Sök
Jonas Bergqvist.
SHL

En av Tre Kronors allra största – Old School Hockey Jonas Bergqvist

Under flera år var Jonas Bergqvist från Ängelholm den som hade svarat för flest antal A-landskamper.Totalt kom det att bli 272 stycken. Idag har en annan kille från Rögle sprungit om honom i den tabellen. Det handlar om Jörgen Jönsson som spelade 285 landskamper. Men den här intervjun ska vi inte ägna Jörgen Jönsson utan Jonas Bergqvist, en av Sveriges mest populära hockeyspelare genom alla tider.

Boven i dramat som gjorde Jonas Bergqvist till ishockeyspelare var vännen hemma i Ängelholm, Patrik Rosengren. Det var han som tog med Bergqvist till ishallen. Storebror Stefan Bergqvist var juredan hockeyspelare och Jonas ville även han vara med.

Patrik Rosengren berättar:
– Jag hade väl spelat några år då Jonas ville börja med hockey. Vi gick i samma klass, spelade landhockey ihop och umgicks en hel del utanför hockeyn. Hans bror Stefan tränade oss och det jag minns av Jonas första träningar var att han låg mer på isen än stod på skridskorna.

Jonas Bergqvist har gjort sig känd som en av Leksands allra bästa forwards genom tiderna, men debuten i Rögle gjorde han faktiskt som back.
– Vi skulle spela mot Tyringe med ett lag där spelarna var födda 1960 eller senare. När tränaren frågade vilken plats jag ville spela på svarade jag back eftersom alla andra hade svarat forward och jag ville skilja mig från mängden. Efteråt förstod jag att det var ett misstag och det kom att bli min enda match som back.

Du är uppväxt i Ängelholm, hur var hockeykulturen i stan vid den här tidpunkten?
– Rögle spelade i division två på den tiden och intresset för hockeyn var stort med tanke på vilken serie vi spelade i. Tidningarna skrev mycket hockey och publiken kom till matcherna.
– Jag såg väldigt mycket upp till min bror Stefan Bergqvist som var lagkapten i Rögle. Sen hade jag Dan Söderström och Mats Åhlberg som mina favoriter i Leksand eftersom redan när jag var grabb var det lag jag höll på i elitserien.  Det var ju de som jag låtsades vara när man sprang omkring där hemma i Ängelholm på Storgatan och spelade landhockey.

När blev det debut i Rögles A-lag?
– Jag debuterade den 26 september 1978, på min 16-årsdag mot Halmstad. Vi vann med 4-3 och jag gjorde ett mål och spelade i samma kedja som min bror Stefan och Kent ”Sudden” Bengtsson. I serien spelade jag mest med Sven-Inge Strand och Lars Celander och det gick riktigt bra för oss, men det blev bara en säsong i Rögles A-lag innan jag flyttade till Leksand.

Vilken kontakt och vilka känslor har du för din moderklubb, Rögle BK, idag?
– Jag håller i första hand på Leksand efter alla mina år där. I alla övriga matcher som Rögle spelar håller jag på Rögle och följer alla resultat, det har jag alltid gjort.

Jonas Bergqvist 3 002

I Leksandströjan.

Varför valde du just Leksand när du skulle vidareutbilda dig inom ishockeyn?
– Leksand var mitt favoritlag redan som grabb som jag sa tidigare, men att jag hamnade där var en otrolig tillfällighet. Mamma, som var ensamstående då, var ute på dans och sprang på Leksands dåvarande hockeyordförande Tage Eriksson. Tydligen hade dom pratat ihop sig om att jag skulle söka in på hockeygymnasiet i Leksand och så fick det bli.
– Vilket rabalder det blev när ledarna i Rögle förstod att jag skulle lämna klubben. Jag blev utskälld på posten i Ängelholm av Rögleledaren Hilmer Persson, då jag skulle posta övergångspapperna. Visst kan jag förstå Hilmers vrede då han bara ville Rögle väl.

Jonas Bergqvist lämnade Ängelholm och flyttade upp till Leksand 1979. Första säsongen blev det bara juniorhockey med sin favoritklubb. Säsongen därefter plockade Lennart Åhlberg, bror till Bergqvist barndomsidol Mats Åhlberg, upp honom i A-laget.
– När jag flyttade upp till Leksand bodde jag hos familjen Renholm på Hantverkaregatan i Leksand. Sedan flyttade jag Mikael Craas och målvakten Mikael Ahlerup in en trerummare på Rättviksvägen inne Noret. Då handlade det verkligen om att lära sig ta ansvar. Vi turades om att tvätta, laga mat, städa och så vidare. Det gick bra och den här tiden var väldigt kul.
– Mitt första kontrakt med Leksand såg ut enligt följande: Fri hyra (375 kr), fri lunch på Leksandsbaren och en månadslön på 375 kronor. Sedan hjälpte klubben mig att få ett jobb.

Jonas Bergqvist 10

Vilka är dina starkaste minnen från elitseriedebuten med Leksand?
– Den minns jag ganska väl. Jag låg i lumpen uppe i Älvdalen och hade fått besked någon vecka innan av Lennart Åhlberg att det inte fanns någon plats för mig i A-truppen. Den här dagen kom Majoren in på morgonen och röt till: Bergqvist! Jag gnuggade sömnen ur ögonen och lyssnade tvivlande då han sa att tränare Åhlberg ville att jag skulle följa med mina lumparkompisar Kent Lantz, Tommy Fors, Peter Bohlin, Stefan Lunner och Ove Pettersson ner från Trängslet för att spela träningsmatch mot Brynäs.
– Elitseriedebuten var en fullsatt bortamatch mot ärkerivalen Brynäs. Jag kände ett enormt lyckorus att jag hade lyckats att ta mig till elitserien. Sen minns jag att Christer Abris svimmade i duschen efter matchen av vätskebrist. Debuten var minnesvärd på många sätt med andra ord, skrattar Jonas Bergqvist och tillägger att matchen slutade 4-4.

Hur var jargongen mot er yngre spelare i omklädningsrummet, bemöttes ni väl eller åkte ni rent av på en riktig så kallad ”inkilning”?
– Jag har aldrig varit med om inkilning eller liknande, gillar inte det. Vilken människa mår bra av det? Det är ett trams som ingen klubb ska hålla på med!

Vad klassar du som din största framgång med Leksand?
– Oj, det är svårt att plocka ut efter sjutton år som spelare. När vi gick till final 1989 var häftigt. Tyvärr lyckades vi inte betvinga Djurgården, men vilket härligt gäng vi var. Vi hade 1-0 i finalmatcher efter att vi slagit Djurgården nere i Globen. Djurgården vände och vann finalserien med 3-1.

Jonas Bergqvist 1

Firar ett av många mål.

Om du tittar i backspegeln på de kedjor du tillhört i Leksand. Vart har ditt spel passat in bäst?
– Jag har spelat i några riktigt bra kedjor under åren där en del har varit mer framgångsrika än andra. I slutet av 1983/84 och under säsongen 1984/85 spelade jag ihop med Ulf Skoglund och ”Peo” Carlsson. Det var då som det lossnade för mig som spelare och det var även då som jag blev landslagsman.
– En annan kedja som fungerade bra var den med ”Peo” Carlsson, Ronny Reichenberg och jag. Vi spelade tillsammans 1989 då vi gick till final. Vi hade verkligen kul tillsammans.
– I slutet spelade jag tillsammans med Anders ”Masken” Carlsson och Stefan ”Loppan” Hellkvist och det fungerade även det väldigt bra.

Av de tränare du haft under alla år vem har betytt mest för din utveckling som ishockeyspelare?
– Alla har betytt mycket på något sett, men den kanske bästa jag haft är Wayne Fleming, som jag hade i slutet på karriären i Leksand under fyra år.

Hur var de första träningarna med Fleming?
– De var omvälvande kan man väl säga. Fleming var ju en lärande coach och han började från grunden. Det var som att åka tillbaka i tiden till då man gick på hockeyskola. Vi hade till och med våra namn på hjälmarna till att börja med.
– Fleming visste vad han höll på med och byggde upp ett lag till den nivån som han förväntade sig. Från elfte till första plats i elitserien på två år talar sitt tydliga språk.
– Efter sista matchen mot Frölunda 1996, och ännu mer då bilen rullade ut ur Leksand, så trillade tårarna ner för kinderna på Mr. Fleming. Avskedet blev svårt. Och trots att jag inte fick mitt SM-guld den gången heller, så har jag mycket att tacka Wayne Fleming för.

Jonas Bergqvist valde att testa på NHL under en säsong då han spelade för Calgary Flames. Under en tid spelade Bergqvist i en heleuropeisk kedja tillsammans med Jiri Hrdina och Sergei Makarov. Men han valde att lämna Calgary redan efter ett år.

Ångrar du dig att du inte valde att stanna kvar och kämpa om en plats ytterligare en säsong?
– Nu kanske jag gör det, men jag är en stolt person som tar de beslut som känns rätt för min heder. Då kändes det rätt. Samtidigt har jag varit med om så mycket roligt inom hockeyn, så jag kan inte annat än vara helnöjd med hur allt blev.

Jonas Bergqvist 9

Det blev en sväng i Calgary.

Fick du någon motivering om varför du inte fick så mycket speltid av din coach, Terry Crisp?
– Motiveringen var att jag var tillräckligt bra för att spela, men jag fick ibland också stå till sidan av politiska skäl, vilket gjorde att jag ledsnade. En av coacherna hade dessutom en bestämd uppfattning om att tre européer inte går att ha i samma kedja. Detta trots att jag, Hrdina och Makarov spelat utmärkt ihop. Det var ju nästan löjligt att höra honom – Okej, ni var bäst idag, grabbar, men ni kan helt enkelt inte spela ihop.
– Sergei Makarov fick ofta en massa skäll av tränaren Terry Crisp, Det tog han med fattning. Jag undrade ofta hur han stod ut. ”Inga problem. Har du haft Viktor Tichonov så blir du härdad”, svarade han och log brett.

Roger ”Ragge” Johansson fanns i Calgary samtidigt som dig. Var det ni två som höll ihop och vad har hans vänskap betytt för dig efter NHL tiden och genom alla år?
– Vi var ett antal grabbar som hängde ihop. Det var härliga killar i Calgary. Ett riktigt kamratgäng, därRoger var och är fortfarande en riktig vän.

Sergei Makarov 3

Sergei Makarov

Old School Hockey passade på att fråga Sergei Makarov om dom speciella middagarna han, Jiri Hrdina, Roger Johansson och Jonas Bergqvist hade tillsammans.
– Det stämmer, hur känner du till dem, skrattar Sergej Makarov när vi når honom hemma i Moskva.
– Vi hade mycket trevligt tillsammans. Våra fruar var oftast med också. ”Smiley” (Jonas Bergqvist) är ju en väldigt snäll och varm person liksom hans fru Ewa. Roger var väldigt trevlig han med, liksom Hrdina. Man visste att det skulle bli mycket skratt de kvällar vi träffades. Vi var ganska nya i NHL och Calgary alla fyra, men blev goda vänner och umgicks en hel del där borta i Calgary.

Jonas, hur minns du NHL-debuten?
– Jag minns det som igår. Det var den 23 oktober 1989 mot Washington Capitals. Jag styrde dessutom in 3-3 målet på pass av Theo Fleury och Gary Suter

Året efter hamnade du i tysk hockey och spel med Mannheimer ERC. Det måste ha varit en skarp kontrast mot NHL?
– Absolut, det var som att gå från finrummet rakt in i garaget. Men erfarenheten och den speltid jag fick i Mannheim gjorde mig bättre som hockeyspelare.

Landslagsdebuten mot Norge 1984, vad väcker den för känslor inom dig?
– Fantastiska känslor givetvis. Jag spelade i förstakedjan med Per-Olof Carlsson och Per-Erik Eklund och vi vann med 11-2. Debuten var en stor dröm som sedan besannades 272 gånger.

Av VM-gulden vilket värdesätter du högst?
– Jag tycker att VM-guldet 1991 var det roligaste. Dels fick jag göra mål i mitt första byte i finalen och dels gick vi obesegrade igenom hela turneringen. Det känns konstigt att rangordna gulden när man fått vara med och vinna tre gånger. Alla bär en stor känsla inom mig, fast på olika sätt.

Vid VM 1987 vann Tre Kronor med Jonas Bergqvist VM-guld efter en rad märkliga turer via civil domstol då finska laget lämnat in en protest mot att Västtyskland använt sig av en tidigare polsk JVM spelare, Miroslaw Sikora. Protesten blev avslagen och Tre Kronor fick avsluta VM-turneringen som slutspelslag.

Kan man klä känslan i ord efter VM-guldet -98 då du står utanför ”skruven” på Sergels Torg i Stockholm och gråtande hyllas av 60-70 000 stolta svenskar?
– Det var ett stort ögonblick och känsloladdat eftersom jag visste att jag avslutade min landslagskarriär just där. Att få göra det med ett guld och 70 000 människor i vår huvudstad som står och skriker ens namn, då känner man sig bekräftad och väldigt nöjd.

Ishockey, VM, final 2, Sverige - Finland 0-0

OS-guldet 1994 i Lillehammer?
– Vi lyckades skapa en trygghet i gruppen trots att det var runt sjutton års skillnad mellan den äldsta och den yngsta i laget. Alla hade en målmedvetenhet och en alldeles speciell laganda vid den OS- turneringen. Något som visar på det är att en så pass ung spelare som Peter Forsberg har modet avgöra en match på det sättet som han gjorde. Vi tillät varandra att våga göra saker och våga misslyckas. Just modet är oftast det som avgör de riktigt stora finalerna.
– Givetvis var det även väldigt många bra hockeyspelare utöver det annars skulle det ju inte fungera att vinna en stor titel.

Vad kan du spontant känna är ditt största misstag kring ishockeyn under alla dessa år?
– Det jag är mest besviken på är att vi aldrig lyckades vinna ett SM-guld med Leksand till fansen. Vi var nära ett antal gånger men vi höll inte hela vägen, tyvärr.

BB140113NL110

Foto: Bildbyrån

Du jobbade många år som VD i Leksands IF. Vad är du mest stolt över att ha varit delaktig i att åstadkomma?
– Det är tre saker egentligen. Att få vara med och rädda klubbens extremt dåliga ekonomi. Vi var inte många dagar från konkurs, att förverkliga arenadrömmen och skapa det som jag ser som Sveriges häftigaste arena, och att vi lyckades ta oss tillbaka till elitserien två gånger, avslutar Jonas Bergqvist.

Idag jobbar Jonas inom bankvärlden, men han sitter även i Svenska Ishockeyförbundets styrelse.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten