Sök
Niklas Lundström.
St. Louis

Tar nya tag i allsvenskan efter besvikelsen i Nordamerika: ”Dom satte mig i skiten”

Den tidigare JVM-målvakten Niklas Lundström lämnade Sverige med förhoppningen att ta sig till NHL. Efter två brokiga säsonger i Nordamerika, där han hann representera fem olika klubbar, är han tillbaka i hemlandet för att ta revansch i Hockeyallsvenskan.
– St. Louis satte mig i en jäkligt dålig situation, säger han till hockeysverige.se om den gångna säsongen.

Niklas Lundström flyttade över till St. Louis Blues organisation 2014 efter att ha haft en ganska splittrad säsong mellan AIK och Södertälje. På frågan om han möjligheter att ta en plats i NHL från hockeysverige.se i en intervju under sommaren 2014 svarade han då:
– Svårt att säga här och nu. Mycket kan hända och det går fort i hockey. Självklart är det vad jag strävar efter, men jag kommer köra på även om jag får jobba några år underifrån och uppåt. Det är jag inställd på också.
– Det är bara Henrik Lundqvist och Viktor Fasth som gått direkt in i NHL på senare tid och det är två riktigt bra målvakter. Men jag kommer åka dit och kriga för en plats. Det är bara att ta en dag i taget och köra hårt.

Nu blev det inget NHL-spel den här gången, men däremot spel i fem olika klubbar på två säsonger. Men till nästa säsong blir det i stället spel i Hockeyallsvenskan och Björklöven. 
– Båda säsongerna har varit väldigt lärorika, men jag tycker att jag den här säsongen spelat mycket bättre än vad många tror. I början av säsongen satte St. Louis mig i en jäkligt dålig situation när dom inte hade något lag för mig. Jag hade ingenstans att spela så jag satt på läktaren i Chicago (AHL), säger Lundström, som tog JVM-silver med Juniorkronorna 2013, till hockeysverige.se.
– Sedan fick jag komma till Elmira som är Buffalos East Coast-lag. Dom låg sist när jag kom dit men låg först när jag lämnade efter 13 spelade matcher. Det tycker jag ändå säger någonting. Sedan var jag upp till Chicago igen och kände att jag började ta över förstaspaden. Efter det blev jag uppkallad till St. Louis under ett All Star-brejk. Det gjorde att dom satte mig lite i skiten igen.
– Efter det blev jag trejdad (Edmonton). Där hade jag velat spela bättre, men så blev det inte.

Vad var det som gjorde att ditt spel fungerade så pass bra i Elmira?
– Jag tycker att dom hade ett bra och skönt lag där alla jobbade hårt för varandra. Dessutom hade man en väldigt bra coach (Jamie Russell). Laget hade kanske inte bästa förutsättningarna runt om, men man jobbade verkligen hela tiden hårt för att kunna vinna. Just coachen gjorde mycket för laget och även för mig.

Det blev totalt åtta matcher i AHL för Niklas Lundström under sina två säsonger i Nordamerika. Givetvis hade han velat spela mer.
– I St. Louis fick jag inte riktigt chansen, men i Edmonton (Bakersfield) stod jag i alla fall fyra raka matcher. Sedan hände något och jag vet egentligen inte varför dom tog upp en East Coast-målvakt när vi jagade slutspel. Jag hade ändå tagit poäng i alla mina matcher.
– Jag och tränaren (Gerry Fleming) kom inte riktigt överens och då är det som det är, ”shit happens”.

Målet var ju att få spela i NHL, känner du en besvikelse nu då du återvänt hem att du ännu inte fått den chansen?
– Först och främst ska man ju spela i AHL, säger Lundström med ett lätt skratt och fortsätter:
– Klart att målet då jag åkte över var att få spela i NHL. Samtidigt måste jag spela bättre för att få den chansen. Dom har antagligen tyckt att jag inte var tillräckligt bra, men det är svårt att visa något om man inte får spela.


Foto: Bildbyrån/Simon Hastegård

 

”HADE INTE BLIVIT BÄTTRE AV ATT STANNA KVAR”

Trots att Niklas Lundström inte matchats så flitigt som han hade hoppats på så känner han själv att han utvecklats mycket som både målvakt och människa.
– Jag har blivit starkare både mentalt och fysiskt. Jag tror ändå att jag utvecklats mest som person genom allt jag varit med om runt om.

Nu har alltså 23-åringen från Värmdö utanför Stockholm återvänt till Sverige, men NHL-drömmen har han inte släppt.
– Självklart finns den kvar. Jag åker hem för att jag tror att jag här hemma kan bli en bättre målvakt än om jag hade stannat kvar i den organisationen. Hade jag stannat kvar kanske det hade varit närmare till NHL, men jag tror inte att jag hade blivit en bättre målvakt senare i karriären om jag varit kvar där borta.

Åker du hem till Björklöven för att ta en förstaspade och få mycket speltid?
– Jag har aldrig sett Adam (Werner) spela, men jag har hört att det ska vara en riktigt bra kille och en grym målvakt. Jag antar att han har chansen att ta en plats i JVM den här säsongen så det kommer bli ett krig varje dag. Jag hoppas att vi kan göra det bra och stöttar varandra.

Du kommer till Björklöven som en relativt rutinerad målvakt, hur ser du på den roll som du kommer få i det ganska orutinerade laget?
– Jag känner två spelare i laget än så länge, men jag ska åka upp nu i helgen så jag får lära känna resten av laget, vilket ska bli kul. Det är sagt att vi har ett ganska orutinerat men ändå ett bra lag. Nu har jag varit med om en del senaste åren så lite rutin har jag fått och som jag kan använda till min fördel.

Varför blev det just Björklöven?
– Jag försökte säga till i tid för att ge min agent en chans att få fram något bra. Klart att jag vill spela på högsta nivån, men jag tror ändå det är bra för mig att komma till Hockeyallsvenskan och visa vad jag kan.
– Björklöven var på väldigt mycket och jag tyckte att det kändes bra hela tiden. Sedan hade jag ett väldigt  bra snack med Daniel Johansson, sportchefen där. Jag pratade även med ”Jeppe” Thörnberg som jag känner sedan jag spelade i Södertälje. Allt kändes bra för mig och sedan pratade också jag en del med familjen, mamma, pappa och så vidare om att flytta dit upp.

Vad ser du som ditt personliga mål med att komma hem och spela med Björklöven nästa säsong?
– Personliga mål… Jag vill vinna varje match så målet måste bli att ha noll i förlustkolumnen, avslutar Niklas Lundström ett skratt.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten