Sök
Pär Edblom.
Nyheter

En veteran i nya unga Modo: ”Vill se mig i en ledande roll”

Modos omstart i Hockeyallsvenskan präglas av en ungdomlig satsning. En av spelarna som förväntas få en framstående roll i laget är dock 31-årige Pär Edblom, tillbaka i moderklubben för första gången på elva år.
– Jag hoppas att kunna vara med och driva laget med både min rutin och mitt sätt att vara, säger Edblom till hockeysverige.se.

När Modo åkte ur SHL började ett tufft nybygge för sportchefen Per Svartvadet. Stora delar av förra säsongens lag valde att lämna Örnsköldsvik för spel i SHL och i utlandet. Det här innebar att Svartvadet fick leta nya spelare som har erfarenhet av spel i Hockeyallsvenskan.

En av spelarna som har nappat är Pär Edblom. Född och uppvuxen i Örnsköldsvik men inte spelat i Modo sedan han var junior. Han flyttade till Mariestad 2005 och efter det har han spelat Oskarshamn, Troja, Örebro, Leksand, Södertälje och nu senast i Björklöven.
– Jag var på plats alla matcher i direktkvalet mellan Modo och Leksand förutom en då jag inte kunde vara där. I och med att Modo är moderklubben och att jag har spelat i Leksand så hade jag en relation till båda klubbarna och var på plats och följde det intensivt, säger Pär Edblom till hockeysverige.se.

Hur gick dina tankar när Leksand avgjorde i förlängningen?
– Klart att det var tungt. Jag ville såklart ha kvar Modo i högsta ligan, men nu blev det inte så.

Hur snabbt släppte baksmällan i Örnsköldsvik efter degraderingen?
– Det kändes som att det var tungt ett tag. Det var många som sa ”hur kunde det hända” och gick och grubblade över det.
– Som det känns nu så har det vänt. Många är positiva till nästa säsong och ser det som en rolig utmaning. Det har varit lite halvtungt för Modo under en längre tid så många ser det som att det kan bli en omstart. Det har vänt från negativt, som det var direkt efter matchen såklart, till att det ska bli något positivt.

”DET KÄNNS TRÅKIGT ATT LÄMNA POLARNA”

Efter Modos uttåg ur SHL får Pär Edblom samtal av Per Svartvadet som vill se honom i Modo kommande säsong.
– Jag hade kontrakt med Björklöven. Det var så det såg ut och jag var helt inställd på att spela med ”Löven” nästa säsong också. När det sedan gick att lösa som det nu gjorde så är jag tacksam i och med att Örnsköldsvik är min hemstad, mitt hem och framför allt så är Modo min moderklubb. Klart att jag gärna spelar där om möjligheten till det finns.

Var det ett lätt beslut att ta?
– Både ja och nej. Att gå tillbaka till Modo är ett lätt beslut. Samtidigt, att lämna en klubb du har varit i där man håller på att bygga upp något positivt är inte enkelt.
– Även om förra säsongen i ”Löven” var tung på många sätt så har det gjort om lite grann. Det känns som att det är något bra på gång där med ändringarna i laget man gör då det gäller karaktärsspelare. Dessutom kommer (Joakim) Fagervall in. Samtidigt var det många lärdomar från förra säsongen som gör att det känns lite tråkigt att lämna polarna och det som är på gång där. När det sedan var till Modo jag skulle flytta så var det ändå ett ganska enkelt beslut.

Är din känsla att både Modo och Björklöven kommer att bli topplag i Hockeyallsvenskan nästa säsong?
– Jag har ingen aning om vilka som kommer att ligga var i tabellen. Det är svårtippat och det kommer att bli ett race och det är en jämn serie. Jag har ju erfarenhet från serien eftersom jag har spelat i den under några säsonger nu.
– Kan man som lag bli bättre och bättre ju längre säsongen lider och vara med då det drar ihop sig så kan man vara med hela vägen. Det såg vi inte minst förra säsongen.


Foto: Bildbyrån/Erik Simander

”JAG SKA VARA MED OCH GÅ I BRÄSCHEN”

När Pär Edblom kom upp och spela seniorhockey 2005 fanns det ingen plats för honom i Modos A-lag och en viss besvikelse kan han känna över att han inte fick chansen redan då.
– Klart att jag var besviken över att jag inte fick någon plats. Samtidigt var det ett tufft år med lockout och grejer. Det var inga dåliga gubbar som tog platserna där (Daniel Sedin, Henrik Sedin, Mattias Weinhandl, Markus Näslund, Peter Forsberg, Adrian Aucoin, Bryan Muir och Dan Hinote). Det var inte så mycket att snacka om. Ibland räcker man inte till. Då får man acceptera det och i stället göra något bra utav det.

Det har också funnits intresse från Modo att få tillbaka Pär Edblom tidigare.
– Det har varit lite fram och tillbaka och intresse har funnits. Men det har aldrig gått hela vägen till att det har blivit ett kontrakt.

Vad hoppas du kunna tillföra Modo nu då du äntligen är tillbaka hemma?
– Jag hoppas att tillföra attityden att alla är med och bidrar. Vi kommer att ha ett ganska ungt och hungrigt lag. Andreas Johansson kommer att driva det ganska hårt och jag hoppas att kunna vara med och driva laget med både min rutin och mitt sätt att vara.

I vilken roll vill Andreas Johansson sagt att han vill se dig?
– Han har nämnt att han vill se mig i en ledande roll i och med att vi har ett ungt lag och att jag ska vara med och bidra på alla sätt och vis, att gå i bräschen.
– Vi ska jobba hårt. Det gäller alla oavsett om du är äldre eller yngre. Han vill att alla är med och bidrar på ett positivt sätt.

Hur högt skulle ett avancemang med Modo till SHL hamna på din topplista?
– Det skulle hamna grymt högt. Anledningen till att jag ville komma hem och spela med Modo i Hockeyallsvenskan är att få vara med om att ta tillbaka laget. Det skulle vara grymt häftigt att få vara med och göra det med sin moderklubb.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten