Marner och så vidare. Hur går dina tankar kring just det faktumet att Toronto satsar på er unga spelare?
– Jag tänker inte så mycket på det där. Man kommer dit, kör på, visar upp sig och försöker vara bättre än dom, vilket är målet. Det är dom jag tävlar med så jag får försöka göra allt lite bättre än dom. Det är bara att jobba på.

Det blir en tuff konkurrenssituation bland er unga spelare i Toronto.
– Ja, det är hur stor konkurrens som helst. Det är många draftade spelare och jag tror att dom hade tolv ”draft picks” det här året. Det är många som tävlar om platserna och inte alla som får någon.

Flera av spelarna jag nämnde kommer antagligen inleda i NHL, hur tänker du själv kring målbilder nästa säsong?
– Klart att målet måste vara att spela i NHL, men man vet aldrig när jag kommer dit. Jag får försöka göra det så bra som möjligt i AHL och sedan kanske få spela några matcher i NHL efter jul. Vi får så hur det går.

Du ser ganska nöjd och glad ut när vi sitter här och pratar, hur är känslan att tillhöra Toronto Maple Leafs?
– Det är underbart, hur kul som helst. Det är mycket media samtidigt som det är mycket press på oss spelare. Man får lära sig hantera sådant också. Det ska bli kul och Torontos organisation är ”first class”, säger 19-åringen med ett stort leende och avslutar vår intervju med att berätta om hur hans sommar ser ut framöver:
– Jag ska träna på här i Sverige och vara med familjen så mycket som möjligt. Jag får bestämma lite själv när jag ska åka över, men jag tror att det blir om två veckor eller något sådant.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten