Sök
Patric Hörnqvist.
Pittsburgh

En svensk Stanley Cup-mästare laddar om: ”Man har inte fattat vad som hänt”

Efter en lång säsong, som slutade med att han fick lyfta Lord Stanleys pokal, laddar Patric Hörnqvist om tillsammans med Andreas Öhgren i Stockholm inför en säsong som kan bli ännu längre. Såväl World Cup-spel som NHL väntar för svensken.
– Det var tufft första passen här och det är jobbigt att komma tillbaka när grabbarna här har kört under fyra, fem veckor, säger Hörnqvist med ett leende till hockeysverige.se.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)

Det har varit en lång, slitsam och väldigt rolig säsong för World Cup-spelaren Patric Hörnqvist. En säsong som slutade med att han fick vara med och lyfta Stanley Cup- bucklan tillsammans med sina lagkompisar i Pittsburgh.

Nu handlar det för 29-åringen från Sollentuna om att snabbt återhämta sig och bli redo för World Cup-spel. Till sin hjälp har han bland annat tagit den erkänt skicklige personlige tränaren Andreas Öhgren som tidigare spelat hockey för Timrå.
– Vår kontakt började med att han kom ut och körde skridskofys ute i Segeltorp där vi kör med ”Pudding” (Anders Weiderståhl). Öhgren och hans grabbar körde alltid innan oss och sedan körde dom killarna med oss andra direkt efter. Dom kom ju till vår träning och var helt slutkörda. Då blev jag jäkligt intresserad så jag kollade om jag fick vara med och köra med honom, säger Patric Hörnqvist när hockeysverige.se träffar honom efter ett tufft träningspass på ett gym i Vasastan tillsammans med en rad NHL-stjärnor som Gabriel Landeskog, Niklas Kronwall, Jacob Josefson, Rickard Rakell och så vidare.
– I år är det första gången jag kör riktig fys med Öhgren och mina första intryck från hans träning är riktigt bra. Han är professionell och vet vad han pratar om. Sedan är det aldrig fel att bli för rörlig. Han kör mycket rörlighet och styrka och det är en bra kombination om man kan få in båda två.

Vad hoppas du få ut av den här träningen?
– Att bli kanske ännu lite mer explosiv och framförallt mer rörlig. Blir jag rörligare så blir jag också lite snabbare där ute, men jag hoppas även bli lite starkare överlag.

Du har haft en lång säsong, hur mår kroppen idag?
– Den känns bra faktiskt. Det var tufft första passen här och det är jobbigt att komma tillbaka när grabbarna här har kört under fyra, fem veckor, säger Hörnqvist med ett leende och fortsätter:
– Klart att jag ligger lite efter, men samtidigt är det en bra sporre att komma igång på en gång och gneta på.

Patric, Stanley Cup-mästare…
Hörnqvist spricker upp i ett stort leende innan han tar till orda:
– Det känns jäkligt bra när någon säger det, men jag har inte riktigt fattat vad som har hänt. Jag ser lite bilder då och då som polarna skickar och jag ser lite i tidningarna så det börjar sjunka in mer och mer. Jag har nog inte fått den här riktiga inblicken i allt som hänt ännu.

GettyImages-540000860

Du har aldrig tidigare spelat en så pass lång säsong som den här, hur upplevde du det fysiskt?
– Klart att kroppen tar mycket stryk mot slutet, men jag tyckte att vi hade så jäkla skönt go i laget så man lade alla skador och skavanker åt sidan. Du vet aldrig hur många chanser du kommer kunna få att gå till först en konferensfinal och sedan en Stanley Cup-final.
– Allt annat lades åt sidan, i alla fall var det så för mig. Det var bara att köra på samtidigt som vi hade ett bra lag. Vi visste att om vi spelade snabbt och på det sättet vi kan så blir det svårt att slå oss. Jag tror också att det kanske var det som gjorde att vi stod som vinnare i slutet. Vi var lite fräschare på grund av att vi visste att det var svårt att slå oss när vi spelar så här.
– Samtidigt var det ett väldigt skönt go i gruppen under hela slutspelet och det kanske blev så för att vi fick kriga oss in i det.

Hur upplevde du din finalserie?
– Bra, riktigt bra. Jag tycker att alla i laget krämade ut det sista av varandra, från målvakt via backar till forwards. Jag tror ingen kan säga ”fasiken, jag kanske kunde vara lite bättre”. Alla, som sagt var, krämade ut allting.
– Jag tycker att man såg det i sista perioden då vi vinner. San José skjuter två skott på mål när dom ligger under hemma i en match dom måste vinna för att ta det till match sju. Det säger ganska mycket om hur vi spelade som lag. Alla var strukturerade, täckte skott och gjorde det där lilla extra. Det var en jäkla känsla när slutsignalen gick.

BB160612ZE062

De blågula mästarna.

Vad tillförde Carl Hagelin när han kom in i laget från en ganska misslyckad sväng i Anaheim?
– Otroligt mycket. Vi fick tre riktig bra kedjor i och med att han kom in. När man satte ihop (Nick) Bonino, (Phil) Kessel och Hagelin så blev det vår bästa kedja i slutspelet. Det säger ganska mycket när (Jevgenij) Malkin och (Sidney) Crosby spelade i dom andra två.
– Vi alla bar fram varandra men kedjan med Hagelin var nog den som var mest produktiv och man måste ju göra mål för att vinna. Dessutom är Hagelin är väldigt skön kille och det var nog det bästa nyförvärv vi kunnat få.

Kan du klä ord på paraden som ni fick uppleva på Pittsburghs gator några dagar efter triumfen?
– Det är svårt att sätta fingret på den känslan. Man står där på flaket och ser vågor av folk. Det var 400 000 ute och alla skriker ens namn när man kommer åkande fram på gatorna. Jag tror att man måste låta det sjunka in lite och kanske se någon film på det eller bilder. Då kanske man kan få fram den där känslan igen.

Hur ska du toppa det här nästa säsong?
– Genom att vinna igen!

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten