Oscar Möller, Joel Lundqvist och Broc Little.
Växjö Lakers HC

RANKING: De har SHL:s bästa forwards

Hockeysverige.se avslutar i dag sin rankning av SHL-lagen utifrån varje position. Efter att vi plockat ut de fem lag som har det bäst ställt på målvakts- och backsidan tidigare tar vi det i dag i mål med att se över forwardssidan.

Självklart är vi medvetna om att det fortfarande kan ske förändringar i trupperna, men då de flesta lagen nu börjar få alla pusselbitar på plats kan det vara intressant att stämma av läget. I varje rankning kommer vi lyfta fram de fem lag som har det bäst ställt på varje position. Vi började med målvakterna och fortsatte sedan med backarna. Nu är det alltså dags för forwards, där följande lag ser bäst ut just nu:

5. HV71

Pär Arlbrandt. Foto: Bildbyrån

Det kan tyckas konstigt att ett lag som inte plockat in ett enda nyförvärv på forwardssidan, hade ett tungt fjolår och kan komma att tappa en av sina bästa forwards i Erik Christensen finns med på den här listan. Men då ska man också komma ihåg att smålänningarna hade grymt otur med skador under fjolåret. Teemu Laine och Ted Brithén missade en stor del av säsongen på grund av skadebekymmer, medan Pär Arlbrandt kom in sent från Schweiz. Med en bra sommarträning i grunden kan den trion förhoppningsvis prestera på topp – och de skulle då alla vara som landslagsmässiga nyförvärv för HV. Bakom dem finns också skickliga veteraner som Mattias Tedenby, Martin Thörnberg och Chris Abbott blandat med stor potential i yngre förmågor som Lias Andersson, Filip Sandberg, Christoffer Törngren och Anton Bengtsson. Allt som allt en spännande offensiv mix som bäddar för ett intressant år i Jönköping.

4. SKELLEFTEÅ

Emil Pettersson. Foto: Bildbyrån

Det är klart att ett lag som får hem Joakim Lindström och Oscar Möller ska vara med på en lista som denna. Tillsammans med Jimmie Ericsson utgör de en dödlig offensiv spets som få, om ens något, lag i ligan kan matcha. Varför är då inte Skellefteå högre upp på listan, kanske ni undrar? Jo, bakom den landslagsmässiga trion ser det inte lika vasst ut som tidigare. Det är klart att det kommer märkas när spelare som Zackrisson, Pesonen, Ritola, Norman, Lundberg, Forssell och eventuellt Holmström alla försvinner på en gång. Visst har västerbottningarna en tradition av att få sina nya spelare att lyfta på ett sätt som ingen annan klubb kan mäta sig med sett över den senaste femårsperioden (det måste vara något med vattnet i Skellefteå) – men bredden är ändå inte alls lika stark som tidigare år. Det kommer krävas att intressanta nyförvärv som Emil Pettersson och Jesper Olofsson kan kliva direkt in och producera i en ledande kedja om de senaste årens dominanter ska kunna hålla nivån uppe. Speciellt med tanke på att en del av lagets äldre forwards såg betydligt trögare ut i årets slutspel än vad de gjort tidigare.

3. FRÖLUNDA

Victor Olofsson. Foto: Bildbyrån

De regerande svenska mästarna var en offensiv maskin som inget annat lag lyckades få stopp på i slutspelet i våras. Nu har de tappat stjärnor som Johnson, Lasch, Abbott och Lehkonen – men står sig ändå starkt i konkurrensen. Johan Sundström och Joel Lundqvist var två giganter under fjolåret som knappast kommer bli sämre kommande vinter och spelare som Figren, Carlsson, Lasu och Rosseli Olsen är rollspelare av toppklass som aldrig gör någon besviken. Bland nyförvärven sticker såklart landslagsforwarden Simon Hjalmarsson ut, men mest spännande på förhand känns ändå Victor Olofsson. 20-åringen var stundtals briljant i Modo förra säsongen, framförallt under kvalspelet, och kan komma att växa ut till en av seriens bästa spelare under Roger Rönnberg. Frölunda har forwards som passar i alla roller och kommer bli svårstoppade även i vinter, men i nuläget känns det inte som att de har riktigt samma spets som förra året. Att de kommer vara ett av seriens bästa offensiva lag råder det dock ingen tvekan om.

2. VÄXJÖ

Robert Rosén. Foto: Bildbyrån

Det såg länge trögt ut för Växjö förra säsongen, innan till sist lossnade när slutspelet närmade sig framåt vårkanten. Henrik Evertsson har nu gjort ett bra jobb med att förstärka laget under sommaren och Sam Hallam kan definitivt inte klaga på det material han fått att jobba med på forwardssidan. I finske målsprutan Olli Palola och erkänt skicklige poängsprutan Geoff Platt har smålänningarna svarat för två av seriens mest spännande nyförvärv. De täcker mer än väl upp för förlusten av Richard Gynge. Att man dessutom har Ville Leino i laget från början av säsongen och lyckats locka hem NHL-meriterade Dennis Everberg från NHL gör att forwardssidan ser oförskämt bra ut. Sedan tidigare finns nämligen också stjärnor som Robert Rosén och Tuomas Kiiskinen kvar i leken och Växjö lär därmed kunna ställa upp med två toppkedjor av allra högsta SHL-klass. Bakom dem finns dessutom duktiga rollspelare som Liam Reddox och Erik Josefsson samt en revanschsugen Joakim Hillding, som säkerligen vill bevisa att han kan bättre än det han presterat de senaste två åren. Det är helt enkelt en offensiv av absolut toppklass som kommer bli oerhört svårstoppad i vinter.

1. LINKÖPING

Mathis Olimb. Foto: Bildbyrån

Ska det efterlängtade första guldet till sist komma för Linköping? Ja, det ser åtminstone otroligt bra ut på flera positioner. Endast Skellefteå gjorde fler mål än östgötarna i grundserien förra året – och nu ser LHC än starkare ut framåt. Det osar klass om lagets forwardssida, som nu förstärkts med erkända stjärnor i Mathis Olimb och Niclas Bergfors. Ken Andre Olimb och Emil Sylvegård är två andra skickliga spelare som breddar en redan stark forwardsgrupp innehållande lagets tre nordamerikanska poängsprutor Andrew Gordon, Broc Little och Garrett Roe. Linköping har målskytte i spelare som Bergfors och Little, spelgenier i Mathis Olimb, Gordon och Roe samt en hel hög med erkänt skickliga defensiva forwards som Niklas Persson och Sebastian Karlsson. Känslan är att det helt enkelt inte är något som saknas och kan bara Tangnes och hans ledarstab få alla forwards att spela upp till sin förmåga kan det räcka hela vägen till en guldfest.

LÄS ÄVEN:
RANKING: De har SHL:s bästa målvakter
RANKING: De har SHL:s bästa backar

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 23 maj
15:20 USA - Tjeckien VM
15:20 Kazakstan - Italien VM
19:20 Österrike - Storbritannien VM
19:20 Kanada - Danmark VM
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
tisdag 24 maj
03:30 St. Louis Blues - Colorado Avalanche NHL
11:20 Sverige - Lettland VM
11:20 Tyskland - Schweiz VM
15:20 USA - Norge VM
15:20 Slovakien - Danmark VM
19:20 Finland - Tjeckien VM
19:20 Kanada - Frankrike VM
01:00 New York Rangers - Carolina Hurricanes NHL
onsdag 25 maj
03:30 Edmonton Oilers - Calgary Flames NHL
01:00 Colorado Avalanche - St. Louis Blues NHL
torsdag 26 maj
01:00 Calgary Flames - Edmonton Oilers NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten